Hogyan tudnám ezt finoman közölni a barátommal?
Távkapcsolat, kb 3 hónapja tart. Körülbelül egy hónapja történt, hogy először elutaztam hozzá és ott töltöttem egy éjszakát. Minden jól ment addig, amíg be nem léptem a lakásba, ahol hatalmas rendetlenség és kosz volt. Minden felület (asztal, konyhapult, székek) ragadt, odaszáradt kávé vagy valami más foltja látszott rajtuk. A konyhában egy seregnyi muslinca, a hűtőn mászkáltak a hangyák, tornyosultak a koszos edények a mosogatóban és még büdös is volt. A wc sem volt valami higénikus, ugyanis látszott, hogy a wckefe csak dísznek van...
Ilyen körülmények között nem vagyok hajlandó náluk enni, ami a barátom anyját már igencsak zavarja. Mindig kérdezgeti, hogy mit főzzön, kínálgat, én pedig folyton visszautasítom különféle indokokkal. Mindig kitalálok valami kinti elfoglaltságot, hogy minél kevesebbet kelljen abban a koszfészekben töltenem. Én szégyellem magam a barátom helyett is, aki amúgy normális, nem cigány és egyetemre is jár. A lakásban 4 en laknak, az anyja és a két testvére. A végtelenségig nem tudom elkerülni az ott evést és ivást, ha pedig őszintén megmondanám neki, hogy mi a bajom, akkor pedig biztos, hogy megsértődne. Nem tartom magam tisztaságmániásnak és kényesnek sem, de ami náluk van, az már tényleg egy disznóól.
19/L 26/F
Egyszer olyankor, mior az anyja nincs otthon, takarítsatok ki meglepiből, főzzetek vacsorát - vagy esetleg szülinapjára meglepinek
Megértelek, anyósom hasonló, bár ennyire talán nem durva, finoman főz amúgy, de még a pohárnak is van egy szaga, ahogy iszol és veszed a levegőt...
:-) persze, te 3 hónap után már az anyjánál rendezkednél!!! Vicces! Ne takarítgasson már egy idegen!
Mondd meg a pasidnak, hogy egy koszfészekben lakik, és intézze el velük ő ezt a témát!
Ha nem megy, akkor vagy megszokod vagy keresel másik pasit! Én másikat keresnék...
3 hónap után állítson oda tisztítószerekkel???
Na neeeee. :-D
Amúgy ha a 26 éves is ebben a kuplerájban lakik és nem zavarja, akkor nagy terveket ne szövögess vele.
Képzeld el, hogy van egy totyogós gyereketek, akit vár a nagymami....
Ezt sajnos csak úgy lehet megoldani ahogy az előző javasolta: a barátoddal közöld, hogy ebbe a koszba te nem tudsz elmenni.
Ez nem neked ciki, ez legyen neki az. Hogy ennyire igénytelenek, ez őket minősíti. Ha változtat, akkor oké, ha nem és csak kifogásokat keres, vagy bemeséli, hogy ez így jó csak te vagy a hisztis, akkor hagyd a fenébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!