Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnám ezt finoman...

Hogyan tudnám ezt finoman közölni a barátommal?

Figyelt kérdés

Távkapcsolat, kb 3 hónapja tart. Körülbelül egy hónapja történt, hogy először elutaztam hozzá és ott töltöttem egy éjszakát. Minden jól ment addig, amíg be nem léptem a lakásba, ahol hatalmas rendetlenség és kosz volt. Minden felület (asztal, konyhapult, székek) ragadt, odaszáradt kávé vagy valami más foltja látszott rajtuk. A konyhában egy seregnyi muslinca, a hűtőn mászkáltak a hangyák, tornyosultak a koszos edények a mosogatóban és még büdös is volt. A wc sem volt valami higénikus, ugyanis látszott, hogy a wckefe csak dísznek van...

Ilyen körülmények között nem vagyok hajlandó náluk enni, ami a barátom anyját már igencsak zavarja. Mindig kérdezgeti, hogy mit főzzön, kínálgat, én pedig folyton visszautasítom különféle indokokkal. Mindig kitalálok valami kinti elfoglaltságot, hogy minél kevesebbet kelljen abban a koszfészekben töltenem. Én szégyellem magam a barátom helyett is, aki amúgy normális, nem cigány és egyetemre is jár. A lakásban 4 en laknak, az anyja és a két testvére. A végtelenségig nem tudom elkerülni az ott evést és ivást, ha pedig őszintén megmondanám neki, hogy mi a bajom, akkor pedig biztos, hogy megsértődne. Nem tartom magam tisztaságmániásnak és kényesnek sem, de ami náluk van, az már tényleg egy disznóól.

19/L 26/F

2014. júl. 20. 21:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer olyankor, mior az anyja nincs otthon, takarítsatok ki meglepiből, főzzetek vacsorát - vagy esetleg szülinapjára meglepinek

Megértelek, anyósom hasonló, bár ennyire talán nem durva, finoman főz amúgy, de még a pohárnak is van egy szaga, ahogy iszol és veszed a levegőt...

2014. júl. 20. 21:21
 2/18 anonim ***** válasza:
45%
Kerüld amíg lehet, invitáld meg inkább magadhoz ahelyett, hogy te utaznál (ha kell minden második alkalommal vállald át az útiköltséget, mintha te mennél, de jöjjön ő). Ez az egyetlen ami eszembe jutott anélkül, hogy bárki is megsértődne. Persze hosszú távon ez se megoldás.... Nem tudom. Ha nagyon extrém akarsz lenni, akkor állíts be tisztítószerekkel, és állj neki látványosan takarítani. Inkább legyen hiszti, sértődjön meg az anyja, (ha nálam állnának neki takarítani én is megsértődnék, mondjuk itt nincs kosz), de én megjátszanám. Mondanám közben, hogy nem akarom terhelni őt a saját hülyeségemmel (hívjon tisztaságmániásnak inkább), és megcsinálom magamnak úgy, ahogy én szeretem a környezetemet. De hosszútávon ez se megoldás, hogy ott takarítasz...
2014. júl. 20. 21:24
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet :) Sajnos nehezen kivitelezhető, mert ritkán jár el az anyja (nem dolgozik) és ahhoz, hogy normálisan lehessen takarítani, ki kéne dobálni a sok kacatot, ami felhalmozódott a lakásban.
2014. júl. 20. 21:26
 4/18 A kérdező kommentje:
A tisztítószeres megoldás tetszik :D Lehet, hogy legközelebb bevállalom
2014. júl. 20. 21:27
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy 3 hóanpja tartó távkapcsolatban elég nagy bátorság lenne tisztítószerekkel beállítani és elkezdeni takarítani. Mindenképpen a barátoddal kell beszélned erről mielőtt még odaállítasz tisztítószerekkel.
2014. júl. 20. 21:32
 6/18 anonim ***** válasza:
79%

:-) persze, te 3 hónap után már az anyjánál rendezkednél!!! Vicces! Ne takarítgasson már egy idegen!

Mondd meg a pasidnak, hogy egy koszfészekben lakik, és intézze el velük ő ezt a témát!

Ha nem megy, akkor vagy megszokod vagy keresel másik pasit! Én másikat keresnék...

2014. júl. 20. 22:21
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Fúj, soha nem folytatnék kapcsolatot olyan emberrel, akinek ez a tisztasági színvonal élhető és elfogadható. Ez a későbbi saját környezettel szemben igényességről és a személyes tisztaságról is nagyban árulkodik. Undorító.
2014. júl. 20. 22:23
 8/18 anonim ***** válasza:
98%
annak idején, mikor a férjemmel összejöttünk, elmentem hozzájuk... olyan kosz volt náluk, hogy a villanykapcsolohoz se akartam nyulni, ragadt minden..kutyaször volt mindenütt, és egér szag...undorito volt. én kerek-perec megmondtam a barátomnak, hogy ne haragudjon, én nem ehhez vagyok szokva, nem megyek többet hozzájuk, ha akar tölem valamit, kapja össze magát, költözzön el vagy takaritson ki.... következö alkalommal ismét magukhoz invitált, hogy kitakaritott és van egy jo hire, egy honap mulva költözik, kivett egy kis lakást. összeköltöztünk, majd összeházasodtunk. anyosomnak annyit mondtam, hogy nem lehetett neki egyszerü 3 fiu gyermekkel, plusz a munka is..biztos sok mindenre nem is jutott ideje. rávágta, hogy sajnos igy volt, se magára, se a házra nem volt ideje, hogy rendbe tegye.. akkor felajánlottam neki, -mostmár, hogy nyugdijas- bepotolhatunk egy-két dolgot, pl. elmehetünk egy jo masszázsra és segitek neki takaritani, kiszortirozni a régi vagy éppen csak feleslegessé vált dolgokat. igy lett náluk rend és tisztaság :-D na meg ugy, hogy a fia is segitett és finoman rá is szolt.
2014. júl. 20. 22:42
 9/18 anonim ***** válasza:
95%

3 hónap után állítson oda tisztítószerekkel???

Na neeeee. :-D

Amúgy ha a 26 éves is ebben a kuplerájban lakik és nem zavarja, akkor nagy terveket ne szövögess vele.

Képzeld el, hogy van egy totyogós gyereketek, akit vár a nagymami....

Ezt sajnos csak úgy lehet megoldani ahogy az előző javasolta: a barátoddal közöld, hogy ebbe a koszba te nem tudsz elmenni.

Ez nem neked ciki, ez legyen neki az. Hogy ennyire igénytelenek, ez őket minősíti. Ha változtat, akkor oké, ha nem és csak kifogásokat keres, vagy bemeséli, hogy ez így jó csak te vagy a hisztis, akkor hagyd a fenébe.

2014. júl. 20. 23:22
 10/18 A kérdező kommentje:
Igen, be kell hogy valljam, amióta voltam náluk, csökkent a szememben...
2014. júl. 20. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!