A barátom ma visz a szüleihez bemutatni. Milyen témáról beszélgessünk? Vagy bemenjünk a barátommal a szobájába? Illik ott aludnom?
Elsőre ne aludj ott, és semmiképp se vonuljatok be a szobába.
Ha vinnél valami házi készítésű süteményt, az egy kedves gesztus lenne. Üljetek le beszélgetni a nappaliban. Ha normálisak, nyilván kérdezgetni fognak, hogy hova jársz suliba, mi érdekel, hova akarsz továbbmenni, ha még 18 éven aluli vagy...ha nem akkor mit dolgozol, miért ez, stb.
Ha van háziállatuk légy kedves hozzá, lássák, hogy jólelkű, szeretnivaló ember vagy.
Viselkedj illedelmesen, mosolyogj, válaszolj a kérdésekre. Nyugodtan érdeklődhetsz te is, hogy ők mit dolgoznak, mit szeretnek csinálni, stb.
Egy idő után nyilván felmehettek a barátod szobájába, de ne vessétek be magatokat rögtön. A beszélgetés majd alakul magától.
A megjelenésed legyen szolid és rendezett. Legkésőbb sötétedés előtt távozz, és ne felejts el mindig köszönni és elköszönni.
Hány évesek vagytok?
A téma jön majd magától, valószínűleg úgyis kérdezgetni fognak. Nem kell előre görcsölni rajta.
Ne menjetek be a szobájába, valamennyi időt töltsetek a szülőkkel, hiszen azért mész. Max később.
Szerintem nem illik ott aludni az elején, ha van lehetőséged hazamenni. Ne maradj éjszakába nyúlóan, hiszen holnap mindenkinek munkanap van.
ő az első barátod, h ilyen tanácstalan vagy?
gondolj arra, h ők is biztosan olyan kedves emberek mint a párod, nem esznek meg vacsira :P mindenkinek mutatkozz be szépen teljes névvel, vihetsz egy üveg bort illetve valami sütit. egy muffin gyorsan kész van, és mindenki szereti :) ez mutatja, h illedelmes és házias vagy.
a téma jön magától. próbálj mindenben igazat mondani, de azért ne beszélj sokat. ne vonuljatok el mint két szemérmes tini, az nagyon prosztó dolog lenne, sztem azonnal leírna a családja.
ottalvás? sztem egyelőre ne forszírozd, elég kellemetlenül jönne ki, pláne másnap reggel, amikor mindenki rohan melóba, suliba, miattad meg feszengenek, hiszen akkor látnak kvázi először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!