Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igy zajlott a bemutatkozas....

Igy zajlott a bemutatkozas. Mit szoltok?

Figyelt kérdés
3 eve vagyunk egyutt a volegenyemmel, megkerte a kezemet ezert idoszerunek erezte, hogy atessunk a megusmerkedesen, amit o halogatott, mondvan, hogy milyen szornyu termeszetuek a szueli. Tegnap reggel meg nem is sejtettem, hogy mennyire igaza van. Az emlitett szulok videkiek, igy ha talalkoztak is o ment hozzajuk,de alapvetoen miattam nem voltak kivancsiak a fiukra sem. Eljott a tegnap reggel csillivillire kipucoltam a lakast, nagyon finomat foztem, szepen feloltoztem, megcsinaltam a hajam stb. Megerkeztunk az allomasra, a volegenyem eleg feszult volt uton odafele, es mondta, hogy barmi tortenik ne haragudjak. Neztem egy nagyon mondom oke nem fogok. Meglattuk oket az allomason se szia se semmi: jaj kisfiam, de ronda sovany vagy! Raterelte a bemutatom a menyasszonyomat reszre a dolgot. A szulok ugy neztek ram mint valami utszeli koldusra akire lenez a kiraly a lova hatarol. Nyujtottam a kezem, xy vagyok erre a valasz lenezoen xy anyukaja vagyok. Elindultunk haza. A kocsiban nema csond. Probaltunk torni a csendet ilyenekkel, hogy milyen volt az ut, ehesek e, milyen jo ido van annak ellenere hogy november van stb. A valasz javareszt hummoges volt. Megerkeztunk. Elvettem a kabataokat, adtam kenyelmes papaucsot, borral kinaltam oket, mire anyuka: megis milyen hulye pohar ez? Mondom vorosboros. Erre egy iszonyat savanyu fintor volt a valasz. Volegenyem asztalhoz ultetett mindenkit, talaltam a levest. Anyuka fole hajol es istonyat undorral megkerdezi(de ilyen visito hangon): Mi ez??? Volegenyem harit. Zellerkremleves, ez a xy(en) specialitasa. Fintorognak apukanak egesz jo anyuka kozolte, hogy nem keri. Jaja de anya legalabb kostold meg. Nem o ilyet nem eszik. A zeller a zoldsegrepaval(?) egyutt a huslevesbe valo. Iszonyat megalazo volt. Raadasul ez ilyen ritualis leves volt nalam, csak alkalmakkor foztem. Foetelbol mar evett egy kicsit, de hozza kelett tennie, hogy azert eleg rossz,hogy vendeget hivunk es nincs porkolt. A desszert madartej volt, elrontani nem lehet, gondoltam ez mar csak jo lesz, hiszen ez a kedvence(volegenyem mondta) ekkor mar sirtam majdnem, mert benyogte, hogy a szobalegfrissitonk szagatol elment az etvagya. Aztan jott a vacsora utani cseveges. Jaj kisfiam a Marika olyan beteg, meg se latogatod stb. Aztan volegenyem probalta rank terelni a szot, kicsit meselni rolam. Vegeredmenyben egy kitartott kva vagyok(mert modellkedtem es egyetemre jarok) raadasul a fogorvos nem is orvos(annak tanulok)csak lehuzzuk az embereket ok meg fizetnek mert raszorulnak, nezzem meg hogy az a budos k...va Tothne milyen sz..r koronat rakott fel neki. En ultem hallgattam. Aztan elmentek. A bejarati ajto elol meg behallatszott, hogy kisfiam gondold meg nem neked valo ez a lany, fozni se tud rendesen, nezd meg hogy oltozik, nem a mi fajtankbol valo. Nem leszunk kebelbaratok . :)
2014. nov. 8. 22:20
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
62%
Egyetlen jó oldala van a dolognak: neked nem lesznek az anyóssal problémáid, mert gondolom nem fogtok velük komolyabb kapcsolatot tartani. A párod téged választott. Sajnos tényleg nem válogathatja meg senki a szüleit. Én is úgy érzem, konkurencia vagy, és az égvilágon semmivel sem érnéd el annál a nőnél, hogy akár egy pozitív szót is szóljon hozzád. Tekintsd úgy, 1:1, legalább olyan embert nevelt a vőlegényedből, akit szeretsz. Legyen hosszú, boldog életetek:) Egyébként én sok jót hallottam a zellerkrémlevesről, de még sosem volt hozzá szerencsém:S
2014. nov. 9. 01:43
 12/40 A kérdező kommentje:
A batyam fine dining szakacs. Tole van a recept. Nem a mindmegette.hu-s hazikoszt volt. Nagyon koszonom a jokivansagodat. ;)
2014. nov. 9. 01:47
 13/40 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon durva... Tudom hogy ez sovány vigasz, de nem kötelező nektek átjárni hozzájuk, és meghívni sem kell őket. Ha a kedves mama nem vesz vissza az arcából, akkor a leendő unokáitól is jobb ja már most búcsút mond.

Az én anyósomnál ez hozta a pálfordulást: ugyanolyan volt mint a tiéd, de nagyon akart unokát, a párom meg beközölte vele, hogy ha nem szeret meg engem, akkor nem fogja látni az unokáját sem. Zsarolás? Igen is meg nem is, valahol jogos, nem?

Amit tehettek: nem keresitek őket.

2014. nov. 9. 02:41
 14/40 anonim ***** válasza:
25%
Most durván megkívántam a zellerkrémlevest.
2014. nov. 9. 04:09
 15/40 anonim ***** válasza:
78%

A zellerkrémleves receptjét elkérhetem? Egyébként mi az a "fájn dájning" szakács?

Látom lepontoztad azt az illetőt, aki azt írta, hogy főztél volna egy húslevest inkább. Én elhiszem, hogy szíved-lelked benne volt az ebédben, de lehet, hogy tényleg túlpuccoskodtad. Hidd el igaz a mondás, hogy "a kevesebb néha több".

2014. nov. 9. 05:02
 16/40 anonim ***** válasza:
66%
Ne haragudj kérdező,de én is úgy gondolom,hogy ilyen egyszerű embereknek elég lett volna az egyszerű kaja is.Tudod,tipikus húsleves,cérnametélttel,fokhagyma vagy paradicsom mártás a főtt húshoz.Főfogásnak meg pörkölt,rántott hús,sült oldalas,csalamádé.Desszertnek meg zserbó,almáspite,stb.De biztosan finom volt a vacsi,csak az anyósnak nem egyezik az ízlése a tiétekkel.Egyébként,ha jól gondolom,a kedves mama az a típus,aki a kákán is csomót keres.
2014. nov. 9. 05:48
 17/40 anonim ***** válasza:
67%

Mindenki leírta már a tanácsot, és hogy lyan felesleges ezen aggódni, bár nem véletlenül esett rosszul.

A 2 húslevesnek:

Egyrészt nálunk teljesen hétköznapi a zellerkremleves, húsleves az pont egy olyan, amibe egy ilyen mama beleköt: "jajj én több répával csinálom,nincs benne kelbimbó, krumpli.anélkül nem is húsleves. De ugye vegeta nincs benne?."

Ha valaki akar, mindenben talál hibát.

Egyébként gondolom a menüről a vőlegény tudott, neki kellett volna jelezni, ha az nem jó, ő pedig pont úgy volt vele, hgy a szüleinek ugyanmindegy...

Tényleg ne aggódj, nem véletlenül kellett 3 évet várni, hogy bemutasson...ők maradnak maguknak, és ti is magatoknak...kár ezen szomorkodni.

2014. nov. 9. 06:57
 18/40 anonim ***** válasza:
53%

Off Vendegeknek, hacsak nem kifejezetten inyencek, nem fozunk kulonleges eteleket. Plane nem egy videki anyucinak. Bar szerintem minden masbais belekotott volna.

On A volegenyed se kedveli oket, nem hiszem, hogy tul szoros kapcsolatotok lesz, hogyhogy semmi vesz, felejtsd el az egeszet,

2014. nov. 9. 07:55
 19/40 anonim ***** válasza:
67%

Kibírtad, elmentek, ennyi.

Ha ezentúl eljónnek, akkor délutánra hívjátok őket, nem ebédre.

Akármit főztél volna, belekötött volna az anyós.

Mivel a párod melletted áll, nyugodtan vissz lehetett volna válaszolni a mamának.

Nem irigyellek, de ne hagyd magad, mert ha meghunyászkodsz, akkor az ilyen tipusú emberek, mint a mama vérszemet kapnak, és kikészítenek.

Te nemcsak a párod felesége leszel, hanem egy önálló ember is, úgyhogy nem kell hason csúszni senki előtt.

2014. nov. 9. 08:04
 20/40 anonim ***** válasza:
32%
Ez elég rosszul ment, és persze akármit főztél volna, az se lett volna jó. Viszont ez a jövőre nézve is elég rossz hír, főleg amikor jönnek az unokák.. márpedig a rosszindulatú nagyszülők elég sok kárt tudnak okozni a gyereknek(elkényeztetés, anya döntéseinek kritizálása a gyerek előtt, szülői tekintély aláásása). Ha pedig nem engeded a nagyszülőknek a láthatást, a pároddal alakul ki feszültség, elvégre mégis a szülei. Tudom, mert nálam is ez a helyzet, a szüleim és a párom kölcsönösen utálják egymást, és ez a kapcsolatunkban is probléma, mert a szüleim mégiscsak a szüleim, szeretem őket is. Ezt meg kell próbálni megoldani, hátha van rá esély.
2014. nov. 9. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!