Ha barátnőmhöz megyek megismerni a szüleit, akkor illik bemutatkozásnál a barátnőm édesanyjával és nővérével kezet fogni? (sűrgűs)
Csak mert ezzel mindig is bajba voltam, hogy nőkkel szokás-e kezet fogni
Választ előre is köszönöm
Mindig a nő nyújt először kezet üdvözlésnél vagy bemutatkozásnál. Első alkalom után többször valószínűleg nem lesz ilyen, hiszen a barátnőd családja. :)
Amúgy tök aranyos tőled, hogy ennyire ügyelsz az illemre, én ezt mindig értékeltem egy fiúban/férfiben. :)
Ha a nő nem nyújt kezet, akkor nem nyújtasz kezet, csak bemutatkozol. Férfiként az illem szerint nem nyúlkálhatsz nő felé, pláne nem szó nélkül.
Ps: csodálkozom, hogy mostanában ezen az oldalon rendre lepontozzák a normális válaszadókat. Két embert is felpontoztam, mert mindkettő tökletesen jól ismerte az illemet. Virággal pl. nem lehet mindet letudni, mert van, aki nem szereti (még nőként sem) a virágot és ez nem helyettesíti az udvarias bemutatozást. A puszi pedig túlságosan közvetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!