Ha a párom anyukája fiatal (40 alatti), hogyan köszönjek neki első találkozáskor?
Mi 21 évesek vagyunk, és most hétvégén mutat be a családjának. Az édesanyja elég fiatal, 36-7 éves, és nagyon fiatalosan is néz ki, kb mint egy 28 éves. Ezért nem tudom, hogyan köszönjek neki? Mondta a párom hogy mindenkinek rögtön mondja, hogy tegezzék, de azért első alkalommal lehet hogy nem kellene tegezni. Nem? De a csókolom az olyan hülyén jön ki, amikor ilyen fiatal. A jó napot, az meg olyan távolságtartó...
Szóval mit gondoltok? :)
21/L
Jó napot kívánok! vagy Szép napot kívánok!
(magyartanárom szokta mondani, hogy aki "jónapot"-tal köszön, az kb. azt is mondhatná, hogy "menj a fenébe" )
És mi a baj a "távolságtartással"? Hiába fiatal, akkor se a "haverod" és nem is megfektetni mégy.(Egyébként nem távolságtartó, hanem udvarias.)
Jó napot kívánok!
Én is fiatalos vagyok (39) szeretek is tegeződni a fiam barátaival, de az első találkozásnál valamiért elvártam, hogy magázzanak. Én akartam megadni a tegeződés lehetőségét. Valamiért úgy érzem, hogyha egy fiatal az első találkozásnál magázva köszön, akkor mint ismeretlent megtisztel engem.
Jó napot kívánok köszönés után szinte mindig azt mondom, hogy
-tegeződhetünk?? A válasz igen, akkor rögtön jöhet a tegeződés.
Ha egy fiatal az első találkozásnál rögtön helloval jön, az számomra kicsit lelombozó, és nem is biztos, hogy ezek után tegeződnék vele. Lehet én magáznám..:)
Jó tanács:
Mindig várd meg, míg felajánlják a tegeződést neked. Így kezd egy "jó napot kívánok" köszönéssel.
Ha fiatalos, kedves, akkor rögtön megkér, hogy tegeződjetek..Ahogy én szoktam.
Aki idősebb nálunk, első találkozáskor mindig "Jó reggelt/napot/estét kívánok" a köszönési forma.
Csókolommal nem köszönünk, maximum idős hölgynek "kezitcsókolom"-mal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!