Szerintetek ösztönösen indul be a fiatal nőknél az első baba utáni vágy, vagy csak külső hatások miatt?
A kettő nem zárható el egymástól..
Ösztönösen indul el a vágy de csak akkor, ha van más tényező... pl. stabilitást érez a nő (megfelelő párkapcsolat,...stb)
De a kor is egy ilyen tényező... (Kifut az időből)
Stb..stb...
Nem tudhatja az emberben mi indítja el...mindenkiben más...
22 évesen volt egy ilyen időszakom 25 ig..
Most megint félsz van benne,
Van lakás házasság, csak munkám nem...mt inkább élnék...de ha egy kisbabára gondolok, akkor nagyon vágyom rá, de félek h becsúszik... Mert nincs állásom.. Tehát előszőr minden vágyam volt a baba... Most a kétkedés, hogy képesek lennénk-e rá, hogy jó szülők legyünk..
26/n
Én 23 vagyok, és nekem is 22 évesen, tavaly indult be ez a "gyereket akarok" ösztön.
2-3 év múlva kezdünk el hivatalosan gondolkozni ezen párommal :)
Szerintem ez akkor indul be, amikor az ember unatkozik. Suli pipa, munka pipa, unalmas az élet, egy gyerek tökéletesen kitölti ezt.
Mondjuk híres autóversenyző akarok lenni, de tudom, hogy nem fog sikerülni, mennyi az esélye? Zéró. Tehát az én "életlistámnak" itt vége, most elkezdem a gyerekét pipálgatni. Akkor szülök egyet, hogy úgy érezzem, ha az életem nem is jött be úgy, ahogy elképzeltem, legalább csináltam valamit.
Szerintem ez mindenkinél más. Nálam a 25. születésnapomon jött meg az érzés és azóta is töretlen. Előtte pedig volt komoly barátom, aki akart gyereket, mégse. Most alig pár hónapja vagyunk együtt a párommal, de boldog lennék, ha teherbe esnék. Pedig nem állunk valami jól, szóval nehéz lenne.
Külső hatások nem nagyon voltak, a barátaim még karriert építenek, a családom kimondottan ellenzi a gyerekvállalást, merthogy "éljek még"... nálam elég volt az a gondolat, amikor rádöbbentem, hogy amikor anyukám ennyi idős volt, én már megszülettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!