Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha a párom anyukája fiatal...

Ha a párom anyukája fiatal (40 alatti), hogyan köszönjek neki első találkozáskor?

Figyelt kérdés

Mi 21 évesek vagyunk, és most hétvégén mutat be a családjának. Az édesanyja elég fiatal, 36-7 éves, és nagyon fiatalosan is néz ki, kb mint egy 28 éves. Ezért nem tudom, hogyan köszönjek neki? Mondta a párom hogy mindenkinek rögtön mondja, hogy tegezzék, de azért első alkalommal lehet hogy nem kellene tegezni. Nem? De a csókolom az olyan hülyén jön ki, amikor ilyen fiatal. A jó napot, az meg olyan távolságtartó...

Szóval mit gondoltok? :)

21/L

2014. jún. 12. 21:35
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
46%
Először köszönj csókolommal, és felajánlja majd a tegezést, szóval semmi fura nincs abban, hogy először így köszönsz.
2014. jún. 12. 22:26
 12/34 anonim ***** válasza:
58%

Jó napot kívánok - ne tegezd első alkalommal, csak miután felajánlotta.

Csókolommal se köszönj, így csak régi, idősebb ismerősöket lehet vagy idős embereket.

2014. jún. 12. 22:47
 13/34 anonim ***** válasza:
56%

[link]

"A „Csókolom!”, „Kezét csókolom!” a mindennapi életben elfogadott forma, de a hivatali életben nem használják. A tegező köszönés csak a családon belül vagy közeli barátok, munkatársak között hangozhat el. A tegező köszönés legáltalánosabb formája a „Szervusz!” és rövidítései. A szervusz a servus humilissimus latin kifejezés rövidítése, jelentése: alázatos szolgája. A középkorban terjedt el, Magyarországon akkor még a tegeződés volt szokásban."

Nincs baj a csókolommal.

2014. jún. 12. 22:53
 14/34 anonim ***** válasza:
19%
Mond h Üdv én mindenkinek így köszönök kivéve a tanárjaimat.
2014. jún. 12. 22:53
 15/34 anonim ***** válasza:
44%
Én is anyuka vagyok,én frászt kapnék ha valaki csókolommal vagy jó napot-al köszönne nekem!!Még csak 34 vagyok,de már most frászt kapok amikor a kisgyerekek le csókolomznak :-) az én fiamnak a barátnője sziával köszönt,de én nem is örültem volna ha csókolmmal köszön,hát nem vagyok én még olyan öreg!! De lehet ezzel csak én vagyok így :)
2014. jún. 12. 22:55
 16/34 anonim ***** válasza:
49%

13-as: ugye nem gondolod komolyan, hogy hiszel a wikipediának? :)

a csókolom nem illik és kész, főképp nem egy 36-37 éves nőnek, ráadásul aki a kérdező számára még idegen is

2014. jún. 12. 23:00
 17/34 anonim ***** válasza:
53%
én kedvesen,mosolygóssan "Jó napot!"-tot köszönnék,szerintem nincs ebben semmi rossz!:)
2014. jún. 12. 23:21
 18/34 anonim ***** válasza:
54%
13 A szokások változnak, amit a wikipédiába bemásoltak lehet, hogy több évtizeddel korábbi írás. Manapság ciki csókolomozni, tetszikezni egy fiatal nőt, mellesleg ezt a kérdező is így gondolja.
2014. jún. 12. 23:36
 19/34 anonim ***** válasza:
63%
Ha o koszon eloszor es sziaval indit, akkor te is mondhatod. Az illem ugy tartja, hogy ha letegezunk valakit, akkor az azt jelenti, hogy vissza is kell tegezni. Ha te koszonsz eloszor, akkor a jo napot kivanok a helyenvalo, vagy ha kezet fogtok, akkor mondhatod, hogy orulok, hogy megismerhetem, xy vagyok, igy kihagyva a tenyleges koszonest.
2014. jún. 13. 00:01
 20/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, persze jöhet még, olvasom majd :) Látom pár embert lepontoztak, én mindenkinek zöldet nyomtam (ha számít valakinek :)).

Úgy látom a jó napot/jó napot kívánok a nyerő, úgyhogy így fogok köszönni neki, és közben szépen mosolygok, abból nem lehet baj. :)

2014. jún. 13. 00:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!