Ha a párom anyukája fiatal (40 alatti), hogyan köszönjek neki első találkozáskor?
Mi 21 évesek vagyunk, és most hétvégén mutat be a családjának. Az édesanyja elég fiatal, 36-7 éves, és nagyon fiatalosan is néz ki, kb mint egy 28 éves. Ezért nem tudom, hogyan köszönjek neki? Mondta a párom hogy mindenkinek rögtön mondja, hogy tegezzék, de azért első alkalommal lehet hogy nem kellene tegezni. Nem? De a csókolom az olyan hülyén jön ki, amikor ilyen fiatal. A jó napot, az meg olyan távolságtartó...
Szóval mit gondoltok? :)
21/L
Jó napot kívánok - ne tegezd első alkalommal, csak miután felajánlotta.
Csókolommal se köszönj, így csak régi, idősebb ismerősöket lehet vagy idős embereket.
"A „Csókolom!”, „Kezét csókolom!” a mindennapi életben elfogadott forma, de a hivatali életben nem használják. A tegező köszönés csak a családon belül vagy közeli barátok, munkatársak között hangozhat el. A tegező köszönés legáltalánosabb formája a „Szervusz!” és rövidítései. A szervusz a servus humilissimus latin kifejezés rövidítése, jelentése: alázatos szolgája. A középkorban terjedt el, Magyarországon akkor még a tegeződés volt szokásban."
Nincs baj a csókolommal.
13-as: ugye nem gondolod komolyan, hogy hiszel a wikipediának? :)
a csókolom nem illik és kész, főképp nem egy 36-37 éves nőnek, ráadásul aki a kérdező számára még idegen is
Köszönöm szépen a válaszokat, persze jöhet még, olvasom majd :) Látom pár embert lepontoztak, én mindenkinek zöldet nyomtam (ha számít valakinek :)).
Úgy látom a jó napot/jó napot kívánok a nyerő, úgyhogy így fogok köszönni neki, és közben szépen mosolygok, abból nem lehet baj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!