Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan mérges rám a párom,...

Jogosan mérges rám a párom, mikor ő volt az aki felelőtlenül ígérgetett a lányainak, hogy hozzánk költözhetnek?

Figyelt kérdés

A páromnak van az előző házasságából két lánya, 10 és 12 évesek. Az anyjuk hosszabb munkanélküliség után végre kapott vidéken munkát és költöznie kell, de a cég csak az ő lakhatását fedezi, tehát vagy visszautasítja a szállást és keres maga albérletet ami jóval meghaladja a lehetőségeit (anyagilag tudnánk segíteni) vagy ő megy és a lányok maradnak. Még mikor döntést sem hozott, a párom már a tudtom és megkérdezésem nélkül felajánlotta, hogy menjen csak, a lányok majd jönnek hozzánk.

Ebben csak az a szépséghiba, hogy nem tudjuk őket hová költöztetni. A ház amiben lakunk a gyermekeim nevén van, az apjuknak és nekem az 50-50%-án haszonélvezetünk van. Összesen 5 szoba van és ha úgy nézzük mi már alapból többet használunk mint a volt férjemék, mert külön szobában vannak a lányok és a fiúk + 1 szobában mi a párommal. Most ide mégis hova költöztessük be a lányokat? Legyenek 4-en egy szobában, mikor már így is elég zsúfoltan vagyunk?

A párom erre közölte, hogy beszéljem meg a volt férjemmel, hogy a fiukat költöztessék be magukhoz, mert még kicsi (5hónapos) és abba a szobába majd mehetnek a lányok...

Mikor megmondtam neki, hogy ez így nem fog működni, még ő kapta fel a vizet, hogy biztos útálom a gyerekeit és csak ki akarok szúrni velük. Hiába mondom neki, hogy nem erről van szó, most csak fújja a magáét és nem hajlandó higgadtan átgondolni a dolgokat.

Mit csináljak? Mit mondjak neki, hogy kicsit lenyugodjon és elkezdjen gondolkozni?

2014. okt. 1. 09:10
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
84%
A volt férj helyében biztos kiakadnék hogy az idegen pasas akar a gyerekem szobájában rendezkedni.
2014. okt. 3. 20:46
 62/69 anonim ***** válasza:
86%

Aki támogatná az egy idióta. 63%-os kommentelővel az élen. Remélem majd a te saját tulajdonú ingatlanodban a saját babádnál rendezkedni fog az exférjed nője és természetesen csak mosolyogni fogsz hozzá.

Egyébként már így is teljesen egészségtelen ez a környezet. Jobb lenne nem fokozni. És remélem nem vállaltok több gyereket.

2014. okt. 4. 13:08
 63/69 anonim ***** válasza:
75%

Az idióták éllovasa vagyok: Nem tudom, feltűnt-e az irónia soraim között?!

A galéria után fiókosszekrényeket is vehetnének, mert azokban is kényelmesen elalaudhat egy kisebb forma gyerek.

Akkor pedig nem kell lassítani

2014. okt. 4. 13:47
 64/69 anonim ***** válasza:
14%
59-es vagyok, elárulná valaki hogy mi a jó égért kellett lepontozni? Egyrészt az a szoba közös haszonélvezetű, nem az exférjé. Akkor kérdezzük így: mit szólnál ha a jogos tulajdonod leválasztását nem engedné az exed? Másrészt tudod mekkora az a szoba? Nyilván ha két négyzetméteres kis lyuk, akkor ez nem megoldás, de amikor a tesómmal mi külön szobát akartunk, az így lett megoldva. Közös szoba közepén gipszkarton fal, a tesóm felére esett az ajtó, csináltunk egyet nálam is, ott a plusz egy szoba,
2014. okt. 4. 14:17
 65/69 anonim ***** válasza:
13%
lehet hogy nem a legjobb megoldás, de mindenképp jobb mint összeveszni az egész családdal. A másik lehetőség hogy a kérdező párja fizeti az albérletet az exének, ezen kívül nem igazán van más. Ezt meg nekik kéne eldönteni.
2014. okt. 4. 14:19
 66/69 anonim ***** válasza:
24%

"Aki támogatná az egy idióta. 63%-os kommentelővel az élen. Remélem majd a te saját tulajdonú ingatlanodban a saját babádnál rendezkedni fog az exférjed nője és természetesen csak mosolyogni fogsz hozzá. "

Nem fog, mivel eleve nem fognak ott lakni.

Értem én, hogy te vagy a bölcsek bölcse, de akkor még mindig ott a logikus kérdés, hogy a közös szoba felét miért ne választhatná le a kérdező, amikor az az ÖVÉ, ő rendelkezik vele?NEM az exférj tulajdona, ergo semmi beleszólási joga nincsen.Az ő fél szobájában ott van a csecsemő.

Egyébként full mindegy, hogy ott van-e még két gyerek, mert az egész szitu nagyon gáz!!!! (a kislányok nélkül is)

2014. okt. 5. 18:28
 67/69 anonim ***** válasza:
15%
Amúgy meg, ha a volt férjet zavarja, hogy a kisbaba szobájában rendezkednek, akkor cseréljenek.Menjen ő a fél szobába, a csecsemő meg az anyukával.Vagy még jobb, oldja meg, hogy a csecsemő ne lakjon egy rakás vadidegennel.De neki nyilván kényelmes ez a helyzet.
2014. okt. 5. 18:32
 68/69 anonim ***** válasza:
77%
Tudjátok, ez olyan érdekes.Persze, rá lehet fogni, hogy kénytelenek együtt lakni, mert a ház eladása, így meg úgy....de nekem az a véleményem, hogy akik hajlandóak így együtt lakni, ott már eleve nem stimmel valami a fejekben.Itt a kérdés nem is ez a két új kislány igazából, hanem, hogy hogy lehet ennyire h.lye (már bocsánat) két, vagyis három felnőtt ember.Ha én valakitől elválok, akkor minél gyorsabban próbálok megszabadulni a jelenlététől, nemhogy még a következő párját, meg a gyerekeit, kutyát, papagájt stb. ott kerülgetem.Illetve, ha a kedves új párom még az exférjével lakik, akkor nem lakok be én is oda, x-ediknek melléjük.Értitek, ezért olyan röhejes, hogy egyesek itt azon lovagolnak, hogy az exférj(várjunk csak, az ki is?jaaaa, a kérdező volt férje)nem engedheti, hogy a kisbabát "megzavarják az idegenek".Merthogy az exférj már ott nevetségessé vált, hogy az új nőt egyáltalán ilyen helyzetbe hozta, sőt, még gyereket is csinált neki oda, a régi házba.Normális exférj először elköltözik albérletbe, aztán csinál gyereket.A kérdező se 100-as, és ha most véletlen szakítanak a jelenlegivel, akkor az azután következő pasas is velük lakik majd?Ezért nem tartom gáznak, hogy még plusz két fő odamenjen, ha erre van szükség.Nem tökmindegy már nekik??
2014. okt. 5. 21:55
 69/69 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy ez már hónapos kérdés, szvesen belefolytam volna a vitába :)

Sokan elfelejtettek itt valamit:

a Kérdezőnek 9 vs 3 ember érdeke között kell választani, hiszen így is alig férnek el a férjével, az ő érdeke is, hogy ez ne bonyolódjon tovább.

A 3 ember része nem sürgős: a probléma annyi, hogy a gyerekek nem akartak vidékre költözni. Emiatt megbolygatni egy működő rendszert vicc lenne.

Kérdező, hogy alakult a dolog végül?

2014. nov. 5. 13:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!