Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan mérges rám a párom,...

Jogosan mérges rám a párom, mikor ő volt az aki felelőtlenül ígérgetett a lányainak, hogy hozzánk költözhetnek?

Figyelt kérdés

A páromnak van az előző házasságából két lánya, 10 és 12 évesek. Az anyjuk hosszabb munkanélküliség után végre kapott vidéken munkát és költöznie kell, de a cég csak az ő lakhatását fedezi, tehát vagy visszautasítja a szállást és keres maga albérletet ami jóval meghaladja a lehetőségeit (anyagilag tudnánk segíteni) vagy ő megy és a lányok maradnak. Még mikor döntést sem hozott, a párom már a tudtom és megkérdezésem nélkül felajánlotta, hogy menjen csak, a lányok majd jönnek hozzánk.

Ebben csak az a szépséghiba, hogy nem tudjuk őket hová költöztetni. A ház amiben lakunk a gyermekeim nevén van, az apjuknak és nekem az 50-50%-án haszonélvezetünk van. Összesen 5 szoba van és ha úgy nézzük mi már alapból többet használunk mint a volt férjemék, mert külön szobában vannak a lányok és a fiúk + 1 szobában mi a párommal. Most ide mégis hova költöztessük be a lányokat? Legyenek 4-en egy szobában, mikor már így is elég zsúfoltan vagyunk?

A párom erre közölte, hogy beszéljem meg a volt férjemmel, hogy a fiukat költöztessék be magukhoz, mert még kicsi (5hónapos) és abba a szobába majd mehetnek a lányok...

Mikor megmondtam neki, hogy ez így nem fog működni, még ő kapta fel a vizet, hogy biztos útálom a gyerekeit és csak ki akarok szúrni velük. Hiába mondom neki, hogy nem erről van szó, most csak fújja a magáét és nem hajlandó higgadtan átgondolni a dolgokat.

Mit csináljak? Mit mondjak neki, hogy kicsit lenyugodjon és elkezdjen gondolkozni?

2014. okt. 1. 09:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
29%
Két idegen lànyt nem költöztet be a gyerekeihez, de azt hagyta, hogy a gyerekei az uj pasassal, meg a régi pasas uj feleségével meg annak az uj gyerekével lakjanak együtt.Ez sem biztos, hogy jot tesz a gyerekeknek, ha màr itt tartunk.
2014. okt. 2. 11:45
 52/69 anonim ***** válasza:
26%

"Tapasztalatom szerint aki a legnagyobb Terez anya itt, az az életben csak a száját jártatja, ha baj van"

Te olyan sok mindenkivel talàlkoztàl màr a valo életben innen a GYK-rol, és olyan jol összeismerkedtetek, hogy ezt a következtetést le tudtad vonni?Az tök jo.

Az én àlläspontom ez: ha elvàlt lennék, két gyerekkel, csak és kizàrolag olyan férfival kötném össze az életem, akiröl tudnäm, hogy maximàlisan megbizhato és mindent megtesz a gyerekeimért és értem, ugy, ahogy én érte és az ö gyerekeiért.Valo igaz, hogy ilyet elég nehéz talàlni.Ha ugy làtnàm, hogy nem érdemli meg, eleve be se költöztetném a gyerekeimhez.De miutàn màr együtt lakunk, közös lesz az életünk, és közösek a problémàink is.egy normàlis kapcsolatban nincs olyan, hogy én problémàm, meg ö problémàja, hanem megprobàlunk egymàsnak mindenben segiteni.De làtom, utolso, neked erröl halväny lila fing-fogalmad sincs.A kérdezönek Sem jelenthet tul sokat a férje, ha ennyire nem tudja àtérezni a problémàjàt.

2014. okt. 2. 11:59
 53/69 anonim ***** válasza:
84%

Na pont erre a szitura illik, hogy:

az ÉN gyerekeim, meg a TE gyerekeid, verik a MI gyerekeinket!!!

:)

2014. okt. 2. 14:02
 54/69 anonim ***** válasza:
72%

Ha belegondolunk a volt férj helyzetébe teljesen világos a gyerekszoba helyzete.

A volt férjjé a ház 50 %-a. Örül hogy a jelenlegi felesége elfogadja hogy együtt kell élnie a férfi gyerekein kívül a volt asszonnyal és annak pasijával. Oda vállaltak kisbabát is. Nem semmi lehet náluk a fürdőszoba megosztása és egyebek....

Szóval ha az új családjában szeretne az idegen pasi a házból rendezkedni hogy hova költöztessék a kisbabájukat a saját házukba és hova ne biztos nem sokáig tűrnék meg ott a férfit. Az a ház félig az ővé, és joga van kisbabának a szobához. Ez csúnya megoldás lenne.

De ha a két nem saját jogon ott élő embert nézzük:

1. Volt férj felesége.

2. Kérdező pasija

Melyikük gyerekének van leginkább joga abban a szobában lakni? Szerintem a a volt férj feleségének a kisbabájának mert az apukája a haszonélvezője a fél háznak.

Tehát a kérdező jelenlegi pasija csak azon gondolkodhat el hogy a saját hálószobájukba költöztetnék -e be a gyerekeit, hiszen ugyanezt javasolta a volt férjnek is akihez semmi köze nincs.

2014. okt. 2. 15:02
 55/69 anonim ***** válasza:
18%
Azért ne hasonlítsuk már össze az öthónapos babával való együttlakást a két 12 évessel!nem ugyanaz!
2014. okt. 2. 15:11
 56/69 anonim ***** válasza:
54%

Kedves 52-es.

Tényleg sok emberrel találkoztam az életben, akiknek nagy szájuk volt, amikor elmeletben kellett segíteni, de amikor tenni is kellett volna valamit, akkor hirtelen más dolguk volt.

Én realista vagyok, és azt gondolom, hogy 2 ember problémája miatt, nem kell még 9 embert élhetetlen helyzetbe hozni.

Bár nyilván szimpatkusabb az a hozzáállás, hogy mindenáron segíteni, de nem reális.

2014. okt. 2. 18:56
 57/69 anonim ***** válasza:
67%
u meg a ha.Már igy is túl sokan vagytok ott.Hogy lehet igy élni..Mondhattok bármit én sem engedném oda a lányokat.lehet a kérdezőt köpködni mert tudta gyerekei vannak.Na és?A pasi is tudta,azt is mit vállal fel.A te párod ne rendezkedjen ott,hagyd majd le nyugszik.Ha nem hát menjen isten hirével és oldja meg a problémáját
2014. okt. 2. 19:59
 58/69 anonim ***** válasza:
75%
Senkinek nem lenne jó, ha a lányok bezsúfolódnának még ebbe a házba. Így már tanulni sem tudnának, élni sem igen. Ráadásul iskolát is kellene váltaniuk. Minden körülményük sokkal rosszabb lenne, mint ha az apjuk segítené az anyjuknak fizetni az új helyen az albérletet. Minden emberiességi megfontolás emellett szól, és nem amellett, hogy egy amúgy is túlzsúfolt házban alkalmazkodjanak 9 emberhez. Ráadásul a bíróság valamiért az anyának ítélte őket. Apukájuk a gyerektartást is "megspórolhatja" így. (Láttam már olyat, aki az új asszonynál "felejtette" a régi házasságából származó gyerekeit.)
2014. okt. 3. 00:47
 59/69 anonim ***** válasza:
25%
hú. Na ez nem könnyű. Nem lehetne a "közös" szobát(vagyis a csecsemő szobáját) kettébontani egy gipszkarton fallal vagy egy függönnyel? Egyik fele a volt férjedé, és maradhat a baba, a másik fele a két kiscsajé.
2014. okt. 3. 13:07
 60/69 anonim ***** válasza:
75%
Jaj, ez nagyon jó, amit az utolsó mond. Szerintem is válasszátok ketté a ded szobáját, így bőven elfértek 11-en. Aztán, ha -gondolom-hamarosan hozzád is bekopog a gólya, csak galériáztatni kell a leválasztott szobát.
2014. okt. 3. 16:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!