Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom nem tudja eltartani...

Az anyósom nem tudja eltartani magát! (? )

Figyelt kérdés

Az anyósom albérletben lakik. Van szakmája, de kb. 15 éve már nem abban dolgozik. Vannak munkahelyei, de vagy otthagyja, mert "nehéz" vagy kirúgják, mert nem viselik el a természetét. Huzamosabb ideig munka nélküli segélyen is. Most is azon van, mert az utolsó munkahelyéről kirúgták.

A lényeg, hogy elég olcsó albérletben lakik (a városunk áraihoz képest), de nem tudja fenntartani magát. A segélye kb. 10.000 Ft-tal több csak, mint a lakbér és akkor rezsit még nem fizetett. A párom az egyetlen gyermeke, a családjával -szintén a természete miatt- évek óta megromlott a kapcsolata, a férje -a párom apja- szintén elhagyta.

Mi ketten vagyunk, dolgozunk mind a ketten, de így ketten három ember helyett. A párom állandóan plusz munkákat vállal, én nem szeretek a munkahelyemen, de nem mondhatok fel, mert akkor nem jönnénk ki.

A húszas éveink elején-közepén járunk mindketten, ilyenkor kellene élményeket szereznünk, félreraknunk a családi életünkre.. de nekünk ez nem megy, mert az anyóst etetni kell, fizetni a rezsijét. Nem tudok magamnak ruhát venni, mert akkor anyós egy hétig nem tud enni.. Szeretnénk úgy albérletbe költözni, hogy csak mi ketten legyünk (most társbérletben lakunk) vagy esetleg saját lakást venni, szeretnénk majd gyereket is.. De így hogyan? 2 év múlva nyugdíjas lesz, de a nyugdíja még kevesebb lesz, mint a munkanélküli?

Van erre valami megoldás?

(Nem vagyunk még házasok, így tudom, hogy nem az anyósom, csak hosszú lett volna ilyen sokszor leírni, hogy a párom anyja. Szóval mindenki, akit zavar ez, helyettesítse be. :) )

2014. szept. 22. 00:39
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
87%

Megoldást nem tudok, de pontosan ez a problémám nekem is.

Anyósom egy percet nem dolgozott az utóbbi 5 évben, 0 a bevétele. Segélyért ő nem megy mert ő "nagyon gazdag, csak még nem érkezett meg a pénze". Ez meg 5 éve. A 3 gyerekének - köztük a páromnak - kell eltartani mert lusta és beteg, pszichiáterhez se hajlandó menni mert nyilván nincs betegségtudata. Ilyenkor mit lehet tenni?

Most már hetente többször jön át hozzánk kajáért kuncsorogni. Én imádom a párom, de ezt nem fogom sokáig csinálni, mert félre kéne raknunk a pénzt más dolgokra.

Egyáltalán kihez lehet fordulni ilyen problémával?

L25

2014. szept. 23. 10:49
 32/41 anonim ***** válasza:
79%

Ha anyósod egy egész lakást bérel nem lehetne rávenni,hogy adja ki az egyik szobát.

Fele lakbér,fele rezsiköltség?

Sőt lehet még jobban is kijöhetne,hiszen azt írod ti az egy szobát drágábban bérlitek mint ő a lakást.

Ez mindenképpen megér egy próbát.

Ha nem megy bele,akkor én se látom értelmét annak,hogy pénzeljétek.

2014. szept. 27. 11:31
 33/41 anonim ***** válasza:
11%

amúgy érdekes, h a szüleiddel példálózol, amikor ők együtt vannak és úgy még a nincsetelnségben is könnyebb lenne együtt evezni..

manapság, nem hogy egy idős nő, de egy induló fiatal, egy középkorú átlagos dolgozó nem tud egyedül megélni és a munkanélküliség amúgy is egy általános dolog, nem egy kirívó "lustaság" következménye

mindenesetre nekem rosszul esne ha én lennék ilyen helyzetben, hogy van egy fiam, amúgy senkim és csóroskodom.

az ember kire számítson, ha már a családjára sem számíthat??

én és a környezetem mind fontosnak tartja igenis segíteni a másikon, tartani a kapcsolatot a nagyikkal, stb stb mert csak a rokon az aki egész életedben veled van.

de amúgy ilyen a mai világ, szóval valahol érthető testvérek fordítanak hátat testvérnek ha pénzről van szó.

2014. szept. 27. 11:58
 34/41 anonim ***** válasza:
44%
33) 2 év múlva nyugdíjas lesz. Mi a jó anyját csinált egész életében, hogy most a gyerekének kell a hátán vinni?
2014. szept. 27. 12:39
 35/41 A kérdező kommentje:

Egész életében kerülte a munkát. :)

A bérelt lakása egy szobás, szóval nem tud kiadni semmit.

33. Azért elolvastál mindent, amit leírtam?

A szüleim igen együtt vannak. De egyikőjüknek sem az volt a fontos soha, hogy na most hogy tudunk elcsalni a munkaidőből, ma milyen indokkal jelentsek beteget... Érted azért ugye? :) Nem kellett sem nekem sem a testvéremnek évet halasztani a középiskolában, mert nekik nem volt kedvük dolgozni.

Az én anyámnak a bőr lesülne a képéről, ha azért nem tudnék ruhát venni (nem az ezredik valamit, hanem ami fontos), mert őt kell ellátnom...

2014. szept. 27. 12:47
 36/41 A kérdező kommentje:

Na úgy tűnik lehet drukkolni...

A barátnője talált neki egy pasit, aki szeretné magához költöztetni. AZ ORSZÁG MÁSIK VÉGÉRE!!

2014. szept. 28. 22:59
 37/41 A kérdező kommentje:

Na lehet drukkolni. :) A barátnője talált neki egy pasit, aki szeretne magához költöztetni.

Az ország másik végére! :D

2014. szept. 28. 23:00
 38/41 anonim ***** válasza:
64%
Vigyázz, mert ha nem jön össze, akkor a fiacskája még jobban fogja sajnálgatni, meg dédelgetni, hogy szegény anyunak még a szerelem se jön össze, nem elég, hogy pénze sincs.
2014. szept. 28. 23:04
 39/41 A kérdező kommentje:
Talán nem lesz így... A szerelem eddig sem jött össze neki.. Ezzel a részével a párom nem foglalkozik.. Remélem így is marad...
2014. szept. 28. 23:41
 40/41 anonim ***** válasza:
82%
Reméljük. Viszont, ha visszajön az ország másik végéből üres zsebbel, új albérlet kell, kaucióval és majd sír, hogy hogy átverték és ebbe anyagilag is mennyire tönkre ment, más az is mennyibe került, hogy odaköltözött, akkor lehet, hogy jobban foglalkozik majd a kis lelkével. :S
2014. szept. 29. 00:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!