Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kiborít az anyósom, hogyan...

Kiborít az anyósom, hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat segítnek anyagilag nekünk( nem vagyok hálátlan), ezért úgy érzi beleszólhat mindenbe.Úgy beszél velem mintha egy kis csitri lennék, ha pl. nevelő célzattal rászólok a lányomra, rám kiált: na ezt meg ne halljam mégegyszer..persze én ezt nem hagyom szó nélkül és már rögtön tiszteletlen , hálátlan vagyok.A párom meg nem szól neki semmit, szerinte nekem kell megoldanom, ő nem akar veszekedni.Minden nap jön hozzánk, és szemlét tart...stb.Enyhén szólva is elegem van már ebből.Mit tehetnék? A lányom nem akarom megfosztani a nagyszüleitől, mert ő nem tehet erről. Beszélni nem lehet vele, mert rögtön vita lesz, megsértődik esetel sír és elrohan.
2014. aug. 29. 15:24
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
*esetleg sír
2014. aug. 29. 15:25
 2/24 anonim ***** válasza:
93%

Ez könnyű: nem fogadod el a pénzét és kész!

Ha meg elfogadod, akkor vállalod, hogy ez ezzel jár!

Nem kezel egyenrangú félként, mert a szemében nem vagy az, addig amíg egyedül nem vagytok képesek fenntartani magatokat.

2014. aug. 29. 15:27
 3/24 anonim ***** válasza:
94%

Hát anyagi függetlenség kell.

A párod meg tutyimutyi.

2014. aug. 29. 15:27
 4/24 anonim ***** válasza:
85%

1. Nem az ö penzéböl éltek, akkor nincs beleszólása.

2. Nem kell, hogy naponta nálatok legyen, beszéljétek meg, hogy heti egy-két, ELÖRE BEJELENTETT látogatás az ami nektek elfogadható.

3. Ezeket ELÖSZÖR a pároddal beszéld meg, és utána együtt álljatok az anyós elé, de föként ö mondja el, amit akartok.

2014. aug. 29. 15:31
 5/24 A kérdező kommentje:
Nem kellene a segítségük, nincs szükségünk rá. Ajándékokat hoznak a lányomnak, ételt nekünk ( amit főz). Mit mondjak neki? Vigye innen, nem kell? Én lennék a bunkó, és a párom nélkül meg nem merem ezt így visszautasítani. Ő meg nem akar vitatkozni ezen.
2014. aug. 29. 15:31
 6/24 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem segítség a részéről. Inkább úgy gondolja megvesz kilóra. Ha tényleg segíteni akarna, akkor nem azért adna pénzt, hogy aztán beleszólhasson az életetekbe.

1. Kérdezd meg tőle legközelebb, mikor adni szeretne, hogy ezt most azért adja, hogy nektek könnyebb legyen, vagy azért, hogy dirigálhasson.

Ha megsértődik vagy az utóbbira gondolt, akkor udvariasan köszönd meg az eddigi segítségét, és utasíts vissza a pénzét. Másképp nem fog menni, mert ezután is úgy gondolja majd, hogy joga van mindenhez.

Azt meg ne hagyd, hogy a lányod előtt felülbíráljon. Most állj a sarkadra, mert nem lesz a lányod előtt tekintélyed. Ha valamit megtiltasz neki, akkor jön majd azzal, hogy bezzeg a mama.... Okosak a kisgyerekek, és dackorszak közepén ki is használják ezeket hibákat.

2014. aug. 29. 15:34
 7/24 A kérdező kommentje:
Nem fog mellém állni, szerinte oldjam meg én. Persze ő ezekből semmit nem észlel ( vagy csak ritkán) mert reggeltől estig dolgozik, szóval idézem: más baja van, mint ezzel foglalkozni.Persze én nem azt akarom, hogy vesszen velük össze, hanem finoman beszéljen velük. DE nem segít, mert szerinte akkor ő összeveszne velük.
2014. aug. 29. 15:35
 8/24 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os! Köszönöm ez jó ötlet!
2014. aug. 29. 15:36
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

Le vagy kenyerezve szerint, ez a tipikus "amíg az én főztömet eszed"...főzzél te is magatokra rendszeresen, az ajándék az unokájának meg természetes dolog, az ő vére is, azért nem kell neked hálásnak lenni.

Függetlenedj tőle és akkor nem szolgáltatsz neki alapot arra, hogy belepofázzon mindenbe.

2014. aug. 29. 15:38
 10/24 anonim ***** válasza:
56%

ne enged be

a van kulcsa akkor kérd el tőle

pl h elhagytad a sajátod és kellene h tud másolni

ha tudod ált mikor jön akkor előtte menjetek el otthonról

2014. aug. 29. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!