Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kiborít az anyósom, hogyan...

Kiborít az anyósom, hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat segítnek anyagilag nekünk( nem vagyok hálátlan), ezért úgy érzi beleszólhat mindenbe.Úgy beszél velem mintha egy kis csitri lennék, ha pl. nevelő célzattal rászólok a lányomra, rám kiált: na ezt meg ne halljam mégegyszer..persze én ezt nem hagyom szó nélkül és már rögtön tiszteletlen , hálátlan vagyok.A párom meg nem szól neki semmit, szerinte nekem kell megoldanom, ő nem akar veszekedni.Minden nap jön hozzánk, és szemlét tart...stb.Enyhén szólva is elegem van már ebből.Mit tehetnék? A lányom nem akarom megfosztani a nagyszüleitől, mert ő nem tehet erről. Beszélni nem lehet vele, mert rögtön vita lesz, megsértődik esetel sír és elrohan.
2014. aug. 29. 15:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem mond neki, hogy nem kellett volna ételt hozni, mert én is főztem, a sok csoki meg a többi amit a gyereknek hoznak, meg már kifolyik a hűtőből, udvariasan kér meg, hogy egyelőre ne hozzon többet, úgyis csak megromlik.

(Feltételezem, hogy ilyeneket hoz a lányodnak, nem minden nap játékot)

DE mindenképp állíts le! A fejedre nő teljesen és később tényleg előfordulhat, hogy nem foga szót neked a gyerek, mert a mama úgyis minden nap jön, majd ő megengedi. Igenis a te házad, a te szabályaid!

2014. aug. 29. 15:43
 12/24 A kérdező kommentje:
Rendben, tényleg ez lesz a megoldás. Megmondom, hogy nem kell..és tudom, hogy mikor jön akkor elmegyünk. Köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 29. 15:50
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmi kép nem azt csinálni,hogy tudod megy é és elmész otthonról.Ez sunyi gerinctelen húzás.A szemébe mondd mi a problémád,elmondani a te dolgod nevelni,az övé meg kényeztetni bizonyos határok között.Mondd el neki felnőtt nővagy ne bánjon veled csitriként.Mind azt ami nyomaszt.meg sértődik sír?Ámen.De legalább megmondod mi bajod és mik a te "szabályaid"mit veszitesz?Semmit ha nem megy az ő baj,de te nem bujtál el sumák modón!
2014. aug. 29. 17:22
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem egyszer elmondtam már.. Pl.így:Kedves Anyuka, nem akarom megbántani, de nekem nem jó ha beleszól a gyereknevelésbe, a házkörüli dolgokba stb. Magának is volt lehetősége gyereket nevelni, én is szeretném úgy csinálni ahogy én gondolom. Vagy így: Kedves Mama kérem ne adjon az unkájának tejes csokoládét ha maguknál van, mert tejérzékeny és hiába kéri meg, hogy tartsa titokban nem tud még titkot tartani..
2014. aug. 29. 17:35
 15/24 A kérdező kommentje:
Tudom, nekem az a hibám, hogy szemtelen vagyok mert visszatudok "vágni".De azért sok mindent lenyeltem már..mert ők csak jót akarnak..
2014. aug. 29. 17:38
 16/24 A kérdező kommentje:
Na, de regélhetnék.. :D Békésen ezt nem lehet megoldani, így marad az elkerülő hadművelet.
2014. aug. 29. 17:40
 17/24 anonim válasza:
76%

Sósavval. :D Bocsi, vicc volt csak.

Szerintem a bújkálás tényleg nem megoldás, egyáltalán. Sosem bújnék el senki elől, a saját házamból meg azért végképp nem mennék el, mert jön valaki, akit nem akarok látni... Akkor inkább ő ne jöjjön, ha tényleg nem akarsz vele beszélni, akkor egy ilyen eset után mondd meg neki, hogy jó, akkor amíg nem fogja fel, hogy nincs oka/joga beleszólni a dolgaidba, addig jobb, ha nem jön hozzátok, és kitessékeled. A sarkadra kell állnod, mert ha bújkálsz, azzal csak őt igazolod abban, hogy ő az "erősebb", már a saját házadból is el tud üldözni, ha akar... Ha meg hisztizni kezd, hát csinálja, elég nagy szégyen, ha valaki nagymama létére hisztériázik. Az én anyósom azon sértődött meg, hogy nem akartam azt a menyasszonyi ruhát választani, amit kinéztünk, rendesen be is hisztizett, nem szólt hozzám hazafelé úton. Pont letojtam, és felvettem a saját esküvőmre azt a ruhát, amit én választottam ki, ő meg gondolom lerendezte magában a saját butaságát, vagy nem tudom, tényleg nem tud érdekelni felnőtt emberek hisztije. Azóta egyébként nem is próbál meg beleszólni semmibe, viszont nem vagyunk bunkók egymással, szépen beszélünk és viselkedünk, teljesen idilli a kapcsolatunk, talán jót tett neki, hogy viszonylag egyszerűen és gyorsan rendeztük ezt a beleszólós témát.

A férjeddel meg beszéld meg mindenképp, hogy ha oda kerül a sor, akkor igenis beszéljen az anyjával, a SAJÁT anyjával, nagyon tutyimutyi, ha ennyit nem mer megtenni a családjáért... Már első sorban a te férjed, a te lányod apukája, és csak másodsorban anyósod kisfia... Ha nem ért valaki a szép szóból, néha muszáj összeveszni sajnos, de még mindig jobb, mint őrölni magad egy helyzetben, ami nem jó, és nem kilépni belőle.

2014. aug. 29. 18:21
 18/24 anonim ***** válasza:
85%

Miért engeded be mindennap???

Ha a férjed azt mondja old meg te, akkor tedd meg te! Hiába beszélsz a pároddal sztem nem fogja érdekelni mert most se teszi.

Mond meg neki h hétvégente jöjjön át, köszönt a segítséget és mond meg h nem kell, és tényleg ne engedd h a lányod előtt így beszéljen veled mert tényleg nem lest tekintélyed a lányod szemébe!

2014. aug. 29. 18:24
 19/24 A kérdező kommentje:
Most beszéltem a férjemmel erről.Újra..Azt mondja én vagyok a hibás, mert nem fogom fel, hogy nem szeretnek engem.Szerintem meg csak kulturáltan próbálom megoldani.Ő biztos nem örülne ha ordítoznék az anyjával. Márpedig egy ilyen "kitessékelés"-nek az lenne a vége.De akkor majd a sarkamra állok, ha a szép szóból nem ért!
2014. aug. 29. 18:37
 20/24 anonim ***** válasza:
85%

nem szeret de megy mindennap??

állj a sarkadra!!! a párod nem fog!!! max megsértődik 1 hétre azt nem lesz semmi baja utána! sztem inkább legyen egy kis sértődés mint h a lányod szemében nem tekintélyed!!!!! én biztos helyre tenném.

2014. aug. 29. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!