Kiborít az anyósom, hogyan oldjam meg?
Figyelt kérdés
Nagyon sokat segítnek anyagilag nekünk( nem vagyok hálátlan), ezért úgy érzi beleszólhat mindenbe.Úgy beszél velem mintha egy kis csitri lennék, ha pl. nevelő célzattal rászólok a lányomra, rám kiált: na ezt meg ne halljam mégegyszer..persze én ezt nem hagyom szó nélkül és már rögtön tiszteletlen , hálátlan vagyok.A párom meg nem szól neki semmit, szerinte nekem kell megoldanom, ő nem akar veszekedni.Minden nap jön hozzánk, és szemlét tart...stb.Enyhén szólva is elegem van már ebből.Mit tehetnék? A lányom nem akarom megfosztani a nagyszüleitől, mert ő nem tehet erről. Beszélni nem lehet vele, mert rögtön vita lesz, megsértődik esetel sír és elrohan.2014. aug. 29. 15:24
21/24 anonim válasza:
"Ez könnyű: nem fogadod el a pénzét és kész!
Ha meg elfogadod, akkor vállalod, hogy ez ezzel jár! "
Mi jár mivel? Van az az összeg amiért beleszólhatunk más életébe? Nem is tudtam. A tiédet mennyiért adod?
Az hogy pénzt ad, és az hogy rád szól hogyan neveld a gyereket, két teljesen különálló dolog. Ha akar ad pénzt, ha akar, nem. Viszont SOSE szólhat bele a nevelésbe, maximum tanácsot adhat négyszemközt. A gyerek előtt pedig sosem szólhat le, vagy adhat a gyereknek igazat veled szemben. Ennek semmi köze a pénzhez.
22/24 anonim válasza:
Szerintem bármit is csinálsz vele, úgysem fog működni, mint ahogy eddig sem működött. Ugyanis az anyós pontosan látja, hogy majdnem bármit megtehet, mivel a férjed a füle botját sem mozdítja hogy kiálljon melletted. Se anyósod, se a férjed nem foglalkozik a te "gondjaiddal", a te kéréseddel. Anyóstól nem is lehet elvárni, na de ha az én férjemet ennyire hidegen hagyná bármi, amit vele együtt szeretnék elintézni.... háááát.... erősen elgondolkodnék, hogy kihez is mentem hozzá és hogy jó helyen vagyok-e. Akkor is ha reggeltől estig dolgozik a férjed. Te talán vakarózol egész nap? Szóval ne anyósnál kezdj rendet rakni, hanem a férjednél.
23/24 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van utolsó..köszönöm a válaszod!
2014. szept. 2. 08:59
24/24 anonim válasza:
Szia, attól tartok egyedül ebből a helyzetből már sehogyan sem fogsz jól kijönni. Annak meg nincs értelme, hogy gyakorlatilag az anyósod életét éld, közben meg egész nap rágódsz ezen. Az anyósod azért mer így viselkedni, mert a fiával is így viselkedik és úgy gondolja veled is ugyanazt teheti. Mivel a fiának ez az erőszakosság és manipuláció amivel a mama bír, természetes, ezért minden más ellenvéleményt (a Te ellenvéleményed) támadásnak vesz. A férjednek kellene megértenie, hogy Neked, mint feleségének és most már első számú Családjának ez nehéz és nincs is rá szükséged. A mamával meg megértetni, hogy szükség van rá, csak más minőségben, mint ahogy gondolja. Ha meg nem veszi az adást, akkor nem kell vele találkozni. Az unokáját, ha látni akarja, menjen érte, vagy vigye el neki a férjed. Ha elfogadsz egy tanácsot, ne menj bele az anyós játszmáiba. Persze ezt ő másképp fogja megélni és várható, hogy Te leszel a legrosszabb a világon, stb. Az idő mindent megold. De a férjednek kötelessége felelősséget vállalni Értetek. Szóval, vele tisztázd szerintem első körben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!