Mit lehet mondani az állandó tukmálásra: egyél már, egyél. Miért nem eszel? Anyósom teljesen kiborít ezzel.
- Uh, köszönöm szépen, most ettem, egy kicsit hagy ülepedjen és ezt megkóstolom...
- Bazzeg, melyik szót nem érted abból, hogy NEM KÉREK!??? :)
Utóbbi ironikus volt!
Köszönöm, most nem kérek!
KÖSZÖNÖM, MOST NEM KÉREK! (+20 decibel) :)
igen, ez utóbbi szokott lenni a végén....
válasz: MIért?
nálunk is ez van. párom családja szinte már süteménygyáros, mindig van torta meg krémes sütik, amiket én nem szeretek. de akkoris levágják a szelet tortát, hogy de azért meg kell kóstolni. ilyenkor eszek pár falatot aztán lepasszolom a páromnak. egyszer azt mondtam, hogy a feketeerdőt meg a citromtortát megeszem(de ezekből se sokat és csak akkor, ha nem vajas krémes). na azóta mindig ez van és kötelező enni, mert hát miattad csináltam. nagyon utálom. aztán mindig odacsomagolnak egy hadseregnek valót. de már megoldottam, odaadom a szomszéd néninek, ő már nem süt úgyse.
amúgy először szépen mondom, hogy nem kérek, jóllaktam, aztán kicsit erősebben. ha nem hagynak felállok az asztaltól, mintha dolgom lenne, akkor abbahgyják.
szerintem ez hárítás...addig sem kell beszélgetni, míg tukmálnak, vagy eszünk
otthon nálunk pont fordítva van: jól meghíztál, nem kéne annyit hassolni..stb...szuper
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!