Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet mondani az állandó...

Mit lehet mondani az állandó tukmálásra: egyél már, egyél. Miért nem eszel? Anyósom teljesen kiborít ezzel.

Figyelt kérdés
Férjem családja (kiv. férjem) eléggé túlsúlyos+apósom cukorbeteg, de literszám folyik a cola, süti....nem akarom megbántani, de már időnként az őrületbe kerget.Hiába mondom, köszönöm nem kérek, jóllaktam...félóránként kaját akar rámtukmálni. Teszem hozzá, ő napi egyszer eszik.
2009. dec. 24. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

- Uh, köszönöm szépen, most ettem, egy kicsit hagy ülepedjen és ezt megkóstolom...

- Bazzeg, melyik szót nem érted abból, hogy NEM KÉREK!??? :)

Utóbbi ironikus volt!

2009. dec. 24. 11:17
 2/9 A kérdező kommentje:
:D néha már én is hajlik az utóbbi irányába
2009. dec. 24. 11:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
én ilyesmivel szoktam háritani: Köszönöm,tele vagyok,de nagyon finom volt.
2009. dec. 24. 12:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy azért akar tömni, mert vékonynak talál, de azt valószínűbbnek tartom, hogy csak azt akarja, hogy valaki elismerje a "tudományát". Mondd meg, hogy roppant finom volt, és hogy még másból is szeretnél enni, úgyhogy kell a hely a gyomrodban. Aztán kérd el a receptjét az ételnek! Ez annyira le fogja foglalni őt, hogy teljesen megfeledkezik arról, hogy te jelen pillanatban nem is eszel :D
2009. dec. 24. 13:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Köszönöm, most nem kérek!

KÖSZÖNÖM, MOST NEM KÉREK! (+20 decibel) :)

2009. dec. 24. 14:11
 6/9 A kérdező kommentje:

igen, ez utóbbi szokott lenni a végén....

válasz: MIért?

2009. dec. 24. 14:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is ez van. párom családja szinte már süteménygyáros, mindig van torta meg krémes sütik, amiket én nem szeretek. de akkoris levágják a szelet tortát, hogy de azért meg kell kóstolni. ilyenkor eszek pár falatot aztán lepasszolom a páromnak. egyszer azt mondtam, hogy a feketeerdőt meg a citromtortát megeszem(de ezekből se sokat és csak akkor, ha nem vajas krémes). na azóta mindig ez van és kötelező enni, mert hát miattad csináltam. nagyon utálom. aztán mindig odacsomagolnak egy hadseregnek valót. de már megoldottam, odaadom a szomszéd néninek, ő már nem süt úgyse.

amúgy először szépen mondom, hogy nem kérek, jóllaktam, aztán kicsit erősebben. ha nem hagynak felállok az asztaltól, mintha dolgom lenne, akkor abbahgyják.

2009. dec. 24. 14:44
 8/9 A kérdező kommentje:

szerintem ez hárítás...addig sem kell beszélgetni, míg tukmálnak, vagy eszünk

otthon nálunk pont fordítva van: jól meghíztál, nem kéne annyit hassolni..stb...szuper

2009. dec. 24. 14:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben csak a végtelen türelem, ami segíthet. Ha szükséges, 1000x is el kell mondani szépen, nyugodtan, barátságosan, hogy "Köszönöm szépen, nem kérem, már jóllaktam."
2009. dec. 24. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!