Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom nem tudja eltartani...

Az anyósom nem tudja eltartani magát! (? )

Figyelt kérdés

Az anyósom albérletben lakik. Van szakmája, de kb. 15 éve már nem abban dolgozik. Vannak munkahelyei, de vagy otthagyja, mert "nehéz" vagy kirúgják, mert nem viselik el a természetét. Huzamosabb ideig munka nélküli segélyen is. Most is azon van, mert az utolsó munkahelyéről kirúgták.

A lényeg, hogy elég olcsó albérletben lakik (a városunk áraihoz képest), de nem tudja fenntartani magát. A segélye kb. 10.000 Ft-tal több csak, mint a lakbér és akkor rezsit még nem fizetett. A párom az egyetlen gyermeke, a családjával -szintén a természete miatt- évek óta megromlott a kapcsolata, a férje -a párom apja- szintén elhagyta.

Mi ketten vagyunk, dolgozunk mind a ketten, de így ketten három ember helyett. A párom állandóan plusz munkákat vállal, én nem szeretek a munkahelyemen, de nem mondhatok fel, mert akkor nem jönnénk ki.

A húszas éveink elején-közepén járunk mindketten, ilyenkor kellene élményeket szereznünk, félreraknunk a családi életünkre.. de nekünk ez nem megy, mert az anyóst etetni kell, fizetni a rezsijét. Nem tudok magamnak ruhát venni, mert akkor anyós egy hétig nem tud enni.. Szeretnénk úgy albérletbe költözni, hogy csak mi ketten legyünk (most társbérletben lakunk) vagy esetleg saját lakást venni, szeretnénk majd gyereket is.. De így hogyan? 2 év múlva nyugdíjas lesz, de a nyugdíja még kevesebb lesz, mint a munkanélküli?

Van erre valami megoldás?

(Nem vagyunk még házasok, így tudom, hogy nem az anyósom, csak hosszú lett volna ilyen sokszor leírni, hogy a párom anyja. Szóval mindenki, akit zavar ez, helyettesítse be. :) )

2014. szept. 22. 00:39
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
80%
gondolom hasonló mint az én exem. nem lehet beszélni vele anyukàrol mert rögtön támadásbak veszi és mi vitatkoztunk miközben anyuka meresztette a seggét. hagyd ott, előbb utóbb ugyisz megfog történni, minek kikészitwni magad.
2014. szept. 22. 07:12
 12/41 anonim ***** válasza:
37%
A pároddal kellene ezt megbeszélni,és változtatni rajta,úgy hogy az anyós is segítve legyen de csak amennyire feltétlen szükséges.
2014. szept. 22. 07:16
 13/41 anonim ***** válasza:
81%
Hagyd ott a párodat. Szép dolog, hogy segíti az anyukáját, de neked ne ez legyen a jóvőképed. Azzal legyél tisztába, hogyha elveszted a munkádat, vagy hosszabb táppénzre kényszerülsz, akkor a párod nem fog támogatni. Innentól kezdve nincs értelme eggyütt lenni.
2014. szept. 22. 07:18
 14/41 anonim ***** válasza:
83%
Válts párt,mert akármilyen kegyetlenül hangzik is,anyuka feléli a ti közös jövőtöket. Pár év mulva meg majd azon vitatkoztok,hogy nincs gyerek,nem éltetek normálisan,nem csináltatok együtt semmit,csak tartottatok el egy anyukát semmi értelmére. Menekülj amíg nem késő,párod meg tartsa el a mamát,ha neki ez a jövőképe.
2014. szept. 22. 07:28
 15/41 anonim ***** válasza:
92%
Ugyanígy voltunk mi is. Több mint 10 évet mérgelődtem végig,mert az én párom is anyukát-apukát-nagymamát pénzelte. Aztán amikor ráébredt,hogy hiába,és ők már mind meghaltak,addigra felélték a mi közös életünket. Most meg a párom vonyít a legjobban,hogy neki nincs gyereke. (nekem van,de nem tőle). Mamák, anyukák éljenek meg ahogy tudnak,ha már segíteni nem tudnak,legalább ne hátráltassanak. Ez az élet rendje. Előre kell haladni,nem hátra. Választanotok kell,(ha csak nem vagytok milliomosak),hogy ti és a gyerekeitek,vagy az anyós.
2014. szept. 22. 07:44
 16/41 anonim ***** válasza:
88%

A második hozzászólásod mutatja, kedves Kéredező, hogy a párod az anyja foglya. A kedves mama nem csak élősködő, hanem szociopátiába hajló, elképesztően egoista nő, aki csak azért szülte a gyerekét, hogy ne legyen egyedül.

Ha nincs gyereked, azonnal add be a válópert. Ilyen pasi mellett esztelenül sokat fogsz szenvedni, mire a mama - az ilyen fajzat nagyon sokáig képes élni! - feldobja a talpát. Tönkre fogja tenni az életeteket, már csaak egymerú rosszindulatból is, és MERT a férjednek eszébe sem jut az, hogy lerúgja az anyját magáról.

Menekülj, gyorsan és jó messze!

2014. szept. 22. 07:46
 17/41 anonim ***** válasza:
90%
Utolsónak van igaza. Anyuka élősködik rajtatok,és azért tudja ezt megtenni,mert a párod hagyja neki. Ők így fognak élni még 10-20 évig,kérdés,hogy te maradsz-e ebben,vagy tovább állsz.
2014. szept. 22. 07:58
 18/41 anonim ***** válasza:
92%

Nagyjából anyós korosztálya lehetek, idősebb szemmel nézve válaszolok.

Nem támogatnám. Szüleid Nektek segítenek, és ez megy anyósnak. Ez is, pontosabban. Nem azért dolgoztak, hogy őt is segítsék. Ameddig segítetek, bolond lenne törni magát.

Oldja meg, ahogyan más is.

Nem kell egész lakást bérelnie. Ha rákényszerül, majd megtalálja a módját, hogy ne halljon éhen, ne fagyjon meg.

Fiatalok vagytok, ne vesztegessétek az életeteket, éveiteket egy élet-munkaképes nő eltartására, segítésére.

Szüleimtől kapott bármiből pedig anyósnak semmit!

2014. szept. 22. 08:16
 19/41 A kérdező kommentje:

Én nem szeretnék így élni, hogy tulajdonképpen egy felnőtt gyerekről gondoskodunk... Ezért is szorgalmazom és még fogom is (hátha..) a másik városba költözést...

Talán akkor leszakadna rólunk...

Volt szó arról is, hogy költözzünk össze. De egyelőre ez a téma jegelődött. Akkor biztos szedtem volna a sátorfámat. Ha valakinek az anyjával akarok lakni, akkor inkább a sajátommal, mint máséval....

Sokszor hittem már, amikor nagyon felidegesítette a páromat, hogy akkor itt vége, soha többet nem beszélnek, ennyi volt. Hazaértünk és már ment a békülés... Pedig ha velem beszélne olyan hangnemben egy idegen (nem még az anyám) hát ráborítanám az asztalt.

2014. szept. 22. 08:19
 20/41 anonim ***** válasza:
13%

Azert akiknek 39%-ot ert az, hogy az ember megse hagyhatja utcara kerulni a szuleit, azoktol csak megkerdeznem, hogy ok mit tennenek hasonlo helyzetben.

Persze, konnyu mondani hogy szakadjon le rolatok, meg ne hatraltasson, de azert a nagy buszkesegben legalabb az aluljaroban ha meglatjatok majd koldulni, lokjetek neki egy szaraz kiflit.

2014. szept. 22. 09:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!