Babát várok! Mire számítsak anyósom részéről?
Figyelt kérdés
Diploma után csak 1 évet dolgoztam, igaz, hogy van saját lakásunk, de nem tudom, hogy a párom fizetéséből hogy fogunk kijönni. Van egy kis megtakarításunk, de azért picit aggódom. Az anyagiak még a kisebbik probléma, anyósomtól félek igazán. Nagyon jószándékú asszony, de borzasztó régóta vágyik már egy unokára, és félek, sok mindenbe bele fog szólni. Hálistennek nem egy városban élünk, de azért tartok tőle. Néha már most mond olyanokat, hogy "az én unokám nem fog ilyen robotos meséket nézni, csak szépeket... otthon azt néz, amit akar, de itt... " stb., stb... Tudom, jól jön a segítő kéz, de így is van épp elég problémánk most, nem tudom, fogom-e tudni kezelni. Mire készüljek fel?2014. szept. 1. 07:16
1/25 anonim válasza:
Én is babát várok. Az én anyósom is pusztán jó szándékból, de az egész életünkben részt vesz, mindenhez hozzáfűzi a (harminc éves) tanácsait. Ráadásul tíz percre lakunk egymástól. Nagyon nehéz, de ilyenkor arra gondolok, hogy legalább nem utál, sőt, szeret engem. Néha el is.szégyellem magam, hogy neheztelek rá, amikor itt a GYIK-en olyan anyós-meny történeteket olvasok...
Egyelőre ne fesd az ördögöt a falra, még jól is elsülhet. :)
2/25 anonim válasza:
Még várd ki a végét, nem egy helyen laktok, nem biztos, hogy olyan rossz lesz. Ha mégis, akkor minimalizálni a találkozásokat vele. Vagy csak a férjed megy hozzá látogatóba a gyermekkel.
3/25 anonim válasza:
És vajon ezzel mi rosszat mondott?ha véletlen látom a mai meséket elképedek jesszum mivel hűlyitik a gyerekeket.Hát inkább egy vukk vagy kisvakond.
4/25 anonim válasza:
Mivel már felnevelt egy gyereket, talán tud hasznos tanácsot is adni! Nem biztos, hogy az a jobb, amiket itt olvasol a tapasztalatlan anyukáktól.
5/25 anonim válasza:
Abban mi a baj, ha amikor a (még meg sem született ) gyerek a nagymamánál olyan mesét néz, ami a mamának is tetszik? Ha neked EZ beleszólás, akkor VELED van valami baj.
6/25 anonim válasza:
Nyilván te se fogsz válogatás nélkül minden mesét megmutatni neki. Mamáéknál hadd nézze azt, amit a mama szeretne. Inkább öröm, hogy nem fogja lepasszolni a tévé elé, akármi menjen is benne, és nem Boci és Pipivel fogja tömni. Arra készülj fel, hogy lesz egy édes pici babád, akinek még úgyis évek, mire bármilyen mesét is megnéz (jó esetben).
7/25 anonim válasza:
Még meg sem született a babád, ne azzal foglalkozz, mit szól az anyós. Örülni fog, és segíteni jó szándékkal. És megkérdezhetem, miért csak egy évet dolgoztál? Most miért nem dolgozol? Nem szabad a terhesség miatt? Minden jót, sok örömet!
8/25 anonim válasza:
Szerintem nagyon rendben van, amit mondott: "az én unokám nem fog ilyen robotos meséket nézni, csak szépeket... otthon azt néz, amit akar, de itt... " Ez éppen azt jelenti, hogy te azt nézhetsz vele amit csak akarsz, nem fog beleszólni, csak az ő lakásában a régi meséket fogja vele nézni. Szóval ha csak ebből indulunk ki, teljesen jófejnek tűnik.
9/25 anonim válasza:
Még csak 23 éves vagyok,de a mai mesék szerintem is kritikán aluliak:D Pofám leszakad,hogy mit adnak le gyerekeknek szóló tv-csatornákon. Úgyhogy abszolúte egyetértek anyóspajtival:) Ne pörögj rá olyan dologra,ami még nem is aktuális,főleg,hogy nem is biztos,hogy annyira zavaró lesz ez neked.
10/25 omba válasza:
Még jól is elsülhet, de rémes ennek az 50-60-as korosztálynak az az idiomatizmusa, hogy a TE gyerekedről úgy gondolkodik, hogy az Ő unokája.
Azért ő egy körrel kijjebb van, semmilyen döntést ne engedjetek át neki - se nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!