Babát várok! Mire számítsak anyósom részéről?
Szerintem ez alapján nem kell félni semmitől.
A legtöbb nagyszülő szeretné átadni a tudását, amit nem kell feltétlenül támadásként értelmezni. Akár lehet benne hasznos is, hisz mégiscsak ők neveltek fel téged és a férjed is, és éltek, virultok :)
Nekik is nagy öröm az unoka, és hidd el, a legjobbat akarják neki.
Legyél türelmes, és csak akkor szólj, ha valami veszélyes dolgot látsz, egyébként hagyd rá.
Az pedig, hogy nála csak szép meséket fog nézni, szerintem kifejezetten JÓ dolog, bár még jobb lenne, ha a nagyi OLVASNA neki meséket. Egyébként belenézve a mostani mesékbe, nem csoda, hogy annyi ütődött gyerek van....
Szóval legyél türelmesebb és okosabb nála, ne rontsd el az unoka feletti örömét, te úgyis a saját kívánságod szerint fogod otthon nevelni a babát. Ha pedig olyat mond, amit annyira nem szeretnél követni, egyik füleden be, másikon ki.
A legfontosabb a béke, nyugalom. Csak árt a babának, ha a szülei, nagyszülei egymásnak feszülnek, mert nincs harmónia abban az otthonban, és a gyerek megérzi ezt.
"rémes ennek az 50-60-as korosztálynak az az idiomatizmusa, hogy a TE gyerekedről úgy gondolkodik, hogy az Ő unokája. "
Magyarázd már el, hogy jutottál arra a következtetésre, hogy a kérdező férjének az anyjának NEM lesz a kérdező gyereke az unokája....
Elmagyarázom. Ha az anyós meghalt volna már, az a gyerek akkor is meglenne, - szóval az ő köze a dologhoz a fia megszülésével befejeződött.
Hála Istennek, hogy nem így történt, de a birtokossági fokban bizony van egy kategória különbség.
Téged nem zavart amikor a gyerekedet a nagymama kvázi sajátjaként kezelte?
14-es, amikor azt mondja, hogy:
amikor azt mondja, hogy "az én pici fiam nem alhat külön szobában!" - kérdezd meg hányadik hónapban van?
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!