Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Babát várok! Mire számítsak...

Babát várok! Mire számítsak anyósom részéről?

Figyelt kérdés
Diploma után csak 1 évet dolgoztam, igaz, hogy van saját lakásunk, de nem tudom, hogy a párom fizetéséből hogy fogunk kijönni. Van egy kis megtakarításunk, de azért picit aggódom. Az anyagiak még a kisebbik probléma, anyósomtól félek igazán. Nagyon jószándékú asszony, de borzasztó régóta vágyik már egy unokára, és félek, sok mindenbe bele fog szólni. Hálistennek nem egy városban élünk, de azért tartok tőle. Néha már most mond olyanokat, hogy "az én unokám nem fog ilyen robotos meséket nézni, csak szépeket... otthon azt néz, amit akar, de itt... " stb., stb... Tudom, jól jön a segítő kéz, de így is van épp elég problémánk most, nem tudom, fogom-e tudni kezelni. Mire készüljek fel?
2014. szept. 1. 07:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem ez alapján nem kell félni semmitől.

A legtöbb nagyszülő szeretné átadni a tudását, amit nem kell feltétlenül támadásként értelmezni. Akár lehet benne hasznos is, hisz mégiscsak ők neveltek fel téged és a férjed is, és éltek, virultok :)

Nekik is nagy öröm az unoka, és hidd el, a legjobbat akarják neki.

Legyél türelmes, és csak akkor szólj, ha valami veszélyes dolgot látsz, egyébként hagyd rá.

Az pedig, hogy nála csak szép meséket fog nézni, szerintem kifejezetten JÓ dolog, bár még jobb lenne, ha a nagyi OLVASNA neki meséket. Egyébként belenézve a mostani mesékbe, nem csoda, hogy annyi ütődött gyerek van....

Szóval legyél türelmesebb és okosabb nála, ne rontsd el az unoka feletti örömét, te úgyis a saját kívánságod szerint fogod otthon nevelni a babát. Ha pedig olyat mond, amit annyira nem szeretnél követni, egyik füleden be, másikon ki.

A legfontosabb a béke, nyugalom. Csak árt a babának, ha a szülei, nagyszülei egymásnak feszülnek, mert nincs harmónia abban az otthonban, és a gyerek megérzi ezt.

2014. szept. 1. 11:04
 12/25 anonim ***** válasza:
64%

"rémes ennek az 50-60-as korosztálynak az az idiomatizmusa, hogy a TE gyerekedről úgy gondolkodik, hogy az Ő unokája. "

Magyarázd már el, hogy jutottál arra a következtetésre, hogy a kérdező férjének az anyjának NEM lesz a kérdező gyereke az unokája....

2014. szept. 1. 11:06
 13/25 omba ***** válasza:
38%

Elmagyarázom. Ha az anyós meghalt volna már, az a gyerek akkor is meglenne, - szóval az ő köze a dologhoz a fia megszülésével befejeződött.

Hála Istennek, hogy nem így történt, de a birtokossági fokban bizony van egy kategória különbség.

Téged nem zavart amikor a gyerekedet a nagymama kvázi sajátjaként kezelte?

2014. szept. 1. 11:54
 14/25 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként Omba-nak annyiban én is igazat adok (és első válaszoló voltam, ott már leírtam az anyósomról egy pár dolgot), hogy még meg sem született, de úgy beszél róla, hogy "az én kicsikém", az "én pici fiam", holott az ő pici fia az én pici fiamnak az apukája. Ez így tudom, hogy nem hangzik felháborítónak, vagy ördögtől valónak, de bizony sokszor terhes, amikor azt mondja, hogy "az én pici fiam nem alhat külön szobában!" (pedig ott fog), "az én kicsikémnek én már ki is találtam egy jobb keresztnevet!" (pedig nem azt fogom neki adni, hanem ami nekünk tetszik), "ez a gyerek az én kicsi gyerekem lesz, hiszen a születésnapunk is közel lesz egymáshoz" (igen, előreláthatólag egy-két hét lesz köztük, na és?).
2014. szept. 1. 12:04
 15/25 anonim ***** válasza:
56%
Az ÉN gyerekem, de az Ő unokája.
2014. szept. 1. 12:24
 16/25 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem semmi rosszra ne készülj. Amilyen iszonyatosan rossz meséket gyártanak mostanában, nem csodálom, hogy próbálja megóvni majd tőlük az unokáját. Inkább örülj annak, hogy a nagyi kicsit bevezeti majd a gyerekedet azokba a dolgokba is, amik az ő idejében voltak divatok. Meg annak is örülj, hogy ennyire várja már a gyerekedet. Mindig csak a jóra gondolj, mindig csak a jót várd. Negatív gondolatokkal, félelemmel be is vonzod magadnak a bajt.
2014. szept. 1. 13:05
 17/25 anonim ***** válasza:
69%
Ó, hát látom van itt, aki szereti, ha irányítják az életét. Na, kedves kérdező, ha szereted, ha anyós dirigál, akkor hagyj rá mindent, de ha te szeretnéd a döntéseket hozni a gyerekeddel kapcsolatban, akkor állj a sarkadra. Nálunk elég volt egyszer anyósra bízni a gyereket, es máris jobban tudott mindent. Elmagyaráztam neki szépen, hogy neki az unokája, nekúnk a gyerekünk, ennek függvényében mi hozzuk a döntéseket, aztán már erélyesebben is elmagyaráztuk a férjemmel kózösen, és azóta is rendszeresen figyelmeztetni kell, hogy ő "csak" nagymama. Ahhelyett hogy élvezné az unokázást, állandóan csak gyártja a problémákat. Sajnálom őt, de a gyerekem annál fontosabb, minthogy a nagyi lelkivilága legyen az első.
2014. szept. 1. 14:10
 18/25 omba ***** válasza:
79%

14-es, amikor azt mondja, hogy:

amikor azt mondja, hogy "az én pici fiam nem alhat külön szobában!" - kérdezd meg hányadik hónapban van?

:)

2014. szept. 1. 15:50
 19/25 anonim ***** válasza:
24%
Az ilyen anyós meny hadakozásoknak sosem lesz vége.Nem mindig az anyós a büdös banya,sok menyecskébe akkora kekk van az orrával lecsapná a teliholdat.Na de sebaj,lesznek ők anyosók aztán majd befonják a szemöldöküket is ha ép kifogják ,na nem az arany halat.
2014. szept. 2. 07:55
 20/25 anonim ***** válasza:
80%
Nem kellene hadakozni. A szülőknek el kellene fogadniuk, hogy a gyerekeik családot alapítanak, és ők is szülők lesznek. Fogadják el a nagymama szerepet, ne akarják irányítani az életüket.
2014. szept. 2. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!