Anyósom pénz megszállott és ezt a kiscicám bánja leginkább mit csináljak?
anyagilag csődbe vannak egy sokéves deviza hitel meg egyéb hitelek miatt. A sok kicsit nem rég tudták le, látványosan javult a helyzet. de anyósom annyira rágörcsölte magát arra h pénz kell, hogy másról sem tud beszélni... már az is baj lesz h levegőt veszek, mert fél h a levegő vételem nagy kiadás lesz.
1 hete fogadtunk be egy kiscicát, odáig volt érte, teljesen kifordult magából (pozitív értelemben). de ma beszélgettünk itt a munkahelyen és, a jelek szerint a cica márcsak pénzkidobás lett neki. nem hagyja hogy beoltassuk szegényt, spórol a kaján, hogy sok pénz maradjon meg.
Szegény cilut annyira sajnálom. még kicsi.
Apósommal sem külömb. olyan munkát vállalt, hogy napi 140Km neki oda vissza + a munkaidejében. természetesen elfárad de hogy a "szerelme" boldog legyen nem kért szabit, és egy kereszteződésben a család behajtott apósom elé (szabálytalanok voltak) apósom nem tudta időben kivédeni, beléjük rohant (pihenten simán kivédte őket). amint megbeszélték a dolgokat (szerencsére csak egy horpadás az autón) apósom felhívta anyósomat, idézem: szia, karamboloztam úgyhogy kések. -ajj, sokba kerül a javítás? a pénzt elutalta a főnök?
Itt kiakadtam.. felhívtuk párommal apósomat hogy minden rendbe van e, sérülés történt e stb stb.
Páromnak 117ezer forint a fizuja (kézhez). amit megkap belőle: havi 500 forint talán.
Én nem élek velük, én a zsebpénzemből veszem meg neki amit megkíván, és ez bosszantja. de hiába beszélnek az "Úrnővel" hasztalan. csak a pénz a pénz a pénz. Már lassan minden arról szól h: ne mert drága, ne mert sokba kerül.
Keresett is magának másik palit, valami gazdag fickót. akinek van családja. Gyanús lett nekünk a 2-3ezer forintos bonbon naponta a táskájában, meg a furcsa telefonhívások. Apósom véletlen meglátta a faceból az igazságot, hogy megcsalja, majdnem öngyilkos lett. De megbeszélték, anyósom a családjával maradt. de már itt tartunk.
kis cilum pénz kidobás. Anyósom felől (idézem: ) megis dögölhet, megmondtam h nincs pénzünk állatra.
mesélhetnék napestig. de most tanácsokat kérnék.
-aki azt kezdené el hogy fogadjam be a cilut: nem tudom [ezért kérdezek itt] mert anyukám allergiás rá, + van egy macskagyűlölő kutyánk.
kössz! -.-" ha módomban állna nem kérnék tanácsot!
tudtommal azért van ez az oldal, hogy tanácsot kérjünk.
Másnak más pénzére macskát nem viszünk. Ha már mégis vitted, és nem tetszik, amennyit rákölt, akkor költsél rá te.
A pasid meg egy nagy mamlasz, ha eltűri, hogy az összes pénzét elszedjék.
1. imádom az állatokat, nekem is van kutyám, macskám
2. anyósod egyértelműen egy hisztis p...
3. a pasid egy éktelen balfácán
4. te sem vagy normális: ha nálad nem lehet a macska, akkor másnál ne tarts macskát. Van zsebpénzed, azt írtad. Akkor költsd a macskára. Oltasd, ivartalaníttasd, vegyél neki kaját, játékot. Gondozd.
na... kezdjük ott hogy párom látván h javult a helyzet, úgy döntött hogy már eltudnák tartani. kérdezte az édesapját, lehetne e szó róla, a bátyját is. azt mondták, végülis belefér as keretbe, igen eltudnák tartani. Párom munkatársának pont voltak kiscicái, egyet be is ígért, a kérésre. végül én válaszottam ki a cicust, mondhatnám úgyis beleszerettem első látásra. félénken de ő is kezdett ismerkedni velem a többivel ellentétben. így őt hoztuk el. pároméknál van, a mi kettőnk cicája, családtag lett pár nap alatt mindenki megimádta, igyekeztünk mindent a legjobbra megteremteni. sógorom cica kanapét gyártott neki meg pamacsot amivel tud játszani. én vettem neki az első vacsijára valót. Azóta megosztunk minden munkát. Sógorom nem lakik már ott, mert elege lett abból hogy lehúzza az anyja. de, imád varrni így ellátja a cilut mindenféle komfort tárgyal. Párom, apósom, én játszunk vele, etetjük, igyekszünk a képességeit gyakoroltatni vele. odafigyelünk rá, nehogy baja legyen stb stb. ellentétben anyósommal. ő elvan a tv-je előtt + a házimunkával. addig néz rá amíg elmegy mellette. kitesz neki enni-inni ha elfogy vagy etetés idő van. azt ennyi. nem ellenőrzi hogy evés után volt e wc-n. ha volt akkor egészséges e az ürülék. nem játszik vele. cilu meg papucsból papucsba megy, várja hogy párom hazaérjen a munkából, vagy apósom. vagy én is kilátogassak hozzá. néha alszik 1-2 órát azt vár tovább.
amennyit tudok gondoskodom róla. megvárom míg megeszi, megnézem hogy egészséges e az ürülék, küldök neki tápot vagy valamit.
Igen, szüleim szerint is anyósom egy pénzéhes hárpia, párom meg apósom meg papucs. És mérgesek is mikor párom felhozza az összeköltözést címszó "miből ha leadja a fizetését az anyjának" és haragszanak is rá amíért nem képes megmondani h: "LEADOM HA LEAKAROM, ANNYIT AMENNYIT AKAROK" az anyja úgy van vele h aki ott akar lakni az fizessen aki nem meg elmehet nyugodtan. Csak sajna páromba nem neveltek bele apró praktikákat amik jól jönnek. Pl. tegyen félre pénzt amennyit tud, gyűjtögessen, mert ha pl. bekrepál a hűtő akkor nem lehet a kövi fizuig várni.
Én mondtam ezt a dolgot páromnak, elgondolkodott, de anyósom beledumálta h lényegében ez értelmetlen. azóta ha példának ezt felhozom lehülyéz h... majd megoldom. ők sajna ilyenek. "ez most kell a többit meg majd megoldom" de ha az anyja nem vágná hátba a szavam most nem ilyen lenne. Nekünk is elromlott sokszor a hütőnk, a szüleim 40 éves házassága alatt nem 1 hűtő volt már a tulajdonunkba, de sose volt olyan hogy: a francba na most mi lesz. pedig annó apukámék is 0áról indultak, az hogy lettem megint egy kiadás volt, de ennek ellenére sem volt soha ilyen gond. Ha elromlott az egyik másnap ott volt a másik ha nem aznap. mert apu úgy osztotta be a fizetését annak idején, és mára meggyarapodott, magas a kamat is rajta. ha egymás után 2x elromlana a hűtő (1 hét alatt) se lenne nagy gond ha újat kell venni, nem menne rá a holnapi vacsora. De ha náluk most bekrepálna, lehet hogy egy hétig nem ennének semmit, mert ami pénz bemegy az másnapra eltűnik, a számlákra, pedig aztán, megnéztem a havi csekkeket, nem olyan hű de nagy hogy 3 fizu rámenne. még ha a hitel havi részét hozzáadom se. De, páromnak nincs arra pénze, hogy elhívjon fagyizni. mert az anyja azt mondja nem ad mert nincs.
ezért aztán a szüleim utálják őket, és anyum összetenné a két kezem ha szakítanánk, apu szerint meg, igaz h ez nagy baromság h nem áll a sarkára, de sajna ez van, a titok nyitja: nem költözök össze vele amíg nem tanul meg önállóan élni.
Csak párom ezt meg nem érti meg, ezen veszekszünk. váltig mondja h nekem nem kell leadnom semmit, de nem hiszek ebben.
Havi tizenkét ezer forintból ki tudod fizetni az oltást, ha akarod.
Amúgy hány éves vagy 14? 15? Esküszön nem tippelnek idősebbnek az értelmi szinted alapján.
Képességeket gyakorltatsz a macskával, és így szállsz be a tartásába. Jézus ereje!
Változatlanul az a véleményem, vagy valaki állja a cica ellátását, vagy nem kell cicát vállalni. De elél az a maccs majd magának is. Vagy beteg lesz, vagy nem. Vagy szerez magának kaját, vagy nem.
Amúgy felsötétitelek, a cicc bőven férges lehet. Tehát nyugodtan simizzétek, meg egyebek, némi férget előbb-utóbb összeszedtek tőle. A bolhákról nem is beszélve.
Hány évesek vagytok?
Az, hogy párod leadja otthon a fizetését, de legalábbis annak egy részét, természetes dolog. Ott él, ott ruházkodik, eszik, fogyasztja az energiát, ...
Ha már elég idősek vagytok, akkor össze is költözhettek. Ha ő akarja, nem keres rá kifogást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!