Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Barátommal egy éve vagyunk együtt, ő 23 éves én 19. Kb. 8 hónapja (mivel én még suliba járok és édesapám nem engedi, hogy hétköznap nála aludjak) szinte minden nap nálunk van, hétvégente én vagyok náluk. Így értelemszerűen nálunk eszik, fürdik...stb. Leadni sajnos nem tud, mivel csak most kezdett a munkahelyén, eddig nem talált munkát, ezt úgy kompenzálta, hogy néha hozott magának kaját, vagy otthon evett. Ennek ellenére, azért elég sokat evett nálunk, ami minket nem igazán zavar, mert az utolsónkat is odaadjuk, amíg van. Még március környékén az ő édesanyja felvetette, hogy menjek velük nyáron családi nyaralásra. Nagyon megörültem a dolognak, elkezdtem már akkor tervezgetni, megbeszéltük a részleteket, azt mondta, hogy csak a szállást kell kifizetnem. Mostanra eljutottunk odáig, hogy mindent (kivétel a kaja) nekem kéne fizetnem. Sajnos nekünk közbe jött egy nagyobb kiadás, amit abból a pénzből fedeztünk, ami a nyaralásra volt félretéve. A párom édesanyja ennek ellenére, hogy nagyon jól tudja, hogy nekünk most nincs pénzük a nyaralásra, amire ő invitált meg, és mi tartjuk el az ő fiát, nem ajánlotta fel, hogy esetleg kifizetné. (Hozzáteszem elég jól állnak anyagilag.) Nem várnám el, de jól esne. Két hét múlva mennénk, addig esélytelen, hogy összegyűjtsek annyi pénzt. Szerintetek jogos a felháborodásom, amiért nem ajánlotta fel, hogy állja az utazásom, amikor mi eltartjuk a fiát?
2014. júl. 11. 15:44
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
39%

Jol olvastam h 40E ft vágott titeket földhöz? Figyelj nem piszkálódásbol de ha 40E ft a földhöz vágta a családot ne menj nyaralni.. nem engedheted meg, ennyi.

Amugy mi is kitartjuk a párom aki az anyjáéktól -akik ebben a pillanatban épp Kubában nyaralnak- 0ftot kap, es friss diplomas szoval epp nincs munkaja, mi fizettuk ki neki a nyaralast, ha én nem veszek neki enni éhen halna.. szóval amugy átérzem a helyzetet és engem is rosszul érint anyósék ilyen típusu hozzaállása. :( ez van sajnos nem tudsz mit csinálni :(

2014. júl. 15. 18:26
 32/33 anonim ***** válasza:

Utolsó, neked is azt kell megérteni, hogy anyósodéknak ehhez semmi köze. Ne rájuk legyél mérges. Nem az ő dolguk, hogy a párod a nyakatokra telepszik, ti megy hagyjátok neki. Ez a ti hülyeségetek. Jól néznénk már ki, ha bármivel anyósodék tartoznának. Az lenne csak a kicseszés a szülőkkel! A szüleid felnőttek, vállalták, hogy "kitartják", az ő bajuk, anyósék soha, de soha nem kérték ezt, azért, mert a kölyküket nem zavarja, hogy más nyakába telepszik, azért nehogy már nekik kelljen fizetni. Haza lehet küldeni, vagy meg lehet mondani neki, hogy fizessen, de nehogy már anyóséktól várjatok bármit.

Akkor lehet tőlük várni, ha ők személyesen telepednek be hozzátok, nem akkor, ha a felnőtt gyerekük. Aki legalábbis annyira felnőtt, hogy állandóan nálatok tespedjen, kufircoljon, meg neki aztán nem pofáznak már bele a szülei, hogy hova mikor és meddig megy.

2014. júl. 15. 19:13
 33/33 anonim ***** válasza:
Ha a barátod annyira akarná, hogy te is menj velük nyaralni, biztos meg tudná oldani a helyzetet.
2014. júl. 21. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!