Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Barátommal egy éve vagyunk együtt, ő 23 éves én 19. Kb. 8 hónapja (mivel én még suliba járok és édesapám nem engedi, hogy hétköznap nála aludjak) szinte minden nap nálunk van, hétvégente én vagyok náluk. Így értelemszerűen nálunk eszik, fürdik...stb. Leadni sajnos nem tud, mivel csak most kezdett a munkahelyén, eddig nem talált munkát, ezt úgy kompenzálta, hogy néha hozott magának kaját, vagy otthon evett. Ennek ellenére, azért elég sokat evett nálunk, ami minket nem igazán zavar, mert az utolsónkat is odaadjuk, amíg van. Még március környékén az ő édesanyja felvetette, hogy menjek velük nyáron családi nyaralásra. Nagyon megörültem a dolognak, elkezdtem már akkor tervezgetni, megbeszéltük a részleteket, azt mondta, hogy csak a szállást kell kifizetnem. Mostanra eljutottunk odáig, hogy mindent (kivétel a kaja) nekem kéne fizetnem. Sajnos nekünk közbe jött egy nagyobb kiadás, amit abból a pénzből fedeztünk, ami a nyaralásra volt félretéve. A párom édesanyja ennek ellenére, hogy nagyon jól tudja, hogy nekünk most nincs pénzük a nyaralásra, amire ő invitált meg, és mi tartjuk el az ő fiát, nem ajánlotta fel, hogy esetleg kifizetné. (Hozzáteszem elég jól állnak anyagilag.) Nem várnám el, de jól esne. Két hét múlva mennénk, addig esélytelen, hogy összegyűjtsek annyi pénzt. Szerintetek jogos a felháborodásom, amiért nem ajánlotta fel, hogy állja az utazásom, amikor mi eltartjuk a fiát?
2014. júl. 11. 15:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
57%

Engem annak idején all inclusive vittek a vőlegényem (akkoriban csak barátom) szülei nyaralni.

Ők hívtak meg, akkor ők is álltak mindent, olyan szinten, hogy az extra kiadásokat is ők állták. Nem gazdagok, de ha már meghívtak így érezték. (az más, hogy én meg nagyon zavarban éreztem magam...többet nem mennék így, az biztos)

DE ha meghívtak állják a cekket...Én is meghívom az összes GYK-s hozzászólót egy Kubai nyaralásra, csak épp mindenki fizesse a saját részét. Hát kösz!

Amúgy nem értek egyet Veled sem Kedves Kérdező, hogy lehetsz már ennyire szőrszálhasogató, ki mit evet, hányszor tusolt...Atya Ég...Egy falat kenyér nem menne le a torkomon így...

2014. júl. 11. 17:19
 22/33 A kérdező kommentje:
Nem azért írtam le, hogy barátom itt szokott enni, hogy felhánytorgassam. Mert szívesen adom. Neki soha nem hozom fel, soha nem teszek miatta egy fél megjegyzést sem. Csak leírtam, hogy átlássátok a helyzetet.
2014. júl. 11. 17:44
 23/33 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem nem élitek meg együtt a nyaralás időpontját sem. Igenis felhánytorgatod, hogy nálatok eszik, erre volt az egész kiélezve, mert ebből gondolod, hogy a szüleinek kötelessége lett volna állni a te nyaralásodat. Érdekes is lenne, ha az "anyósjelölt" állná a nyaralását egy kislánynak is, aki éppen ebben a pillanatban együtt hál a fiával (Ki tudja, hogy meddig még?!Ha sokat eszik szegény srác, úgyis repül majd...). Semmi közöd még a családjához, se pénzügyileg, se más szempontokból. Írtad, hogy közbejött nektek egy 40.000 Ft-os kiadás. Nekik nem jöhetett közbe?! Szerintem már az is szép gesztus, hogy felajánlotta, hogy elmehetsz velük... Lehet, hogy én gondolkozok rosszul.
2014. júl. 11. 18:23
 24/33 anonim ***** válasza:
66%
szerintem a barátodtól kérj pénzt, aki nem dolgozik ne is egyék! oldja meg kérjen az anyukájától pl. ez így fer! te meg ne menj el nyaralni velük, mert anyukája nem volt fer, ennyi! de te tudod.
2014. júl. 11. 18:50
 25/33 anonim ***** válasza:
83%
Ok, mindenki érti, hogy nem volt munkája a barátodnak, nem tud pénzt adni stb., de akkor is lehetett volna benne annyi jó érzés (? inkább illemtudás, szemérem...), hogy ha üres kézzel megy rendszeresen, akkor nem kellene teli gyomorral távozni, fölzabálni mindent, meg ott fürdeni. Ha jól értelmezem, még téged is eltartanak. Most, hogy a pasid dolgozik, miért nem ő fizeti a nyaralásodat köszönetképpen, hogy nálatok eszik, iszik, fürdik? vagy arra is van valami kifogásod?
2014. júl. 11. 19:48
 26/33 anonim ***** válasza:
62%

Nálunk természetes, hogy ha egyikőnk családja hívja a másikat BÁRHOVA, akkor meg van hívva. Természetesen folyamatosan figyelünk arra oda-vissza, hogy azért egyenlően adjunk a másiknak, és ez 4 éve működik is.

Tehát úgy gondolom, hogy ha a srác folyton nálatok van, természetes volna, hogy erre a nyaralásra meghívjanak.

22/N

2014. júl. 11. 20:01
 27/33 anonim ***** válasza:
51%

Nem olvastam el az összes hozzászólást, de!

1 év együttjárás után főleg ennyi idősen nem hiszem, hogy itt kellene tartani. Eleve szerintem amíg nem éltek együtt, külön kasszán vagytok, ami annyit takar, hogy ha meg is hívnak egy csalási nyaralásra, ne várjam már el, hogy én ne teljesen függetlenül perkáljak mindenért, hiszen nem vagytok még olyan szinten.

Azt sem tartom helyesnek, hogy a barátod kvázi hétköznapokon nálatok él, ha nem tud beleadni, akkor nem kell odaköltözni és ennyi. Lehet találkozni más módon is, nagyon érdekes, de én mindig meg tudtam oldani, akár több éves kapcsolatban is, hogy hétvégén egymásnál voltunk végig, hétköznap pedig 1x max 2x ott aludtunk a másiknál, meg az estéket együtt töltöttük, találkoztunk itt-ott.

Örülj annak, hogy meghívtak, nem kell itt besértődni, mert nem fizetik ki (még ha fel is ajánlották - nekik is leeht váratlan kiadásuk ) nem a gyerekük vagy, csak a fiúk csaja.

meg kellene húzni a határokat, aztán majd ha komolyabbra fordul a kapcsolat, akkor lehettek anyagilag is egy kasszán, addig meg mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.

2014. júl. 11. 22:45
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az jön le, hogy a kérdezőt igenis zavarja a dolog, hogy a barátja náluk eszik és ő "kevesebbet" kap vissza ezért.

Hmmm.

Erre a kaja dologra csak annyit, hogy most nyáron, a párom minden nap jön hozzánk. Mi több, mint 2 éve vagyunk együtt.

Természetesen van, hogy 3x eszünk. Bár nem fürdik és nem is alszik itt. De(!) Édesanyám mindig azt mondja, hogy ha már 4 emberre főz, ott mindig jut egy 5.-nek is.

Párom sem hoz kaját, de ő sokat segít nálunk. Lenyírja a füvet, ha kell, akkor megy Édesapámmal szerelni vagy bármi. És mindig magától megkérdezi, hogy mit segíthet.

Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy ha a barátod nem tud anyagilag beszállni, akkor máshogy is viszonozni lehet...

2014. júl. 11. 23:26
 29/33 anonim ***** válasza:
60%

Anyukája eldönthetné miként hív meg, ez az egyik dolog.

Ha nincs pénzed: ne menj.

Ha sokallod, amit a barátod fogyaszt nálatok: keress másikat.

Nekem rém idegenül, ridegen hangzik a sok matek egy párkapcsolatban.

2014. júl. 12. 00:44
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Anyósod nem tartozik se neked, se anyádéknak semmivel. Az a ti egyéni szoc problémátok, hogy etetitek, meg fürdetitek a barátodat, aki különben is egy felnőtt ember. Senki nem kérte ezt tőletek. Mégis mire fel fizettetnél magadnak nyaralást? Ha valaki "tartozik" valamivel a szüleidnek, az a felnőtt (mostmár) dolgozó barátod, nem a szülei! Nem is tudom honnan veszel ilyen hülyeséget? Mi a fene köze van az anyjának ahhoz, hogy ott döglik meg zabál a fia állandóan? Ha meg mondaná neki, hogy ne menjen, akkor meg itt sírnál, hogy milyen szemét anyja van, mert nem engedi, hogy együtt legyetek.
2014. júl. 12. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!