Anyósom szerint nem leszek jó feleség mert nem vagyok segítőkész. Igaza van?
Pároméknak van egy csomó jószágjuk. Anyósom ma rám szólt, hogy ha így folytatom akkor nem leszek sokáig a menye.
Előzmény: az a baja, hogy szólniuk kell, hogy az állatoknak adjak vizet délben stb. De mi köze ennek a házassághoz? Nem fogok azért a szabadnapjaimon hajnal négykor kellni mert ők úgy akarják. Ti mit gondoltok?
Hm
A kettő nem függ össze..
Mximum nki nem leszel "jó" menye
A fiának, kell tudni, hogy ő milyen feleséget akar. Nekem is szólni kellene, hiszen nem tartunk állatot már, amikor tartottunk sem kellett délben itatni őket, önitatós rendszer volt.
Ez nem a segítőkészség hiánya.
Plusz nemelőfeltétel a feleségnek az hogy segítőkész legyen..
Egy biztos, az anyősod szívébe nem loptad be magad
3 -as vagyok
Egyébként ha ott laksz, akkor nekdd is ki kell venned a reszed a dolgokból.. Természetesen a kisujjadból nem szopod ki, hogy mit kell tenned, ezt el kell mondani.
Gondolom a többiekenek is van más munkájuk is...
Szelektív süketség a megoldás az ilyen beszólásokra.
Mellesleg, akárhol laktok, ha te dolgozol, vagy nem anyósod tart el, nem vagy köteles az állatokat itatni, mert lehet, hogy neki az a munkája, de neked nem.
Ugyanis ha jól sejtem, nem állatgondozónak jelentkeztél anyósodék gazdaságába, hanem hozzámentél a fiához... és valószínűleg anyósodnak ez a legnagyobb - talán egyetlen - problémája veled.
Attól függ. Ropogtatod-e a friss rántott csirke combot és eszed-e a disznyót pörköltbe nokedlivel,ami az udvaron "termett" ?
Ha igen, akkor egyértelmű, hogy segíteni kell.
Mondjuk engem úgy neveltek,hogy ha "nem látom hasznát" is segítőkész vagyok. Tudom, egy elkorcsult családban nevelkedtem. Ejj ejj...
Az lemaradt, hogy vidéki vagyok ( 4 éve pesti,de vidéki maradok örökre). Vállalkozó szülők sarja. Szedtem szaros tojást 3000 tyúk után, decemberben a szabad ég alatt a hideg vízben mostan azokat a tojásokat, ganajoztam én már disznót 12 évesen. Szedd össze magad lányom!
Párom apjának is kérdés nélkül segítettem, volt,hogy kimostam a ruháit, vagy főztem neki is. Bumm, nem haltam bele.
Egy család az áldozat hozatalról szól (a lávolás, rózsaszín köd meg minden egyében kívül). Ki mit tesz meg a másikért és ezt hogyan viszonozzák.
Ha szar a pofájukba...nos, könnyű megtudni mit kapsz cserébe.
Arról nem is beszélve,hogy -ha ilyen elemi dolgokkal sem vagy tisztában- nem tudhatod azt se, hogy milyen szálak fűzik Anyát és Fiát egymáshoz. Ha csak egy picit is közelebb áll az "Anyuci pici kisfiához" a párod,mint a "szevasz muterhoz", akkor sok veszekedés lesz.
A jó házasság alapja (ha már azt kérdezted mi köze hozzá), hogy mindenki tudja a "dolgát" a családban. A dolgokat,amik szolgálják a családot,annak zökkenő mentes működését elősegíti.
És ez nem merül ki abban,hogy szétteszed a lábad. Ha már most teszel a "család javát szolgáló" munkára,akkor arra van az ajtó. Ezzel erre akart utalni az anyósod. De most már elárulhatod hány éves vagy?...
Ha nem tetszik ez a család lehet váltani. Sok fajta család létezik. Van ahol nagy a széthúzás, mindenki sz*rik a másikra (lehet neked ez lenne az ideálisabb), a legjobb,ha nagyvárosi,panel lakásos család. Ott nem kell semmit se csinálni. Nálunk is jönnek havonta vágják a füvet a munkások -bár én sokszor ingert érzek,hogy kirántsam a szegélyvágót a kezükből és én csinálhassam,de nem lehet-,de neked ez tök jól jönne. Munka után leheveredsz a kanapéra, bámulod a comedy centralt. Megjön a párod rendeltek egy pizzát. Zaba. Fürdés, majd dugás. Alvás. Az év 365 napján csinálhatod, a kutya nem szól meg érte,hogy nem itatod meg az állatokat.
25N
Nem kell magad sztárolni..
Én is vidéki vagyok állatokkal, földdel, szőlővel...( igaz én mar7 éve élek Bp-en) de nem kerdezték hogy mi mennyit és hogyan dolgoztunk..
Az colt a kérdés, hogy ettől rossz feleség lesz-e..
Akkor lesz z, ha a férje is úgy gondolja, mint az anyősa.
Nem ezen múlik.
3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!