Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Barátommal egy éve vagyunk együtt, ő 23 éves én 19. Kb. 8 hónapja (mivel én még suliba járok és édesapám nem engedi, hogy hétköznap nála aludjak) szinte minden nap nálunk van, hétvégente én vagyok náluk. Így értelemszerűen nálunk eszik, fürdik...stb. Leadni sajnos nem tud, mivel csak most kezdett a munkahelyén, eddig nem talált munkát, ezt úgy kompenzálta, hogy néha hozott magának kaját, vagy otthon evett. Ennek ellenére, azért elég sokat evett nálunk, ami minket nem igazán zavar, mert az utolsónkat is odaadjuk, amíg van. Még március környékén az ő édesanyja felvetette, hogy menjek velük nyáron családi nyaralásra. Nagyon megörültem a dolognak, elkezdtem már akkor tervezgetni, megbeszéltük a részleteket, azt mondta, hogy csak a szállást kell kifizetnem. Mostanra eljutottunk odáig, hogy mindent (kivétel a kaja) nekem kéne fizetnem. Sajnos nekünk közbe jött egy nagyobb kiadás, amit abból a pénzből fedeztünk, ami a nyaralásra volt félretéve. A párom édesanyja ennek ellenére, hogy nagyon jól tudja, hogy nekünk most nincs pénzük a nyaralásra, amire ő invitált meg, és mi tartjuk el az ő fiát, nem ajánlotta fel, hogy esetleg kifizetné. (Hozzáteszem elég jól állnak anyagilag.) Nem várnám el, de jól esne. Két hét múlva mennénk, addig esélytelen, hogy összegyűjtsek annyi pénzt. Szerintetek jogos a felháborodásom, amiért nem ajánlotta fel, hogy állja az utazásom, amikor mi eltartjuk a fiát?
2014. júl. 11. 15:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
25%

És ez most hogy jön ide utolsó?

Az egy teljesen más család. Szerintem meg szégyen elfogadni is nemhogy elvárni.

2014. júl. 11. 16:14
 12/33 anonim ***** válasza:
72%
Amit kapok megköszönöm és elfogadom, amit nem kapok, azért nem követelőzök. Ha nem fizetik az utad, nem fizetik, maradsz otthon. Aki ad, jó szívvel adjon. Ha nektek terhes a fiú, küldjétek haza, vagy mondjátok meg nyíltan, mennyibe van, hogy heti pár éjszaka veled alhat!
2014. júl. 11. 16:15
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha párodnak van véleménye, és melletted áll, akkor próbálja meg meggyőzni a szüleit, vagy ha nem megy, próbáljátok meg együtt összerakni azt a pénzt. Vagy ha nem, akkor ne menjetek.
2014. júl. 11. 16:15
 14/33 anonim ***** válasza:
73%

Nekem jól esne, ha felajánlotta volna, hogy akkor fizeti ő.

ÉS bizony rosszul esne, hogy nem érdekli őt a dolog...de nem tudnék mit tenni, szóval ennyi.

2014. júl. 11. 16:18
 15/33 anonim ***** válasza:
73%

Én neked adok igazat. Én már ebben a korban külön nyaraltam, de egyébként a szüleim mindig bőkezűek voltak.

A fiam barátnőjét elhívnánk nyaralni, akkor fizetném a költségeit, hogy ne kerüljön ilyen kellemetlen helyzetbe a lány.

2014. júl. 11. 16:22
 16/33 anonim ***** válasza:
93%
Magyarul összeszedtél egy fiút, aki pofátlanul kiesz titeket a vagyonotokból, és néha hoz valami harapnivalót, ami arra sem elég, amennyi a saját étkezését fedezné per pillanat, Te pedig ezért cserébe elvárnád, hogy az anyja patronálja a 23 éves fia csajozását. Szerintem meg inkább a ti fejetekben kellene rendet vágni, legfőképpen a 23 éves ifjú titánt kellene megismertetni az alapvető illemszabályokkal, hogy ott kosztolunk, fürdünk, ahol lakunk, ott pedig mindezért fizetünk, ha már nem tanulunk és munkaképesek vagyunk, hacsak a házigazda nem a szülő, aki gálánsan ezzel támogatja az életkezdést, a vendégszeretettel pedig sehol nem illik visszaélni, főleg nem fiú létére a lányos házéval...
2014. júl. 11. 16:33
 17/33 anonim ***** válasza:
53%
Azért azt tisztázzuk,ha valakit én meghívok nyaralni akkor az azt jelenti én fedezek mindent.Égne a pofám elviszem,de fizesd már a szállásod strand belépőt egyebek.Eszembe nem jutna.Ha nincs rá keret nem hívom,még ha 100szor is a fiam barátnője.
2014. júl. 11. 16:43
 18/33 marcsi1978 ***** válasza:
79%
"jól állnak anyagilag azt írtad" akkor én ha felnőtt fiam lenne a fiamat nézném és a kis barátnőjét és elvinném őket!mert sajna nem mindenki áll jól manapság anyagilag! csak sajna a tehetősebbek egyre zsugoribbak a szegényebbek meg az utolsójukat is odaadják ez így van!
2014. júl. 11. 16:53
 19/33 A kérdező kommentje:
Na tisztázzuk, hogy barátom nem azért nem ad le, mert nincs kedve, hanem, mert nem talált munkát, pedig elég sok tapasztalata van. Mióta van munkája, azóta zermészetesen ad le, bár ez még csak egy hónapja van. Igazából a problémám az, hogy az anyja "játszott" velem. Kezdődött ez azzal, hogy akkor csak a szállást kell fizetnem, aztán jött az, hogy semmit nem kell fizetnem, aztán, hogy költőpénz + szállás, utána nemrég, hogy mindent nekem kell állnom. Ha most felkínálná, hogy kifizeti, se fogadnám el, mert ezek után már az egésztől elment a kedvem. Kifizettem volna magamnal az egészet, ha nem jött volna közbe egy majd' 40000-es kiadás...
2014. júl. 11. 16:55
 20/33 anonim ***** válasza:
És akkor most nem mész?
2014. júl. 11. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!