Szerinted jogosan akadtam ki anyósomra az alábbi, pitinek tűnő ügyben?
Felújítási munkálatok folynak a lakásunkban és tegnap megkértük párom anyukáját, hogy legyen ott nálunk reggeltől kora délutánig a festővel, mert nem szerettük volna egyedül hagyni a festőt a lakásban. Persze, szívesen segít, reggel át is jött időben, mi készülődtünk a munkába. Meglátta a szobában, hogy tele van a szárító ruhákkal és kijelentette, hogy ő ki fog ma vasalni. Én pedig szépen megkértem, hogy ne vasaljon ki, mert nem szeretnénk. Korábban is voltak hasonló problémák, amikor magától nekiállt rendet rakni, mosogatni nálunk és a párom szépen megbeszélte vele, hogy ezt ne csinálja, mert mi magunk szeretnénk megcsinálni a saját otthonunkban a házimunkát. Jó, oké, egy darabig minden rendben volt, egészen tegnapig.
Munka után sietek haza, hogy tudjak takarítani a festő után, ők ekkor már elmentek. Ő és a festő. Bementem a szobába és a szárítón csak és kizárólag az én ruháim lógtak. A párom ruhái valamint a törölközők, konyharuhák egy kupacban a kanapén kivasalva, összehajtva, párom ingei bent a szekrényben kivasalva. Három másodperc alatt vörös lett a fejem és nagyon ideges lettem. Szerencsére 10 perc múlva a párom is hazaért és kérdezi, hogy mi a bajom. Elmondtam, hogy az, hogy a saját otthonomban, a kifejezett kérésem ellenére csak azért is azt csinálta az édesanya, amit ő akart. Aztán beszélgetünk, beszélgetünk, elmondtam nyugodt, normális hangnemben, hogy nekem nem az a célom, hogy örökösen ezen vitázzunk, hanem az a célom, hogy felnőtt emberek módjára megoldjuk a problémát, hogy szépen tudjunk élni, egymást tiszteletben tartva. És ekkor a párom kibökte, hogy napközben az anyja felhívta a munkahelyén és addig addig kérlelte, hogy hadd vasaljon ki, hogy a párom megengedte neki, hogy az ő ruháit kivasalja. Hát ekkor eldurrant az agyam. Mérhetetlenül rosszul esett, hogy nem állt ki mellettem és hogy a hátam mögött, engem kijátszva, sunyi módon intézték el a dolgot.
Végül a párom megértette, hogy mi a problémám. A vasalás piti dolog, az a lényeg, hogy semmibe vették a kérésemet a saját otthonomban. És ha kis dolgokban nem mellém áll, akkor mi lesz a nagyobb dolgokban? Végül bocsánatot kért a párom és mondta, hogy ezentúl határozottabban fog fellépni az anyjával szemben. Egyébként ő egy olyan nő, aki megsértődik, hisztizik, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő szeretné. Már az én jelenlétemben is többször összekaptak és anyósom sértődve sarkon fordult és elvonult. Másnap meg úgy tett, mintha semmi sem történt volna.
Én megértem a páromat is, hogy próbál lavírozni, de mondtam is neki, hogy nem miattam kell úgy éreznie, hogy két tűz között van.
Még nagyon szomorú vagyok, próbálom megemészteni a dolgokat. Látom a párom igyekezetét mióta együtt vagyunk, hogy próbálja kordában tartani az anyját, aki valóban nagyon nehéz eset. Korábban, még mielőtt engem megismert a párom is voltak hangos veszekedések köztük, hol apróbb, hol nagyobb dolgok miatt. Szerencsére a párom is belátja és úgy érzi, hogy az anyja rá van telepedve.
A kérdést azért írtam ki, hogy kikérjem a véleményeteket. Ti hogyan látjátok a helyzetet? Mit tehetnék én, hogy javuljon a helyzet?
30 év felettiek vagyunk mindketten, 1,5 éve együtt.
Köszönöm.
Én sem szeretem, ha az anyósom turkál a cuccaim között, pl. ha berakna egy mosást, az zavarna, vagy ha mosogatna, mert a koszos dolgaimban nyúlkálna, és ez zavar.
De az, hogy az eleve kimosott, fellógatott ruhákat kivasalja és összehajtja, engem egyáltalán nem zaklatna fel, sőt, megköszönném neki udvariasan, még ha kéretlenül is tette.
A férjedtől nem szép, hogy nem mondja el rögtön, amit az édesanyával beszélt, mikor tudja, hogy téged zavarni fog. Az anyósod pedig elég mániákus lehet, ha képes telefonon könyörögni azért, hogy vasalhasson.
Mindezek ellenére szerintem semmi rosszat nem tett. Megértem, ha kicsit bosszús vagy, mert az akaratod ellenére vasalt ki, de hogy ezért majd' szétrobbansz a dühtől, az számomra felfoghatatlan. Súlyos önértékelési gondjaid lehetnek, ha ennyitől kiakadsz. És igen, hisztérika vagy.
Azért anyós se semmi ebben az esetben...most komolyan ennyire nehéz lett volna ha kibirja vasalás nélkül...milyen már az hogy a fiát nyüstöli ilyen baromsággal,meg hogy kivasalja a fia holmijait.
Itt nem a vasalásom van a hangsuly,csak úgy néz ki ezt enm sokan értik.azon van a probléma hogy anyós kotnyeleskedik,és úgy segit hogy erre senki nem kérte.
Ezért mondom kérdező,legközelebb ha ilyen lesz bizz rá valamit hogy elfoglalja magát,ha pörgös enm fog leülni tv-zni az biztos.
"Egyébként ő egy olyan nő, aki megsértődik, hisztizik, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő szeretné."
Akkor férjed még véletlenül sem az anyjára hasonlító nőt vett feleségül... ;)
Amúgy értem én a problémád...de én még örültem is volna, ha anyós kivasal nekem..nemhogy problémázzak a dolgon. Szerintem ez egy ba.romság.
Először is nem ugrottam anyósomnak, hanem a párommal próbáltam tisztázni a helyzetet.
Leírom még egyszer: a párommal együtt hozott, megbeszélt döntés volt az, hogy ő megkérte az anyukáját több, mint fél évvel ezelőtt, hogy nálunk ne csinálja meg a házimunkát. És erre én vagyok a szemét, mert számon mertem kérni a páromon, hogy ezt egyszer már eldöntöttük, megbeszéltük.
Te meg vedd már észre, hogy ha 50 ember mondja, hogy hülye vagy, te meg azt, hogy te vagy a helikopter, akkor valami nem stimmel!
Ennyire nehéz megérteni, hogy értelmes, egészséges lelkületű embert egyszerűen NEM ÉRDEKEL, hogy az anyósa kivasal-e nála vagy sem? Itt te vagy az, akivel gond van. Légy megértőbb és türelmesebb, cserébe talán vissza is kapod ugyanezt az anyósodtól, férjedtől. Amíg vörös fejjel hisztizel azon, hogy valaki segített neked, nem vagy több, mint egy toporzékoló 5 éves, aki kisebbségi komplexusban szenved.
Kedves Kérdező!
Ez most már komolyan kezd a " mindenki hülye csak én nem " mondásra hasonlítani. Gondolkozz el ezen!
Várj, kitalálom, mi a foglalkozásod: te hivatásos katona vagy? 10 éves korod óta katonai iskolába jártál? Legalább 20 évnyi drill hozhat ki ilyen szigorú sarkosságot.
Szabad idődben légy egy kicsit lazább, mert kevés ember szeret érintkezni egy kiképző őrmesterrel, civilként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!