Mi a véleményetek? Szerintetek is túl sok már?
Az anyósod nagymama, és ezt tudatosítani kell benne. Elsősorban nem az ő kedvére szuletett az unoka, és nem az ő lelkivilága a legfontosabb.
Kedves kérdező! Állj a sarkadra, és szabályozzátok be a látogatások számát, úgy, hogy ne csak az anyósodnak legyen jó, hanem nektek is. Nálunk ezzel a hozzáállással azt érte el az anyós, hogy már szinte kerülöm, mert ha picit jobban belevonjuk az életünkbe, már úgy érzi, hogy neki kell intézkednie kérés nélkül.
Ez nekem sem jó, és neki sem, és az unokáknak sem. Viszont senki kedvéért nem fogok a saját házamban mentegetőzni és kényelmetlenül érezni magam. Ja, és a megbeszélés úgy zajlott, hogy egyik fülén be, másikon ki. Ha nem értett egyet, akkor nem mondta ugyan, csak nem vette figyelembe a kérésünket.
Ne hívjon az anyós a te házadba vendégeket, mert az tahóság!
Jobb lesz ha a sarkadra állsz minél hamarabb,mert ha nem akkor csak rosszabb lesz. Majd jönnek a kéretlen tanácsok, a mindenbe beleakadás, stb... Az én anyósom még azt is meg akarta magyarázni, hogy rosszul szoptatok.... (Egyszer látta véletlenül....) 3 hónaposan főzelékkel akarta tömni az anyatejes babámat, fél évesen lisztes tehéntejjel (tejleves vagy minek hívta), stb stb stb
Értem én, hogy örül meg boldog hogy van unoka, ez tök jó, neked is jó lesz ha később rábízhatod ha valami dolgod van,a kisbabának is kell a nagyszülői szeretet, de meg kell szabni a határokat minél hamarabb, különben a fejedre nő teljesen!
Lehet, hogy ezért nem leszek népszerű, de zárd be az ajtót ha alszik a gyerek, kösd ki a csengőt és ne engedd be. Szoktasd rá arra, hogy telefonáljon oda ha jön. Ne engedd neki keltegetni a gyereket semmiképp, az nagyon durva! Én ezért ölnék!
Ezt amúgy a férjednek kéne megmondani...de ha ő nem, akkor mond meg te, hogy nemrég szültél a kicsi koraszülött, szükségetek van egy kis időre...
És nincs olyan hogy kötelező.
Ha megsértődik akkor megsértődik. Ki nem szarja le? A gyereked fontosabb nem?
Ha ennek ellenére is megy, nem kell beengedni s kész. Az ilyenekkel nem lehet másképp bánni hogy felfogják, ha már a szép szóból nem értenek...
Az en anyosom is ilyen jellegu, szules utan par oraval ott toporgott a korhazban, pedig megkertuk hogy nehany napig ne jojjon be. O is azt gondolja magarol alapjaraton, hogy mindent jobban tud, es csak ugy jo ahogy o tudja.
Aztan a szules utan nem sokkal nem lattam mas lehetoseget, es leultunk komolyan beszelni, aminek az volt a lenyege, hogy ezek a szabalyok, ha nem tetszik nincs unokazas, ha nem tartjak be MARADEKTALANUL nincs unokazas. Volt siras meg martirkodas, aztan lenyugodott es azota semmi gond, amit mondunk az ugy van, eszebe sem jut semmifele partizanakcio. es a viszonyunk is nagyon jo, belatta hogy mi iranyitunk es kesz. A nagyik osztonosen magukhoz akarjak ragadni a vezetoszerepet, hogy miert arra meg nem jottem ra.
Az a baj ezekkel a mai nagymamakkal, hogy nagyon magabiztosak, hiszen felneveltek nehany gyereket, kozben meg xart sem tudnak semmirol, se a gyereknevelesrol, se az egeszseges taplalkozasrol, es kabe ugy vannak vele, hogy hat mi is felnottunk ugye, akkor az biztos jo volt. Ha nem jo. Es persze nem is akarnak utanaolvasni, tanulni, kepezni magukat, mert ok bezzeg az anyukajuktol tanultak...
Allj a sarkadra, akar vallald fel a konfliktus a ferjeddel, ha meg hisztizik a nagyi xard le. A te gyereked, a te felelosseged.
En ferfikent egyebkent rengeteget segitettem az asszonynak, a szules utan en maradtam otthon 3 hetig szabin, igy nem voltunk raszorulva hogy barmelyik nagyi odakoltozzon "segiteni". Ejszaka en keltem ha sirt a gyerek, hurcoltam szopni aztan vissza, mert en jobban birom az ejszakazast. A ferfiaknak is ki kell venni a reszuket ebbol, es akkor nem lesz gond.
38F
Utolsó: " Ejszaka en keltem ha sirt a gyerek, HURCOLTAM SZOPNI aztan vissza, mert en jobban birom az ejszakazast. " - ez azért kicsit félreérthető. :D Bocs :)
Kérdező: nem kell beengedni, abból megérti. Ha pedig besértődik, ez van, szrd le nagyon magasról. Majd hozzászokik, de most beszéljetek vele (előbb a pároddal te), különben a fejetekre nő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!