Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Zavar, hogy az anyósom az ex...

Zavar, hogy az anyósom az ex képét tartja a polcon, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párom még a szülői házban lakik az anyukájával. A nappaliban az egyik könyvespolcon még mindig ott a közös kép amin a párom van az exével összeölelkezve. Sokáig voltak együtt az tény, évekig. Én ezt megértem, mindenkinek van múltja. Amikor először hazavitt és bemutatott leültünk a nappaliban rögtön kiszúrtam. Nyilván nem szóltam semmit, az anyósom lakása, nem a párom őrizgeti a képet csak mégis. De mostmár nagyon zavar hogy egyrészt hónapok óta együtt vagyunk, másrészt ők kb 2-3 éve szakítottak, után volt egy pár hónapos kapcsolata a páromnak, mielőtt mi összejöttünk volna, szóval nem is közvetlen exe. Annyira zavaró, hogy hamarabb érek oda mondjuk mint a párom és az anyósom behív h beszélgessünk és ott a kép... Nem vagyok féltékeny típus, de meglátom és nyílik a bicska a zsebemben, nem tehetek róla. Mit csináljak? Nem akarom kiröhögtetni magam, hogy szólok a páromnak h szóljon az anyukájának h rakja el a képet. De ez így rossz nekem. És őszintén kit nem zavarna ha a párját látja nap mint nap ahogy az exét ölelgeti egy képen?
2014. ápr. 12. 19:12
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

A párodnak már rég ki kellett volna dobni azt a képet!! Ő szerepel rajta, róla szól, és nem idegen helyen, hanem a saját otthonában van kiállítva! A saját otthonában pedig azt tesz az ember amit akar! Tehát a párod vagy egy anyuci kedvenc engedelmes kicsi fia, vagy nem zavarja a kép, ami még rosszabb, mert akkor nem lépett túl rajta! Te ne nyúlj a képhez, mert nem otthon vagy, de a kérdést tedd fel a párodnak, hogy miért van kint az a fotó.

Egy ismerősömnek volt egy nagy szerelme, legalábbis azt mondta, és a szobájában még mindig kint vannak a közös képek. Az új csaját nem zavarja, úgy van vele, hogy csak egy szép emlék. Nem tudja szegény lány, hogy a srác mikor már hónapok óta együtt voltak, egyszer elment kocsival az ex háza előtt és részegen kiordibált a kocsi ablakon, hogy "Szeretlek Xy, még mindig életem szerelme vagy!"

Szóval tisztázd a pároddal ezt a dolgot, mert nagyon ciki hogy egy róla szóló fényképhez nem mer hozzányúlni a saját otthonában, csak azért mert az anyáé.

2014. júl. 28. 10:29
 32/40 A kérdező kommentje:
Abban teljesen biztos vagyok, hogy nem érez semmit iránta, és ha nem lennék se kezdenék újra soha. anyósomról annyit, hogy elég furcsa nő. Nálunk ha én arrébb teszek valamit, max anyunak ha nem tetszik keresünk kompromisszumot hogy mindenkinek jó legyen. Anyósomnál ha egy ajtót becsuk a párom az se biztos hogy két perc múlva nem lesz kinyitva. Kb semmit nem lehet változtatni mert minden úgy kell legyen ahogy 30 éve lerakta.
2014. júl. 28. 11:21
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a másik állításomat tartom, hogy anyuci pici fia nem nyúlhat otthon semmihez. Oké hogy anyósé a kép, de akkor is a párod van rajta, ráadásul egy olyan emberrel, akivel nem szivesen látja magát. Ennyire behódol anyádnak hogy nem meri kidobni? Az elkövetkező éveitekben ne várj túl sok jót tőle...
2014. júl. 28. 12:53
 34/40 anonim ***** válasza:
Boccs elírtam, nem a te anyádnak :S
2014. júl. 28. 12:56
 35/40 anonim ***** válasza:
szerintem ne szólj semmit. csinálj úgy mint ha észre sem vennéd. Ha tudsz űlj háttal a képnek, és ne vegyél róla tudomást." Okos enged szamár szenved." anyós-jelölted tapintattlan, de ez őt minősíti.Párod nem is vette észre, te is csinálj úgy mintha ott se lenne az a kép.
2014. júl. 28. 14:21
 36/40 anonim ***** válasza:
Miért nem a párod megy hozzátok? Hívd át hozzád és akkor nem kell a képet nézned, és főleg az anyósjelöltet sem .
2014. júl. 28. 14:36
 37/40 A kérdező kommentje:
Mert a szüleim 200kmre laknak, az albérletben meg lakótársaim vannak és egymásból nyílnak a szobák + alap dolgok ami nagyon kell. Kvázi ülnénk egy szobában ahol van egy ágy és egy szekrény és 2 másik csaj akik állandóan átmászkálnak rajtunk. Ami nekünk is kínos lenne meg nekik is.
2014. júl. 29. 23:30
 38/40 anonim ***** válasza:
Nincs valami idilli időszak, amit a párod anyukája konzerválni akar azzal, hogy semmit sem változtat a lakáson? Pl. nem halt meg a férje vagy ilyesmi? Mert, ha igen, akkor ez okozza ezt az egészet, a múltban él és a környezete biztonságérzetet ad neki. Nem a kép miatt mondom, hanem hogy máson sem lehet változtatni, pl. az is megvan, hogy melyik ajtónak hogy kell állnia.
2014. júl. 30. 12:30
 39/40 A kérdező kommentje:
De igen, erre nem gondoltam.
2014. júl. 31. 00:21
 40/40 anonim ***** válasza:

Akkor itt sokkal mélyebben lévő problémák vannak, és nem véletlen, hogy a párod sem kardoskodik a kép ellen, valószínűleg régebben próbálkozott, de falakba ütközött. Próbálj meg megbarátkozni azzal a fotóval, mert az anyósjelölted elég komoly válságban lehet, s ezen nem segít, ha egy fotó miatt kikelsz magadból. Nem a kép a lényeg, hanem anyós számára az az időszak, amikor készült. Ez nem jelenti azt, hogy az ex fontosabb, mint te, hanem ez a nő a múltban él és érzelmi biztonságot jelent neki, hogy olyan tárgyakkal veszi magát körül, amik akkor készültek, vagy úgy állít be otthon egyes tárgyakat, ahogy akkor voltak. Csak terápiás úton lehetne ezt feloldani, ha változtattok a környezetén, azzal csak azt éritek el, hogy bennetek sem bízik meg és még jobban ragaszkodik a tárgyakhoz, így egyre jobban eltávolodik a fiától, ill. tőletek.

Szóval megértem, hogy marhára zavar téged ez a kép, de próbálj túllépni rajta és megérteni a párod anyukáját, hogy miért vannak nála úgy a dolgok, ahogy. Sokan ragadnak így benne a gyászban, egyáltalán nem egyedi eset, persze ez nem jelenti azt, hogy normális jelenség, de szakember segítsége nélkül ezt nem fogjátok feloldani benne.

2014. júl. 31. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!