Nagyon zavar, hogy anyósom a pénzt a családjánál is fontosabbnak tartja. Mit tehetnék?
Ha idős, és nincs sok pénze, akkor talán érthető, hogy ilyeneket elejt, mert sok idős örül, ha egyik napról a másikra megél. És még mindig jobb így felfogni, mint ha siránkozik, panaszkodik, ami semmire se jó. Nem tudom, más dologban milyen, de attól ne félj, hogy az unokára milyen hatással lesz, az unokát te és a párod nevelitek főképp, és egy bizonyos kor után meg senki nem tud már olyan nagy hatással lenni majd, még ti sem.
Szerintem ha amúgy foglalkozik a családdal (a pénzen kívül is), úgy értem pl. telefon, levél, ha utazni nem tud, akkor nincs baj. Külföld azért egy idős embernek nagy út is, meg drága is, ezt én megértem.
Mi pl. 24 éves vagyok, de még egy családi pár napos kirándulást se tettünk soha külföldre, én magamtól döntöttem úgy pár éve, hogy jó, akkor megkeresem az árát, és megyek nélkülük. Meg ott van nekem a nagyanyám, soha nem segített, ha betegek voltunk, és nem azért, mert nem tudott volna jönni, igaz, ők is nagyon szerény anyagi körülmények között élnek (mamám nem kap nyugdíjat, mert a munkáltatói nem jelentették be), de a vonat ingyen lett volna, viszont egyszerűen nem akart, és mi voltunk a szemében a rosszak nagyon sokáig. Szerintem ha a te anyósoddal más gond nincs, még mindig jobb, mint az én nagyim volt.
Az ilyen emberre mondjak, hogy a penz az Istene.
En olyat ismerek, aki a sajat feleseget amikor meghalt, nem temetette el, hanem elhamvasztatta. Mindenki tudta a csaladban milyen a ffi! A sz.rat megenne, ha nem lenne budos, ezt is szoktak ra mondani. Szornyu!!!
Te es senki mas sem tudja megvaltoztatni. Idosnek viszont abszolut nem idos, ne mondjal mar ilyet egy 58 eves nore! Ha 100 eves koraig el, akkor meg 42 elni fog. Mar te is oreg leszel, amire o 100 eves lesz.
Az orokoseinek jo lesz, az biztos!
Az unokat nem tudja ilyennek nevelni, hiszen gondolom nem lesz azert olyan sok idot nala. Mindent megvon mondjuk majd tole is, egy szelet csokit is, persze, ha egyaltalan bevallalja, hogy vigyaz ra majd. Mert aki ilyen sporolos, meg arra is gondol, hogy igen am, jon a kisunoka es akkor tobb kenyer es viz fog fogyni naponta! Nagyon durva, de igy van.
Nem tudsz mit csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!