Nagyon zavar, hogy anyósom a pénzt a családjánál is fontosabbnak tartja. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Az anyósom rettentően anyagias. Szerintem nagyszerű ember más szempontból, de akkor is a pénz számára az első. Ez azért zavaró, mert pl. most halt meg az édesapja és olyat mondott nekem, hogy épp kapóra jött, hogy a halála előtt tudta meglátogatni és az apja szándékosan (!) választotta ezt a napot a halálnak, mert így neki nem kell újra fizetnie az útiköltséget a temetésre (egy másik országban élt az édesapja) és így pénzt takaríthat meg. De ez csak egy a sok furcsaság közül, amit mond. Annyira aranyos, megértő és kedves ember, aztán néha napján hirtelen elejt 1-2 ilyen kommentet, amitől az ember haja szála is az égnek áll...nem tudom megérteni, hogy hogy van ez. Pl. azt csinálta, hogy hónapokig nem látogatta meg a súlyosan beteg édesapját azért, mert előtte meg akarta csináltatni a házánál a festést meg olyanokat mond, hogy olyan hobbit nem űzne, amiből nincs bevétele... Most én reagálom ezt túl vagy tényleg valami nincs rendben az értékrendjével? Mit tehetnék, hogy anyagiasságától az igazi értékek felé vezessem? Elég idős már, nem tudom, hogy változna-e. Rá kellene hagynom? Attól félek, hogyha az unokájával tölt időt, akkor majd őt is ilyennek neveli. Ti mit tennétek a helyemben?2009. febr. 25. 13:03
11/12 A kérdező kommentje:
Jaj én nem akartam megsérteni senkit, csak úgy értettem, hogy a életmódváltáshoz már idős. Szerintem ez ember ált. képtelenek nagyobb változtatásra 35-40 éves koruk után. Hát sajnos nem hiszem, hogy bármit is tudnék vele kezdeni.
2009. febr. 25. 22:34
12/12 anonim válasza:
Nincs teendőd. Az unoka miatt ne aggódj, amennyit hat rá, annyira szükség is van.Ha a gyermek csak a szülőkkel nőne fel, mindenkinél nagyon egyoldalúan nevelődne. szüksége van rá, hogy mást is lásson. Egyáltalán, nem kell előre aggódni a jövő miatt!
Beszélj nyugodtan nyíltan arról, hogy neked mi a furcsa. Biztos meg tudja magyarázni.
Lehet, hogy nagyon nehéz fenntartania azt a villát, csak erről nem beszél.Talán nem tudott volna olyan ajándékkal jönni, amit maga elé kitűzött. Ha a fia nem szenved, akkor semmi baj nincs. Van , aki az embereket szereti legelsősorban, van aki a tárgyakat, semmi baj! Hisz mellette titeket is szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!