Zavar, hogy az anyósom az ex képét tartja a polcon, mit tegyek?
Szerintem ne szólj róla. Ő biztosan nagyon szerette volna, ha együtt maradnak, és a szívében ott van a mai napig az a lány. Még nem dolgozta fel, hogy a szakításukat. Ne bántsd meg az érzéseit.
Engem nem zavarna, ha mindig látom azt a képet, hiszen nem a párom lakásában van, nem ő teszi ki.
Kedves Kérdező! Mi 8 éve vagyunk házasok, anyósoméknál (messze laknak) még mindig a 15 évvel ezelőtti csaj van kint a polcon. Minden alkalommal végighallgattam, hogy bezzeg az izéke milyen jó csizmát hozott (???), milyen ranyos volt, stb. Sosem bántottam őket, sőt, az utolsó csepp az volt, amikor az én csodálatos anyukámat bántotta meg ordenáré módon, valóban ok nélkül.
Mondjuk az én anyósom nagyon buta (pedig főnővér volt, ezt kábé 3000x hallgattam végig), szerinte a tengerben nem élnek állatok, mert sós. Mai napig nem tudja (nem hajlandó megjegyezni) a vezetéknevemet (lánykorit), a születési dátumomat és a foglalkozásomat sem.
Szóval vannak ilyen lelki szegények, mindenesetre nem illik a volt barátnő képét kint tartani a polcon, ha a fiú már régen mással jár. Figyelmetlenség. Az anyuka és a fiú részéről is.
Ha úgy érzed, hogy valamiért az exet szeretné "visszakapni", akkor ritkítsd a találkozókat, mást nem tehetsz.
Ha esetleg rákérdez az okára, finoman megemlítheted, hogy ne , de téged kellemetlenül érint az ex gyakori emlegetése...
Bár első körben tényleg az lenne a legjobb, hogy ha a pároddal beszélnél őszintén ezekről, és ő kedvesen elmagyarázná az anyukájának, hogy az ex ne legyen téma előtted, és a képeket se mutogassa, mert mondjuk őt is kényelmetlenül érinti.
Semmiképp sem kell ezt lenyelned, már csak azért sem, mert a kapcsolatotok rovására is mehet az anyukája figyelmetlensége, ami nem feltétlen ered rosszindulatból, de attól még kezelni kell.
Mi a férjemmel nem sokkal az ex elköltözése után jöttünk össze (ő is együtt él anyukájával, illetve most már én is), vagyis még friss volt az emlék, mégsem láttam soha egyetlen képet sem az exről, és nem is nagyon hangzott el a neve előttem, kivéve, ha rendezetlen ügyek kapcsán muszáj volt róla beszélni. Ennyi tapintatot te is megérdemelsz, főleg, hogy csak 1-2 órát kell kibírnia az anyukának, míg te ott vendégeskedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!