Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Zavar, hogy az anyósom az ex...

Zavar, hogy az anyósom az ex képét tartja a polcon, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párom még a szülői házban lakik az anyukájával. A nappaliban az egyik könyvespolcon még mindig ott a közös kép amin a párom van az exével összeölelkezve. Sokáig voltak együtt az tény, évekig. Én ezt megértem, mindenkinek van múltja. Amikor először hazavitt és bemutatott leültünk a nappaliban rögtön kiszúrtam. Nyilván nem szóltam semmit, az anyósom lakása, nem a párom őrizgeti a képet csak mégis. De mostmár nagyon zavar hogy egyrészt hónapok óta együtt vagyunk, másrészt ők kb 2-3 éve szakítottak, után volt egy pár hónapos kapcsolata a páromnak, mielőtt mi összejöttünk volna, szóval nem is közvetlen exe. Annyira zavaró, hogy hamarabb érek oda mondjuk mint a párom és az anyósom behív h beszélgessünk és ott a kép... Nem vagyok féltékeny típus, de meglátom és nyílik a bicska a zsebemben, nem tehetek róla. Mit csináljak? Nem akarom kiröhögtetni magam, hogy szólok a páromnak h szóljon az anyukájának h rakja el a képet. De ez így rossz nekem. És őszintén kit nem zavarna ha a párját látja nap mint nap ahogy az exét ölelgeti egy képen?
2014. ápr. 12. 19:12
1 2 3 4
 1/40 anonim válasza:
97%
Szerintem a párodnak elmondhatod kedvesen aranyosan hogy ez kicsit feszélyez téged, biztos meg fogja érteni. NE mtudhatod, lehet nagyon ó kapcsolatuk volt az édesanyjával. Ha a párodnak már semmit sem jelent ő akkor nincs miért aggódnod szerintem.
2014. ápr. 12. 19:18
 2/40 anonim ***** válasza:
96%
Említsd meg a párodnak, ha ő szól kedvesen az anyukájának, máris más felhangot kap az egész :)
2014. ápr. 12. 19:18
 3/40 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is hasonló az estem... Mást sem hallgatok az anyósnak valótól hogy a párom exneje milyen szuper asszony mert egyedül neveli a fiúkat ( ikrek és már 18 évesek) meg a fiúk milyen okosak, meg ügyesek stb stb... Nem is szeretek hozzájuk menni... Mi már külön élünk!
2014. ápr. 12. 19:20
 4/40 anonim ***** válasza:
Érthető,ha nem esik jól a dolog,ezt finoman közölheted is a pároddal,és ha úgy gondolja,majd ő szól az anyjának ezügyben.Így korrekt szerintem.
2014. ápr. 12. 19:24
 5/40 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem ne szólj róla. Ő biztosan nagyon szerette volna, ha együtt maradnak, és a szívében ott van a mai napig az a lány. Még nem dolgozta fel, hogy a szakításukat. Ne bántsd meg az érzéseit.

Engem nem zavarna, ha mindig látom azt a képet, hiszen nem a párom lakásában van, nem ő teszi ki.

2014. ápr. 12. 19:25
 6/40 A kérdező kommentje:
Na igen ez a másik, hogy időről időre felemlegeti nekem. nem tehetek róla de zavar. Nem hiszem, hogy bármit tettem volna ami miatt nem kedvelne, napi szinten találkozunk, semmi konfliktusunk nem volt, mégis mindig szóbahozza. És.... nem is tudom, soha nem kötött belém, nem volt hozzám egy rossz szava se, de mindig azt érzem amikor róla beszél, hogy azt várja mikor takarodok már el és jön Ő vissza kb.
2014. ápr. 12. 19:26
 7/40 anonim ***** válasza:
97%
Tudom hogy pasikat nagyon nehéz rávenni a fényképezkedésre, de mi lenne ha készíttetnétek néhány meghitt, szép hangulatú képet. Olyan igazi boldog páros fotókat. Aztán megajándékozhatnád a legszebb képpel az anyósod. Valami olyan fotóval amiről árad hogy mennyire szeretitek egymást. Legyen mire lecserélnie a régi fotót.
2014. ápr. 12. 19:27
 8/40 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy annyira szereti őt, mint egy rokont, és nincs is más képe arról a lányról, csak ez.
2014. ápr. 12. 19:28
 9/40 anonim ***** válasza:
97%

Kedves Kérdező! Mi 8 éve vagyunk házasok, anyósoméknál (messze laknak) még mindig a 15 évvel ezelőtti csaj van kint a polcon. Minden alkalommal végighallgattam, hogy bezzeg az izéke milyen jó csizmát hozott (???), milyen ranyos volt, stb. Sosem bántottam őket, sőt, az utolsó csepp az volt, amikor az én csodálatos anyukámat bántotta meg ordenáré módon, valóban ok nélkül.

Mondjuk az én anyósom nagyon buta (pedig főnővér volt, ezt kábé 3000x hallgattam végig), szerinte a tengerben nem élnek állatok, mert sós. Mai napig nem tudja (nem hajlandó megjegyezni) a vezetéknevemet (lánykorit), a születési dátumomat és a foglalkozásomat sem.

Szóval vannak ilyen lelki szegények, mindenesetre nem illik a volt barátnő képét kint tartani a polcon, ha a fiú már régen mással jár. Figyelmetlenség. Az anyuka és a fiú részéről is.

2014. ápr. 12. 19:36
 10/40 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzed, hogy valamiért az exet szeretné "visszakapni", akkor ritkítsd a találkozókat, mást nem tehetsz.

Ha esetleg rákérdez az okára, finoman megemlítheted, hogy ne , de téged kellemetlenül érint az ex gyakori emlegetése...

Bár első körben tényleg az lenne a legjobb, hogy ha a pároddal beszélnél őszintén ezekről, és ő kedvesen elmagyarázná az anyukájának, hogy az ex ne legyen téma előtted, és a képeket se mutogassa, mert mondjuk őt is kényelmetlenül érinti.

Semmiképp sem kell ezt lenyelned, már csak azért sem, mert a kapcsolatotok rovására is mehet az anyukája figyelmetlensége, ami nem feltétlen ered rosszindulatból, de attól még kezelni kell.

Mi a férjemmel nem sokkal az ex elköltözése után jöttünk össze (ő is együtt él anyukájával, illetve most már én is), vagyis még friss volt az emlék, mégsem láttam soha egyetlen képet sem az exről, és nem is nagyon hangzott el a neve előttem, kivéve, ha rendezetlen ügyek kapcsán muszáj volt róla beszélni. Ennyi tapintatot te is megérdemelsz, főleg, hogy csak 1-2 órát kell kibírnia az anyukának, míg te ott vendégeskedsz.

2014. ápr. 12. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!