Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek? A férjem családja...

Mit tegyek? A férjem családja egy borzadály!

Figyelt kérdés
Sógornőmnek van 1 5 éves fia, nekünk 10 hónapos ikreink vannak. A sógornőm és a fia az atyaúristen a családban. Férjem mamája kijelentette, hogy utál engem, mert sógornőm ellenem hangolja( karácsony után mondta meg a férjemnek, hogy utál engem a kedves mama). Ezek után azt mondtam, hogy se mamát, se sógornőmet nem akarom látni. Anyósom ritkán jön hozzánk látogatni a babákat, de kb. 1 hónapban 1x-2x. Ő is a lány pártját fogja, véletlenül sem a miénket, még ha igazunk van sem. Most kedves anyós kitalálta, hogy a fiam névnapján vigye el a férjem a mamájához, hogy ott mindenki felköszöntse Bálintkát. Persze én maradjak itthon egyedül és malmozzak. Ráadásul a fiam meg van fázva. azt mondtam, viheti, ha a gyerek meggyógyul addig. Ezért megint letolt a férjem, hogy nem akarom, hogy vigye a gyerekeket.pedig viheti, már máskor is elvitte. A férjem nem érti, hogy mi bajom van, mindig szapulom a családját(persze van miért), azt mondta ha így folytatom, majd látogatóba jön csak a gyerekeihez. Persze ezt csak mérgében mondta, de rosszul esett. Mindig én engedjek a hülye családja meg él, mint marci hevesen.Elegem van. Mit tegyek?
2014. febr. 11. 12:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%

Mit izgat, hogy nem kedvelnek? Na és, hogy lusta a sógornőd? Semmi közöd hozzá. Kihasználni meg azt tudják, aki hagyja magát.

A férjed kiállhatna érted, de valószínűleg őt is zavarja a nagy szád, és, amit te őszinteségnek hívsz... Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Én biztos nem piszkálnám a férjemet a családja miatt, mert bármilyenek is legyenek, ő nyilván szereti őket. Max én nem megyek át. Nálunk is az elsőszülött fiú kisfia a kedvenc unoka, én ebből nem csinálok problémát, mert ettől még nagyon szeretik az én gyerekeimet is.

2014. febr. 11. 13:56
 12/22 A kérdező kommentje:
Csak azért szóltam be a sógornőmnek, mert amikor meghívtuk a keresztelőre és még néhány családi eseményre hozzánk ledagizta a férjem, nekem meg azt mondta ebéd után hogy "pakolj el fúj de kaja szag van" ... és még néhány "kedves" szó. Senki nem állította le. 6-7 év után én is kinyitottam a számat.
2014. febr. 11. 14:24
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

Megértelek. Viszont te az anyósodnak a gyerekét szidtad. Ha a te gyereked szidná valaki, akkor az neked sem tetszene.

Vértezd fel magad a beszólások miatt, ha olyan dolgot mond neked valaki, hogy kaja szag van. akkor lehet neki mondani, hogy segítsen elpakolni és akkor nem lesz kaja szag.

2014. febr. 11. 14:49
 14/22 anonim ***** válasza:
54%

Megértelek, kellemetlen lehet. A józan ész azt diktálja, hogy ne szólj száj nem fáj fejem, de a gyakorlatban ezt nem mindig lehet kivitelezni.

Ne járj hozzájuk (mondjuk nekem sem tetszene, hogy odarendelik a gyerekemet magukhoz, mert úgy döntöttek, engem kiközösítenek, mivel nem vagyok hajlandó a sógornő buta modorát eltűrni. Mi az hogy parancsolgat, hogy rakjam el a kaját - vendégségben volt, nem? Én még életemben nem szóltam rá semmilyen vendéglátómra, hogy rakja le az asztalt, micsoda ötlet ez?! Amúgy szeretem ezeket a disznóvágásokat is: hazai királykisasszony bent tvzik, menyecskék meg ugráljanak kint :-), tudod mi a megoldás erre? Nem kell odamenni, menjen a férjed egyedül és akkor nincs veszekedés!)

Amúgy szomorú dolog nagyon, hogy a férjed egyértelműen megmondta, ha kenyértörésre kerül a sor, őket választja, te pedig fogd be és tűrj mindent. Anyósodék azért ilyen szemtelenek veled, mert ő (a férjed) otthon értésükre adja, hogy megtehetik. Nem biztos, hogy ez úgy történik, hogy direkte azt mondja, hogy persze, igazatok van, csak rossz pillanatban, hangulatban hazamegy és a nők kiszedik belőle (férfiból nem nehéz, észre sem veszik), hogy mi a gond. Aztán rendszerint még húzzák is!

Nekem egyszer mondta volna, hogy majd látogatóba jön csak a gyerekeihez! Fújjjj. Hogy tudott ilyet mondani, akármilyen ideges is volt, vannak, amiből az ember nem csinál "viccet", szerintem is gondolkodott már rajta, azért csúszott ki a száján, de undorítónak tartom, hogy elhagyná a gyönyörű gyerekeit, csak mert nem tudja leállítani az anyjáát!

Ha a férjed helyében lennék, nem vinném át a gyereket, mert ettől kapnak majd csak igazán vérszemet, onnatól fogva te nem fogsz a családhoz tartozni, eddig még csak-csak el kellett viselniük a gyerekek miatt, de ez a gond így megoldódik. Kérdezd meg a férjed normális beszédstílusban, hogy ezt szeretné? Vázold neki, hogy merre tartotok, hogy miből, mi lesz!

Itt az alkalom, ha a férjed meg szeretné tartani a cslaádját, meg kellett volna mondania, hogy halóóó, én nős vagyok, családom van, amihez a feleségem is hozzá tartozik, ezért nem hozom a gyerekem, ha fel akarjátok köszönteni, átjöttök! Majd pedig mindenki megpróbál normálisan viselkedni, te is és ők is (ha egyszer kiállna melletted a férjed, akkor a sógornőd nem merne rád hurrogni a saját hízadban, hogy rakd el az asztalt!), azt a másfél órát kibírjátok, aztán meg nem kell egymás társaságát keresni, csak a legközelebbi ünnepen!

Summa summárum, a férjed a legnagyobb hibás az egészben, és nem tudom, hogy űrhetted el, hogy ilyet mondott?! Ha anyuka és a lánytestvére fontosabb, mint a gyerekei, tessék odamenni lakni! Ez a véleményem.

2014. febr. 11. 15:07
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó a hosszú választ. Nem egyszerű a helyzetem, de próbálom normalizálni. férjem elviszi a gyerekeket és kész. Próbálok nyugodt maradni, nem szidni a családot, de nem könnyű. Ja és anyósom annak idején az mondta, mikor megkérdeztük, hogy minket miért nem látogat meg (akkor még nem volt gyerekünk), hogy ha lesz gyerekünk, majd jön. Hát köszi. Amikor még a szüleimnél laktunk, férjem autóbalesetet szenvedett, 1 hétig volt otthon táppénzen, senki meg nem látogatta, apukám ültette be a kocsijába, hogy gyerünk egy kört, nem kell elkeseredni. Ja anyós azt is mondta, hogy ha nem adunk neki kölcsön 400 ezer forintot fölakasztja magát, ekkor még anyuméknál laktunk, eltartottak minket, hogy saját lakásra tudjunk spórolni, és ezt a pénzt kellett neki odaadni.
2014. febr. 11. 15:41
 16/22 anonim ***** válasza:
51%

Hát, így az utolsó hozzászólásodat elolvasva, elég nagy baj van nálatok, és azt is látom, hogy neked nem sok szavad van otthon. Biztosan jó lesz ez így?

Ezt részben ismerem, mi is otthon laktunk, hogy tudjunk sajátot venni, anyámék segítettek, amonnan meg semmi, de biztos nem hagytam volna szó nélkül, hogy azt a pénzt, amit a szüleim bőrén spórolunk meg, az anyósomnak kell adni..... miért, beteg volt, vagy mi volt olyan hatalmas nagy dolog, amiért fel akarta magát akasztani.

Látom vannak egyenlőek, meg egyenlőbbek. Nem lesz könynű életed, ha valamit nem tudsz a férjeden alakítani, nem lehet azt akármeddig tűrni, hogy némelyeknek mindent szabad.

2014. febr. 11. 16:06
 17/22 anonim ***** válasza:
31%

Az az igazság,hogy a 10 hónapos gyerekeimet nem engedném el egyedül sehova. Párommal igen de már ő is belátta,hogy sokmindenbe én kellek ha baja van a gyereknek. Tudom mi az amit érzel mert nálunk is hasonló a helyzet csak nálunk van gyerek. Szóval tőlünk mindent elvárnak,hogy megcsináljuk de az, hogy a sogornőmék a 6 év alatt fel sem hívták a bátjukat az nem számít. A lányom kétszer feküdt kórházba és fel dem hívtak,hogy mi van vele,hogy viselte. A fiamnál senki fel sem hívott,hogy gratuláljanak és nem is jöttek meglátogatni minket. De kiborulni,mert nemők lettek a kereszt szülők na azt tudtak.

Pároddal igen is le kell ülni beszélni,hogy te a gyerekekhez szorosan hozzátartozol és igen is velük maradsz. El kell fogadnia a családjának és nekrd is őket nem egyszerű. Anyosod nyilván nem fogja a lányát rossz színbe feltünttetni. Anyósom arra nem volt képes,hogy a 24 éves lányára rászóljon,hogy egy 3 éves kezébe nem adunk úgy üveg tányért,hogy lépcsőzzőn vele. Párom szólt neki illetve én. De totál felvolt háborodva. Én elmondtam,hogy igen is elsőkőrben az van amit én és párom mond. Ez a nő párom húga úgy gondolja,hogy mindig az van amit ő akar. Nagy bajuk az,hogy én nem bólogatok a hülyeségeire.

Nem könnyű de kompromisszumot kell kötni de ehez a párod is kell. Ha ő ebben nem partner akkor baj van mert akkor anyukájához jobban ragaszkodik mint hozzátok. El kell döntenie ki a családja.

Én a te helyedben nem engedném el a gyerekeket oda,csak ha te is mész.

2014. febr. 11. 20:23
 18/22 anonim ***** válasza:
32%

Ennek a széthúzásnak, idétlenkedésnek a gyerek fogja leginkább kárát látni. Ha nem lehet velük kijönni, egyszerűen szakíts meg minden kapcsolatot, ha teheted. Költözzetek messsze, stb.

Ha valaki f**kal*p módjára viselekdik veled, nem kell pitizni, hogy légyszi fogadjatok már el, elvégre pont ezt szeretnék, hogy valakin taposhassanak.

2014. febr. 12. 03:20
 19/22 anonim ***** válasza:
38%

"A férjem nem érti, hogy mi bajom van, mindig szapulom a családját(persze van miért), azt mondta ha így folytatom, majd látogatóba jön csak a gyerekeihez. Persze ezt csak mérgében mondta, de rosszul esett."

--> nem mérgében mondta. Ezt úgy hívják, hogy nyomást gyakorol rád. Most komolyan, ha ő nem látja, nem érdekli hogy bánnak ott veled, inkább a degenerált családját pártolja, az őt jellemzi. Állj ki magadért, ne hagyd hogy manipuláljon, zsaroljon.

Kíváncsi lennék, ha tényleg ott lenne a szitucáió, hogy ül tovább a "meghitt kis családjával", vagy normálisan él a feleségével és a gyerekével, melyiket választaná. Én kíváncsi lennék - adna róla egy pontosabb képet, hogy milyen ember, mennyire lehet rá számítani.

2014. febr. 12. 03:23
 20/22 anonim ***** válasza:
38%

Egy anyának amúgy örülnie kellene ha a fia olyan nőt vesz el, aki megfelelően gondoskodik róla (mivel neki már nem kell) valamint a gyerekéről.

Sok anya erre képtelen. Szeretné , ha a fia mindíg a kis fia maradna, mindíg uralkodhatna felette. Egy önálló , szüleiről levált férfinak erre azonban semmi szüksége. Úgyhogy a férjedtől a legkevesebb szerintem az lenne, hogy helyreteszi a családját, nem még téged zsarol... ez a véleményem.

2014. febr. 12. 03:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!