A nagynéném és a nagymamám német állampolgár ahogyan a nagynéném családja is. Meg tudnám szerezni valahogy a német állampolgárságot rajtuk keresztül?
Ha a nagynénéd és a nagyid német állampolgár akkor ezek szerint apád vagy anyád is az..
Vagy ők , hogy németek?
(a másik lehetőség, hogy a nagynénéd a német férje után szerezte a német állampolgárságot, de a nagyi??)
Egyébként azért mert a rokonod német állampolgár te még nem kapod meg. Él ott pár évet, tedd le az állampolgári esküt,és akkor német állampolgár leszel te is.
Ha az anyukád vagy apukád német származású és ezt dokumentumokkal bizonyítani is tudod, akkor lehet esélyed. Egyébként ha családtagod német állampolgár, mert hosszú ott tartózkodás vagy házasság útján felvette a német állampolgárságot,akkor nem.
Én igényeltem a német állampolgárságot meg is kaptam volna, nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelni,nem olyan egyszerű ez. Mellesleg az igénylésen évekig dolgoznak.
8 évet kell itt kint élned bejelentett lakcímmel, tudnod kell
németül mivel tesztet csinálnak és le kell mondanod a magyar állampolgárságodról
vagy
valamelyik rokonodnak németországban kell élni bejelentett lakcímmel és német állampolgársággal de általában magyaroknál csak anyát vagy apát fogadják el,de szerbeknél ,afgánoknál, afrikaiknál stb akár kit .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!