Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom puszta gondolatára...

Anyósom puszta gondolatára begörcsöl a gyomrom. Mit csináljak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Férjem meghívta anyóst, hogy jöjjön unokázni, de nekem a puszta gondolatra is görcsöl a gyomrom, ha a banyára gondolok. Először is 50m2-en élünk négyen, elférni csak a matracon fér el a földön. A másik a kedves mama mindig csak vendégségbe jön, sosem segít semmit, még a kávét is elé kell tenni. Nem nagy dolgokat várnék én, de azért álljon meg a menet, hogy két csöppség van itt, férjemet is kiszolgálom, plusz még őt is. Nem fürdik, büdös, ápolatlan, mosatlan ruhákban jön. (Nem azért ilyen, mert nincs rá pénze, hogy foglalkozzon magával, hanem, mert ennyire igénytelen.) Vakarózik, szürcsög. Irritáló, rémálomszerű jelenség. Két éves a fiam, négy hónapos a kisebb fiam. Van elég bajom, gondom, nem még nyakamra ez a banya. Hogy lehet ezt a szituációt egyáltalán túlélni?
2014. febr. 10. 13:57
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
55%
Gondolom nem évekre megy oda, csak látni szeretné az unokáit. A férjednek igaza van. Kibírod.
2014. febr. 10. 20:34
 32/39 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, kár hogy nem tudom likeolni az utolsó hozzászólásod, ezek az agyhalottak úgy választanak párt meg szülnek gyereket, hogy először megnézik, ki lesz a nagyanyja/apja, aztán ha nem szimpi valamelyik, akkor seggberúgják a csávót: nem kellesz, mert nem bírom az anyád! :DDDDDD

Gondolom ezek azok, akik írják, hogy tiszteld az anyósodat, mert felnevelte a férjedet!

Ha idegesít valami, tedd szóvá, ha ne fürdik, mondd meg, a ruháit mosd, akár mindennap - mit tudsz tenni, majd csak hazamegy! 18as voltam.

2014. febr. 10. 23:49
 33/39 A kérdező kommentje:
Utolsó! Tényleg nagyon hasonló a gondolatmenetünk. Úgy érzem talán te voltál az egyetlen a sok közül, aki kicsit átérezte a helyzetet. Én is túl vagyok azon, hogy tisztelem, mert felnevelte a férjem. A tisztelet nem születési kiváltság. Viselkedjen úgy és akkor tisztelem, de csak azért, mert szülte a férjemet..., na azért az kicsit túlzás... Tudnék itt még sorolni dolgokat anyósomról. Egyszerűen odáig jutottam, hogy a puszta gondolatára idegbajt kapok. Nem nevezhető még nagymamának sem. Ha jön hoz valami kacatot a gyereknek, valami filléres sz.rt, ez neki az unokázás. Egész nap semmit nem csinál csak panaszkodik a férjemnek, hogy unatkozik, holott nem öreg, nem beteg, nem dolgozik, csak kapirgál a szemétdombján. Ha idejön tény, hogy nem ugráltat engem, de semmit nem csinál, elvárja, hogy kiszolgáljam. Mikor nyáron ott voltam nála, (utoljára) volt ugyan kaja, mikor odamentünk, de aztán valahogy nekem kellett főzni..., meg söpörni a kutyaszőrt, mert ott volt az akkor másfélévesem is én meg 7 hós terhes voltam. Dezodort? Valaki írta. Vicceltek? Annak örülnék, ha minden nap lefürdene. Szóval a kedves mamára szó az nincs csak képzelet. Ilyen lusta nőt még én életemben nem láttam. Mielőtt jönnének, biztos kisnyugdíjas, igen, nem nagy a nyugdíj, de van más bevétele is, amiből szépen megél. Ennek ellenére az unokákat filléres kacatokkal látja el és a takarítás, fürdés nem pénz kérdése. Idejön, ül és vakarózik meg figurázik. Agybaj komolyan.
2014. febr. 11. 08:14
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkát tábort megértem a válaszolók közül, és téged is. De te is értsd meg, hogy nem tudod likvidálni. Próbáld a jó oldalát kereni a dolgoknak: mivel nem laktok közel, így pár napig kell csak elviselni, aztán nyugi van megint,. Szereted a férjedet, őt sm bánthatod meg. Szorítsd össze a fogaidat, és kitratás! Csak hazamegy egyszer! :)
2014. febr. 11. 11:25
 35/39 anonim válasza:
0%
ENGEM KEDVEL AZ ANYÓSOM ÉS EZ KÖLCSÖNÖS NEM, KÖTEKEDIK,SEMMI ROSSZAT NEM TUDOK RÁ MONDANI
2014. febr. 11. 12:42
 36/39 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Igazán szerencsés vagy. Isten megáldott téged egy jó anyóssal, de sajnos nem jutottam előrébb a válaszoddal.
2014. febr. 11. 12:53
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Én takarítok, mégis bolhás lettem múlt hónapban. Van ilyen.

Amúgy abból kiindulva, hogy matracon alszik a földön, valószínűleg elég messze van tőletek, és csak így lehet megoldani a dolgot. Azért csak akar unokázni. Jobb lenne, ha ti mennétek hozzá? Tejesen csak nem lehet elzárni az unokáktól, ez egy ilyen bicikli.

Az én nagyanyám (anyám anyósa) is ilyen, ahányszor nálunk volt, apám este szólt neki, hogy "anyu tessék menni fürödni, mi majd később megyünk" anyám meg a kezébe adott egy törölközőt, meg egy tusfürdőt. Nem volt választási lehetőség. neki nincs is fürdőszobája otthon, szóval gondolhatod. Anyám ki is van/volt tőle mindig, hogy ahelyett, hogy örülne, hogy végre fürödhet normálisan, úgy kell erőltetni, hogy menjen már el.

Amúgy anyám is, meg már én is mindig közöljük, hogy jó jöjjön anyád, DE akkor szabadságon leszel. A férjem is, meg apám is hajlamos volt rá, hogy elvonult tévét nézni meg aludni, és leszarta az anyját, amíg meg nem mondtuk neki, hogy ha már elhozza, akkor fogja magát és szórakoztassa, ne odavágja nekünk, hogy foglalkozzál vele. Az ő anyja!

2014. febr. 12. 11:12
 38/39 anonim ***** válasza:
83%
Férjed azt mondja kibírod akkor szolgálja ki Ő . Ne tegyél semmit :)
2014. márc. 4. 00:58
 39/39 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok, igazából szerintem a kiszolgálás nem is annyira gáz, nekünk is inkább azzal együtt (volt) sok mindig, hogy a saját gyereke elvonul, leszarja. Barátnőm férje egyenesen elmegy egész napra horgászni meg ilyenek, miután odavitte az anyját látogatóba. Még gyerek sincs. Az asszony meg üljön a mamával. Ezt amúgy én sem értem.

Gyakorlatilag ezek a férfiak nem tudnak és nem is akarnak mit kezdeni a saját anyjukkal, de úgy gondolják és elvárják, hogy majd az asszony ápolja a kapcsolatot, meg az ő jó hírét, idehozom neki, majd csak csinál vele valamit én meg bemegyek dolgozni, tv-t nézni, aludni, horgászni stb. Hát ez felháborító. Érdekes a nők sose csinálnak olyat, hogy elhozzák egy hétre az apjukat odateszik a férjüknek aztán diszkréten elhúznak, hogy te meg szórakoztasd.

2014. márc. 4. 09:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!