Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom puszta gondolatára...

Anyósom puszta gondolatára begörcsöl a gyomrom. Mit csináljak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Férjem meghívta anyóst, hogy jöjjön unokázni, de nekem a puszta gondolatra is görcsöl a gyomrom, ha a banyára gondolok. Először is 50m2-en élünk négyen, elférni csak a matracon fér el a földön. A másik a kedves mama mindig csak vendégségbe jön, sosem segít semmit, még a kávét is elé kell tenni. Nem nagy dolgokat várnék én, de azért álljon meg a menet, hogy két csöppség van itt, férjemet is kiszolgálom, plusz még őt is. Nem fürdik, büdös, ápolatlan, mosatlan ruhákban jön. (Nem azért ilyen, mert nincs rá pénze, hogy foglalkozzon magával, hanem, mert ennyire igénytelen.) Vakarózik, szürcsög. Irritáló, rémálomszerű jelenség. Két éves a fiam, négy hónapos a kisebb fiam. Van elég bajom, gondom, nem még nyakamra ez a banya. Hogy lehet ezt a szituációt egyáltalán túlélni?
2014. febr. 10. 13:57
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Van, de Hála Istennek nem ilyen, és még hasonló sem. Gondolom itt most mindenki azt hiszi, hogy hibát kereső meny vagyok. Az anyám, aki össze volt vele zárva pár napra, aki nem a MENYE, azt mondta, hogy ilyet még nem látott és nem tudja elképzelni, hogy ezt hogy birom...
2014. febr. 10. 14:14
 12/39 anonim ***** válasza:
60%

:)

Juhhe! :) jo szorakozast...

Ferjednek szolj, hogy kedves mama napi 1* koteles lefurdeni gyerekekkel csak rovid tiszta kormokkel es kezzel foglalkozhat! Es muszaj az anyja miatt szabadsagot kivegyen! Kotelezo, mert mamaval kettesben 1-2 het mar valook... :) persze ez csak vicc... De valahogy vedd ra!

2014. febr. 10. 14:28
 13/39 anonim ***** válasza:
66%

Nekem pedig arra rándul görcsbe a gyomrom, hogy megint mut fog csinlni, állandóan kindenhez hozzányúl rendezget... Hagyja békén a konyhámat, majd én megfőzöm a kávét.

Amúgy nem vagyok ilyen, de annyira más a konyhai kultűránk, hogy nem..

Pl anyukám tesóm, barátnőm simán csinlhat akármit, de a nagymamam vagy az anyósom..na ne..

Ők is itt alaszanak, holnapra várjuk őket 1 hete ezen görcsölök..

Tehát mikor elmennek akkor rendezhet úja be a lakást kb, mert az van, h huh ez itt milyen jól mutat, neeem? Ez itt milyen szép.. Ajjj szegény virágon van egy száraz levél, adj egy ollót rendbeteszem én neked...

Mintha csak ő udna valamit is megcsinálni...

Aztán... Jajj szeegéeeny kisfiam meeeennyit dogozol.. Stb.. Kikészülök.

Most ráadásul pont van egy hullámvölgyünk a férjemmel...és a legkevésbé az anyósomra lenne szükségem ebben a pár napban, ami éppen itthon töltenénk..

Amúgy nem banyázom, meg semmi ms bajom nincs vele, bár most vele is éppen fasírtban vagyunk,mmert kicsit csúnyán viselkedett velem, de leginkább a férjemmel egy nekünk nagyon fontos eseményen..(majdnem tönkretette az esküvőnket)

A lenyeg, hogy mindenkinek más a problémája:)

Túlélni?

Nagy elvegő, leszarom tabletta bevesz..úgyis elmegy..:):)

2014. febr. 10. 14:30
 14/39 anonim ***** válasza:
82%

Vess be néhány trükköt, pl:

Mama, volna kedve egy kávéhoz? Szuper, akkor addig én kicserélem a kicsi pelusát!

2014. febr. 10. 14:42
 15/39 A kérdező kommentje:
Utolsó! ez mire trükk? Nem értem az egész példát.
2014. febr. 10. 15:09
 16/39 anonim ***** válasza:
83%

Gondolom a 14-es erre célzott, hisz te írtad:

"még a kávét is elé kell tenni"

2014. febr. 10. 15:11
 17/39 A kérdező kommentje:
Jah, értem. :) Hogy csinálja meg magának. :)
2014. febr. 10. 15:15
 18/39 anonim ***** válasza:
80%

2es, hagyjuk már ezt, hogy "ő nevelte fel a férjed" és társai - unalmas nagyon, mikor ilyenekkel jöttök, plusz nem láttam még soha, hogy ha a férj panaszkodik az anyósra, bárki írná neki, hogy ő nevelte fel a feleséged! Úgy tesztek, mintha a férfiak isten ajándékai lennének (a nőkkel ellentétben természetesen), aztán csókolgatni kéne az anyjuk lába nyomát, amiért felnevelte nekünk ezt az istent! Röhejes! Tisztelem mindkettőt, nyilván szeretem a férjem, és megadom a tiszteleletet az anyósomnak, ahogy minden más embernek, aki normálisan vislekedik velem is! De az nem úgy működik, hogy anyósnak én vagyok a lábakapcája, én meg köteles vagyok leborulni előtte, mert felnevelte a férjem! Ha intelligens emberek vagyunk, akkor tiszteletet adunk és kapunk - ennyi, nem okokat meg hülye magyarázatokat keresni, hogy ki érdemel TÖBB tiszteletet.....

Kérdező, próbálj meg egy kicsit toleránsabb lenni, tudom, hogy nehéz, de máshogy nem fogod kibírni!

A férjed vegyen ki szabadot, ez az alap - ha tudja, hogy nem igazán felhőtlen köztetek a viszony, akkor ne a te "kontódra" hozza anyukát, persze nem mindegy, hogy mennyi időre. 2 nap rendben, de a 2 hét az más kategória!

Ha máshogy nem megy, a nap végén a férjed szóljon neki, hogy menjen fürödni, ha az én anyám ilyen lenne, simán megmondanám - milyen a kapcsolatuk, ha ennyit nem tudnak egymás közt megbeszélni?

Ha nem használ dezodorokat, akkor nincs mese, nap végén bedobnám a ruháit a gépbe - gondolom nem egy öltözet ruhával jön. Ha megkérdi miért, normálisan, kedvesen megmondani, hogy azért, mert szagos volt, és a magatokéit is bedobod ilyenkor. Normálisan mindent meg lehet mondani! Nem támadni, hanem maximális jóindulattal.

Ha tovább marad, akkor nem értem a kiszolgáltatást, 1 hét után is megmondja pl. hogy kér egy kávét? Parancsolgat? Vagy hogy képzeljük el? Ha úgyis tálalok a férjemnek, gyerekeimnek, akkor nyilván neki is teszek terítéket, meg le is szedem, kávét is fözhetek neki, megmondom őszintén, én jobban is szeretem, ha a sajátomban nem kotornak "idegenek". Persze nem hiszem, hogy a kávéscsészét ne tudná levenni, egy pohár vizet sem tölt magának, ha ott van?

Minden attól függ, hogy milyen hangnemben, módon történik, ha parancsolgat és szándékosan ugráltat, akkor megértelek, meg nem is ugrálnám körbe, az biztos, ha ő pattogtathat engem, akkor én is megmondhatom, hogy anyuka, nyugodtan vegyen elő egy poharat, ott van az x. szekrényben, tessék kinyitni! De ha csak nem akar kutakodni, az ugye már helyzet. Akkor meg azért lehet megmondani, hogy ne érezze feszélyezve magát. De persze előbb döntsd el, melyiket szeretnéd, mert lehet aztán meg az lesz a baj, hogy nagyon otthon érzi magát!

Ha otthon a férjed, úgy könnyebb lesz, persze ha gyakran kell rá mosni, miegymás, akkor neked ne lesz egy pihenés, de én inkább ezt csinálnám, mint hogy szagolgassak valakit, aki büdös, ami tényleg nagyon idegesítő lakáson belül.

2014. febr. 10. 15:36
 19/39 anonim ***** válasza:
56%

Amit te itt leírtál, azt tudnia kell a férjednek is. Miért nem beszélsz vele, és miért nem mondod meg neki azt, hogy mondjon nemet az anyjának és álljon ki melletted?

Nem kell gyomorgörcsölgetni, mert senki sem ér annyit, hogy emiatt te gyomorbeteg legyél. Ki lehet ám húzni a gerincedet és anyukát elzavarni a jó büdös francba. Ha pedig a férjed nem áll ki melletted, akkor hazazavarni az anyja mellé.

2014. febr. 10. 15:43
 20/39 anonim ***** válasza:
85%
Cseréljünk anyóst, a rémálomszerű jól hangzik, az enyém maga az égető pokol, sokszor arra gondolok bárcsak inkább büdös lenne! :) Az enyém olyan, hogy nem is kék, hanem már FEKETE HALÁLT kap az agyam, érzem, hogy fejlődök vissza minden egyes mondatánál. Már attól is megijedek ha eszembe jut. :) Ki kell bírni sajnos, vagy összeveszni vele. Te döntésed.
2014. febr. 10. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!