Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom annak tudatában, hogy...

Anyósom annak tudatában, hogy a lányunk glutén és tejérzékeny tegnap tömte a lányunkat minden olyan étellel amivel nem szabadott volna!?

Figyelt kérdés

Tegnap nem akartam neki szólni egy szót sem, mert legszívesebben ordítottam volna vele mérgemben. Bevásároltunk a nagyihoz is direkt gluténmentes lisztből, tésztából, hogyha nála van a kislány akkor is tudjon neki mit enni adni. De most azt hallotta a szomszédasszonyától, hogy ilyen hogy allergia nincs is, ez csak hiszti, és jó lenne ha befejeznénk ezt a nagyzolást meg a különcködést. Az állam leesett, mert azt hittem tisztában van az ételallergia következményeivel, főleg, hogy a lányomon látható jelei is vannak.

Mit kellene neki mondanom? Hogyan kellene ezt kezelnem? Durva sem akarok lenni, de meg kell értenie, hogy nem viccből veszem a lányomnak az 1000ft-os gluténmentes lisztet.

2014. jan. 15. 16:12
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
85%

Nem olvastam a kommenteket. Én egy 5,5 éves gluténérzékeny kisfiú anyukája vagyok. Először is a gluténérzékenység nem allergia, hanem autoimmun betegség. Persze, ebből a szempontból teljesen mindegy.

Hogy én mit csináltam volna? Én bizony nem fogtam vissza volna magamat, pedig alapjában véve egy nagyon udvarias és visszafogott nő vagyok. Megmondtam volna az anyósomnak, hogy mit tett a gyerekkel. Te ezt nem tetted, de amit még tehetsz: egy ideig ne engedd oda felügyelet nélkül a gyermekedet, csak veletek. És kérd meg az anyósodat, hogy kísérjen el a következő éves felülvizsgálatra, ahol a doktornő nyilván nagy örömmel elmagyarázza neki, hogy mi is az a glutén/laktózérzékenység. Ha ezek után is a szomszédasszonynak hisz, akkor felügyelet nélül soha, de soha nem engedném többet oda a kislányodat.

Esetleg addig is vihetnél neki szaklapokat (ha tagja vagy a LOÉE-nek, akkor negyedévente úgyis kapsz), cikkeket anyósodnak.

2014. jan. 18. 16:36
 52/57 anonim ***** válasza:
54%
Azóta történt valami?
2014. jan. 20. 19:14
 53/57 anonim ***** válasza:
78%

Keresd meg a kedves szomszédasszonyt is, hogy feljelented emberölésre felbujtásért, mert amit művelt, az az.

Szeretem az ilyen "hülye orvos, én jobban tudom" okoskodókat. Mert neki nincs ilyen anomáliája, akkor az nem is létezik?

(Mint parasztbácsi az állatkerti zsiráfot nézve: Ilyen állat pedig nincs!)

Anyósodnak meg kell mondani fehéren-feketén: soha többet a gyerek közelébe nem mehet. Punktum.

2014. jan. 22. 14:11
 54/57 anonim ***** válasza:
68%

A kicsit lássa a kezelőorvos, vagy tudjon a történtekről jó, ha hivatalosan is nyoma marad az okoskodásnak. Esetleg követeli a jólelkű nagymama a láthatást.

/Előző, 53-as voltam/

2014. jan. 22. 14:20
 55/57 A kérdező kommentje:
Mióta utoljára írtam nem sok változás történt. Megmondtam az anyósomnak, hogy nem vigyázhat a gyerekre, amikor én kórházban leszek. Megsértődött, de nem érdekel, mert nem hagyom hogy a saját hülyesége miatt veszélybe sodorja a gyerekem.
2014. jan. 22. 17:35
 56/57 anonim ***** válasza:
90%

Okosan tetted.

63N , 2x-es nagyi

2014. jan. 22. 23:37
 57/57 anonim ***** válasza:
63%
mi a helyzet?
2014. febr. 12. 14:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!