Anyósom annak tudatában, hogy a lányunk glutén és tejérzékeny tegnap tömte a lányunkat minden olyan étellel amivel nem szabadott volna!?
Tegnap nem akartam neki szólni egy szót sem, mert legszívesebben ordítottam volna vele mérgemben. Bevásároltunk a nagyihoz is direkt gluténmentes lisztből, tésztából, hogyha nála van a kislány akkor is tudjon neki mit enni adni. De most azt hallotta a szomszédasszonyától, hogy ilyen hogy allergia nincs is, ez csak hiszti, és jó lenne ha befejeznénk ezt a nagyzolást meg a különcködést. Az állam leesett, mert azt hittem tisztában van az ételallergia következményeivel, főleg, hogy a lányomon látható jelei is vannak.
Mit kellene neki mondanom? Hogyan kellene ezt kezelnem? Durva sem akarok lenni, de meg kell értenie, hogy nem viccből veszem a lányomnak az 1000ft-os gluténmentes lisztet.
A glutén-és laktózérzékenység nem vicces dolog. Egyik ismerősömnél például 24 évesen alakult ki, egyik percről a másikra. Orvostól orvosig járt a folyamatos hasmenésével és kiütéseivel, mire kiderült a baj.
Kérdező, remélem a kislányodnak nincs már semmi baja, és egy darabig eszetekbe ne jusson ahhoz a sárkányhoz vinni őt.
28N
Először is: elmégy hozzá, és alaposan helyreteszed. nem kell finomkodni, sem "tekintettel lenni rá". Majd pedig közlöd vele, hovy ha nem hajlandó a gluténérzékenység miatt diétázni kényszerülő gyerekedet ennek megfelelően táplálni, akkor nem láthatja többé, pont.
Csak legyél vele durva és kőkemény. Inkább most, mint a kislányod temetésén. Akár meg is halhatott volna, ha tényleg beteg.
A férjeddel beszélj, és mindenképpen álljon melléd az ügyben. Valamint szakorvos véleménye is jó, amit odatolsz a mama orra alá.
De egy a biztos: a te gyereked, neki csak az unokája. Elsősorban te vagy érte felelős, és a férjed, és ha bármi történik a gyerekkel, először téged vesznek elő, nem a mamikát.
Csak hogy tudd: amit a mama tett, az bőven kimerítette a gyermekbántalmazást.
Off: nézegess itt gluténmentes recepteket, sok gabonaféle van, ami gluténmentes, de nem ilyen drága:
Erre én is nagyon allergiás vagyok, ha velem valaki olyat akar megetetni, amit nem szabad ennem (liszt- és laktózérzékeny vagyok). Csak legyintenek egyet, hogy annyi nem árt. De a másik eset, hogy egy macska ugye nem ehet nyers disznóhúst, akár bele is pusztulhart. Kb 10x kértem meg eddig anyámat, hogy ne adjon a macskámnak disznóhúst, de azért mindig odadobálja elé a nyers cafatokat, akár a szemem előtt is. Képzelem, így hogy fog a leendő gyerekemmel viselkedni, meg hogy nekem mennyi glutént ad tudtom nélkül.
Mit tehetnél? Akadj ki, verd ki a dilit és cseszd le rendesen az anyóst, hogy lássa, ez nem elszórakoznivaló dolog. Aztán közöld vele, hogy ha nem tartja magát a te szabályaidhoz, akkor többet nem látja az unokáját, ugyanis veszélyes az egészségére nézve.
Ez de durva, hogy simán veszélyezteti a saját unokája életét... Az meg mi, hogy színlel? A 2-3 éves gyerek, ráadásul olyan ravasz, hogy kiütéseket is tud produkálni? Ez a nő nem csak hibázott, hanem végtelenül ostoba is. Közelébe ne engedd a gyereket, mert a végén még másodszor is megpróbálja bebizonyítani az igazát.
Esetleg akkor engedd felügyelet nélkül a gyereket legközelebb, amikor már önállóan is tudja, hogy mit ehet és mit nem. Nem tudom, hogy ez pontosan mikor jön el, de ismerek egy 9 éves kislányt, aki szintén gluténérzékeny és ő már nagyon jól tudja. Minden gyerek kapott valamilyen csokit a csoportban karácsonykor és ő azonnal oda is adta másnak, mert tudta, hogy glutén van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!