Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom annak tudatában, hogy...

Anyósom annak tudatában, hogy a lányunk glutén és tejérzékeny tegnap tömte a lányunkat minden olyan étellel amivel nem szabadott volna!?

Figyelt kérdés

Tegnap nem akartam neki szólni egy szót sem, mert legszívesebben ordítottam volna vele mérgemben. Bevásároltunk a nagyihoz is direkt gluténmentes lisztből, tésztából, hogyha nála van a kislány akkor is tudjon neki mit enni adni. De most azt hallotta a szomszédasszonyától, hogy ilyen hogy allergia nincs is, ez csak hiszti, és jó lenne ha befejeznénk ezt a nagyzolást meg a különcködést. Az állam leesett, mert azt hittem tisztában van az ételallergia következményeivel, főleg, hogy a lányomon látható jelei is vannak.

Mit kellene neki mondanom? Hogyan kellene ezt kezelnem? Durva sem akarok lenni, de meg kell értenie, hogy nem viccből veszem a lányomnak az 1000ft-os gluténmentes lisztet.

2014. jan. 15. 16:12
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos amíg a nagymama nem látja be, hogy hibázott és hogy van ilyen allergia, addig semmiképp nem vinném oda felügyelet nélkül a gyereket. Az a legdurvább, hogy látta, hogy rosszul van a gyerek és azt mondja, hogy színlel...ezek után higyje el az ember, hogy szereti az unokáját. Egyáltalán ne vigyétek oda addig, amíg bocsánatot nem kér és addig én nem próbálkoznék semmivel. Felé se szagolnék, fel se hívnám.
2014. jan. 15. 17:43
 32/57 A kérdező kommentje:
Pont ez az. Annyira figyelek a lányomra, szigorúan betartjuk a diétát nála, külön főzök neki, megtanultam az ő lisztjével is elkészíteni az ételeket, hogy ne legyen rosszul, csomagolom neki az oviba a tízórait, ebédet, uzsonnát, mert nem szeretném,hogy baja legyen. Erre anyósom a 2 éves munkámat semmibe vette, és veszélyeztette a gyerekemet, aki tegnap óta szinte folyamatosan sír, mert fáj a hasa. Nekem meg van még kb 3 hetem a szülésig, és így most az én édesanyámat kell elhívni 300 kilóméterről, hogy amíg mi kórházban vagyunk vigyázzon a lányunkra, amíg az apuka dolgozik, mert az anyósom egy megbízhatatlan és felelőtlen ember.
2014. jan. 15. 17:46
 33/57 anonim ***** válasza:
40%
A leirtakbol az jön le nekem, hogy közel laktok egymáshoz. Hivd át, hogy gondozza egy kicsit a gyereket (,hogy lássa a saját szemével a felelötlensége következményeit!!!), de csak ugy adhat neki BÁRMIT, ha azt te elötte láttad!
2014. jan. 15. 17:48
 34/57 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos elég közel lakunk anyósomékhoz. Ide még papucsban is át tud jönni...
2014. jan. 15. 17:52
 35/57 anonim ***** válasza:
87%

A glutén-és laktózérzékenység nem vicces dolog. Egyik ismerősömnél például 24 évesen alakult ki, egyik percről a másikra. Orvostól orvosig járt a folyamatos hasmenésével és kiütéseivel, mire kiderült a baj.

Kérdező, remélem a kislányodnak nincs már semmi baja, és egy darabig eszetekbe ne jusson ahhoz a sárkányhoz vinni őt.

28N

2014. jan. 15. 21:09
 36/57 anonim ***** válasza:
87%

Először is: elmégy hozzá, és alaposan helyreteszed. nem kell finomkodni, sem "tekintettel lenni rá". Majd pedig közlöd vele, hovy ha nem hajlandó a gluténérzékenység miatt diétázni kényszerülő gyerekedet ennek megfelelően táplálni, akkor nem láthatja többé, pont.

Csak legyél vele durva és kőkemény. Inkább most, mint a kislányod temetésén. Akár meg is halhatott volna, ha tényleg beteg.

A férjeddel beszélj, és mindenképpen álljon melléd az ügyben. Valamint szakorvos véleménye is jó, amit odatolsz a mama orra alá.

De egy a biztos: a te gyereked, neki csak az unokája. Elsősorban te vagy érte felelős, és a férjed, és ha bármi történik a gyerekkel, először téged vesznek elő, nem a mamikát.

Csak hogy tudd: amit a mama tett, az bőven kimerítette a gyermekbántalmazást.

2014. jan. 15. 21:38
 37/57 anonim ***** válasza:
42%

Off: nézegess itt gluténmentes recepteket, sok gabonaféle van, ami gluténmentes, de nem ilyen drága:

[link]

2014. jan. 15. 21:54
 38/57 anonim ***** válasza:
84%
Legközelebb vidd el anyóst a gyerekorvoshoz, hogy mesélje el, miket mondott a szomszédasszony.
2014. jan. 15. 22:18
 39/57 anonim ***** válasza:
66%

Erre én is nagyon allergiás vagyok, ha velem valaki olyat akar megetetni, amit nem szabad ennem (liszt- és laktózérzékeny vagyok). Csak legyintenek egyet, hogy annyi nem árt. De a másik eset, hogy egy macska ugye nem ehet nyers disznóhúst, akár bele is pusztulhart. Kb 10x kértem meg eddig anyámat, hogy ne adjon a macskámnak disznóhúst, de azért mindig odadobálja elé a nyers cafatokat, akár a szemem előtt is. Képzelem, így hogy fog a leendő gyerekemmel viselkedni, meg hogy nekem mennyi glutént ad tudtom nélkül.

Mit tehetnél? Akadj ki, verd ki a dilit és cseszd le rendesen az anyóst, hogy lássa, ez nem elszórakoznivaló dolog. Aztán közöld vele, hogy ha nem tartja magát a te szabályaidhoz, akkor többet nem látja az unokáját, ugyanis veszélyes az egészségére nézve.

2014. jan. 16. 00:26
 40/57 anonim ***** válasza:
83%

Ez de durva, hogy simán veszélyezteti a saját unokája életét... Az meg mi, hogy színlel? A 2-3 éves gyerek, ráadásul olyan ravasz, hogy kiütéseket is tud produkálni? Ez a nő nem csak hibázott, hanem végtelenül ostoba is. Közelébe ne engedd a gyereket, mert a végén még másodszor is megpróbálja bebizonyítani az igazát.

Esetleg akkor engedd felügyelet nélkül a gyereket legközelebb, amikor már önállóan is tudja, hogy mit ehet és mit nem. Nem tudom, hogy ez pontosan mikor jön el, de ismerek egy 9 éves kislányt, aki szintén gluténérzékeny és ő már nagyon jól tudja. Minden gyerek kapott valamilyen csokit a csoportban karácsonykor és ő azonnal oda is adta másnak, mert tudta, hogy glutén van benne.

2014. jan. 16. 01:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!