Anyósom annak tudatában, hogy a lányunk glutén és tejérzékeny tegnap tömte a lányunkat minden olyan étellel amivel nem szabadott volna!?
Tegnap nem akartam neki szólni egy szót sem, mert legszívesebben ordítottam volna vele mérgemben. Bevásároltunk a nagyihoz is direkt gluténmentes lisztből, tésztából, hogyha nála van a kislány akkor is tudjon neki mit enni adni. De most azt hallotta a szomszédasszonyától, hogy ilyen hogy allergia nincs is, ez csak hiszti, és jó lenne ha befejeznénk ezt a nagyzolást meg a különcködést. Az állam leesett, mert azt hittem tisztában van az ételallergia következményeivel, főleg, hogy a lányomon látható jelei is vannak.
Mit kellene neki mondanom? Hogyan kellene ezt kezelnem? Durva sem akarok lenni, de meg kell értenie, hogy nem viccből veszem a lányomnak az 1000ft-os gluténmentes lisztet.
Erélyesen kell fellépni. Kerek perec közölni kell vele, hogy vagy tudomásul veszi, mit szabad ennie a gyermeknek, vagy nem lehet ott. Az előző kommentekből világosan látszik, hogy
komoly következményei lehetnek az okoskodásnak. Ha ezt nem fogja fel, akkor nem lehet rábízni.
A párod mit reagált?
Az anyóst el kell tiltani, amíg be nem látja, hogy a gyerek életét veszélyezteti. Meg honnan veszi, hogy szimulál? Egy gyerek nem tud hasmenést produkálni magától, se kiütést.
Vagy cipeljétek el egy orvoshoz és mondja el neki ő, hogy ez nem játék. A szomszédasszonyt is kiosztanám, hogy ne beszéljen hülyeségeket. Bár az anyós is megéri a pénzét, ha egy szomszédra jobban hallgat, mint a saját családjára.
Kérdező, egy darabig ne is hagyjátok egyedül a drága mamával a kislányt. Ha már az orvosi papír alapján sem fogja fel a csökött agyával, hogy a kisgyerekre veszélyt jelentenek a nem megfelelő ételek, inkább nem minősítem.
Látom, jól lepontozták azokat, akik a Kérdezőnek adtak igazat...
N
Engem is lepontoztak, én vagyok a lisztérzékeny...
De hát ők biztos jobban tudják a dolgokat. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!