Anyósom annak tudatában, hogy a lányunk glutén és
tejérzékeny tegnap tömte a lányunkat minden olyan
étellel amivel nem szabadott volna!?
Figyelt kérdés
Tegnap nem akartam neki szólni egy szót sem, mert legszívesebben ordítottam volna vele mérgemben. Bevásároltunk a nagyihoz is direkt gluténmentes lisztből, tésztából, hogyha nála van a kislány akkor is tudjon neki mit enni adni. De most azt hallotta a szomszédasszonyától, hogy ilyen hogy allergia nincs is, ez csak hiszti, és jó lenne ha befejeznénk ezt a nagyzolást meg a különcködést. Az állam leesett, mert azt hittem tisztában van az ételallergia következményeivel, főleg, hogy a lányomon látható jelei is vannak.
Mit kellene neki mondanom? Hogyan kellene ezt kezelnem? Durva sem akarok lenni, de meg kell értenie, hogy nem viccből veszem a lányomnak az 1000ft-os gluténmentes lisztet.
...ráadásul direkt bevásároltatok a nagyinak, saját pénzeteken. Semmi költsége nem volt vele, csak a kéréstek kellett volna tiszteletben tartania. A helyetekben visszakérném a gluténmentes élelmiszerek árát + unokát maximum nálatok látogathatja.
2014. jan. 15. 16:32
12/57 anonim válasza:
*kérésetek
13/57 anonim válasza:
Mind a ketten beszéljetek vele. És felügyelet nélkül ne hagyjátok ott a gyereket.
14/57 anonim válasza:
Lányom és az unokám gluténérzékeny! Ez komoly érzékenység.
B iztos nem adná oda unokámat, ha így tennék.
Nálunk teljesen külön vannak az élelmiszerek, edények amivel sütök főzök. Sokszor úgy csinálok mindent ahogy Ők ehetik.Habarást rántást rizsliszttel készítek. Fűszerek és egyéb hozzávaló gluténmentesek. Zsemlemorzsát grízt is gluténmenteset használok.Sajnos sokan legyintenek rá, hogy csak egy falat volt. Azt nem értik meg, hogy azzal a falatTal elrontja minden igyekezetét az GM érzékenynek.Ez nem úri passzió, amit sokan gondolnak!!!!!
2014. jan. 15. 16:33
15/57 anonim válasza:
Vidd el a kislányt megmutatni, hogy drága mama - látod ezt tetted az unokáddal... Szerintem többet eszébe sem jutna.
2014. jan. 15. 16:40
16/57 anonim válasza:
attól függ, mit szeretnétek: ha a férjed beszél vele, nem lesz akkora harag, de jó eséllyel nem is veszi komolyan a a dorgálást. ha te beszélsz vele, egy életre megtanulja, de a lelke mélyén gyűlölni fog. a te esetedben az utóbbit választanám, mert a lányom érdekében szeretnék biztosra menni :)
2014. jan. 15. 16:42
17/57 anonim válasza:
Beszéljétek vele minnél hamarabb, közösen mielött nagyobb baj lenne!!!! Az én kedves anyósom is eljátszotta ugyanezt. Kereken fél órára hagytuk ott a kisfiunkat, amíg elmentünk az ágyáért... Nem telt el 10 perc és hívott a kedves, hogy a kicsi már úton van a kórházba, mert majdnem megfulladt, de ő természetesen nem tudja, hogy mi a baja a gyereknek (azon kívül, hogy normál, fehér lisztes, tehéntúrós sütit adott neki, egy nagy bögre tehéntejjel megkísérve, semmi)... Rohantunk be a kórházba, mire odaértünk már fel kellett vágni a nyelőcsővét, mert annyira élet veszélybe volt a kicsi... A mai napig nem vagyok rá büszke, de mérgemben és az idegtől nem is látva úgy leorditottam anyóst a kórház közepén, hogy még a férjem is meglepődött hogy mekkora hangom volt. Ezek mellett ha a férjem nem kapja el a kezem még meg is pofozom, azóta már bocsánatot kértem tőle és ő is tőlünk és tényleg nagyon lelkiismeretesen igyekszik azóta is, de ha akkor ne adj Isten meghal a Kisfiam, mert ő azt hiszi, hogy az allergia csak úri-muri, biztos hogy még a kórház területén élve földelem el a kedves anyósom....
2014. jan. 15. 16:47
18/57 anonim válasza:
14-es vagyok
Aki lepontozott , annak nincs a családjában gluténérzékeny! Kívánom, hogy ne is legyen!
2014. jan. 15. 16:47
19/57 anonim válasza:
Ezt a durva:(S ilyenek miatt vannak rossz véleménnyel az anyosokrol:( Én nem vagyok az,csak egy anyuka.. de akkor is.Miért nem képes felfogni hogy ha azt eheti a gyerek akkor azt ad neki amit ehet.. lutén még a irsliben is van azt hiszem.
2014. jan. 15. 16:51
20/57 anonim válasza:
Ha megoldható, akkor ne vigyétek oda egy jó hosszú ideig. Mindketten egyszerre mondjátok meg a véleményeteket, úgy hatásosabb. Azt is jó ötletnek tartom, hogy elvinni a gyereket hogy ezt tetted vele..
Én nem tudom, hogy az ilyen nagymamák hogy állíthatják azt hogy szeretik az unokát?
A lepontozásokra már ne figyeljetek, valaki(k) sorra járják a kérdéseket és lepontoznak. A gyereknevelésnél pl. majdnem mindet. Hogy ki nem sz.ja le.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!