Glutén érzékenységet állapítottak meg nálam, eddig semmi tünete nem volt, most viszont kijött. Mit tegyek?
Miért tartod a diétát? Kivizsgáltak és megállapították,hogy lisztérzékeny vagy?
Hasmenésed lehet más okból is.
Nem kioktatásnak szántam, ne haragudj, csak sokan azt hiszik, hogy ezt lehet úgy csinálni, hogy néha egy kis süti vagy kifli belefér. Sajnos nem fér bele :( Kontrollra is érdemes járni, ott figyelik, hogy határértéken belül van-e az ellenanyag szint, különben durva dolgokat okozhat. Valószínűleg már régóta gluténérzékeny vagy, csak nem tudtál róla, emiatt jöhetett ki a cukorbetegség is.
Kérdésedre visszatérve: természetesen amiatt volt hasmenésed, mert glutén került a szervezetedbe. Egy idő után a glutén teljesen lerombolta a bélrendszered, nagyon kis mennyiségtől is előjöhetnek tünetek (akár bőrbetegség, hasmenés stb.).
Nekem 6 hét durva hasmenés és -10 kg után derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok, szilveszterkor volt 2 éve. Azóta 100 %-osan tartom a diétát, mégis előfordulnak még pl. bőrtünetek. Pedig a kontrolljaim negativak. Facebookon vannak jó gluténmentes csoportok, csatlakozz valamelyikhez, ott kapsz ötleteket, tanácsokat, sokan mellette cukorbetegek vagy inzulinrezisztenciával küzdenek, tejérzékenyek stb, szóval össze kell hozni a diétákat :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!