Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom annak tudatában, hogy...

Anyósom annak tudatában, hogy a lányunk glutén és tejérzékeny tegnap tömte a lányunkat minden olyan étellel amivel nem szabadott volna!?

Figyelt kérdés

Tegnap nem akartam neki szólni egy szót sem, mert legszívesebben ordítottam volna vele mérgemben. Bevásároltunk a nagyihoz is direkt gluténmentes lisztből, tésztából, hogyha nála van a kislány akkor is tudjon neki mit enni adni. De most azt hallotta a szomszédasszonyától, hogy ilyen hogy allergia nincs is, ez csak hiszti, és jó lenne ha befejeznénk ezt a nagyzolást meg a különcködést. Az állam leesett, mert azt hittem tisztában van az ételallergia következményeivel, főleg, hogy a lányomon látható jelei is vannak.

Mit kellene neki mondanom? Hogyan kellene ezt kezelnem? Durva sem akarok lenni, de meg kell értenie, hogy nem viccből veszem a lányomnak az 1000ft-os gluténmentes lisztet.

2014. jan. 15. 16:12
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
43%
Ételallargia- boltban vett rizslisztben nincs glutén!!!
2014. jan. 15. 17:00
 22/57 anonim ***** válasza:
91%

"14-es vagyok...Aki lepontozott"...az egy idióta volt, nem kell vele foglalkozni.

Kérdező, nagyjából már mindenki elmondott itt mindent. Én megvárnám, amíg lenyugszunk, és egyikünk leülne beszélni az anyósoddal (szerintem mindegy, melyikőtök, de talán a párod lenne okosabb, mégiscsak az ő anyja, talán jobban hallgat rá). És felügyelet nélkül én sem hagynám ott egy jódarabig, amíg nem győződtem meg róla, hogy komolyan veszi a dolgot, és nem csinál belőle viccet.

Az érdekes az, hogy ha én valami ilyesmit csupán a gyerekeim hóbortjának tartanék, akkor sem az unokámon kísérleteznék, hogy bebizonyítsam az igazamat...

2014. jan. 15. 17:04
 23/57 A kérdező kommentje:
Az előbb átjött, hogy tisztázza a helyzetet. Én azt hittem bocsánatot akar kérni, erre megint elkezdte a hülyeségeit, hogy ez csak hiszti, a gyereknek nem lesz semmi baja, most a fejemhez vágta, hogy szórom a pénzt, meg hogy a gyerekünk nem egy csodagyerek, hogy ne ehetne sima lisztes dolgokat... Először próbáltam neki szépen elmagyarázni a helyzetet, de miután lehordott mindenféle kényes p.csának kidobtam a házból. Hiába látta, hogy rosszul van a gyerek nem hiszi el, szerinte csak megjátssza, engem is ocsmány szavakkal illetett, ennyi volt. A férjem is elmondta neki a magáét.
2014. jan. 15. 17:10
 24/57 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem akkor ott rögtön kerek perec meg kellett volna neki mondani a magadét (ill. leüvölteni, ha máshogy nem érti!). Nem szabad nála hagyni többet. Sajnos vannak olyan emberek, akik a szép szóból nem értenek.

Nekem nővérem kicsi korában szalmonellás volt, teljesen kikészült a gyomra, máig nagyon vigyáznia kell mit eszik. Nagymamám meg rendszeresen lejárt szavatosságú, olykor büdös (!!!!!) kajával próbálja megetetni. Namármost ünnepek alatt tesóm elcsapta a gyomrát, nagyon gyenge volt, semmi nem maradt meg benne, nem is ment haza, itt maradt nálunk. Nagymamám (velünk lakik) odaadott neki kekszeket, az ÖSSZES le volt járva, az egyik meg olyan szinten avas volt, hogy ahogy kinyitottuk, bűzlött. Hát ordítottam vele, nem finomkodtam és mondtam, hogy szégyellje magát, hogy a beteg unokáját még jobban meg akarja betegíteni! Sajnos másképp nem lehet vele szót érteni.

2014. jan. 15. 17:13
 25/57 anonim ***** válasza:
83%
nagyon jól tetted!!!!
2014. jan. 15. 17:13
 26/57 anonim ***** válasza:
85%
Látom azóta írtál... Jól tetted, hogy kidobtad, el kell zavarni a pi.ába az ilyen embert.
2014. jan. 15. 17:14
 27/57 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező: jól kezelitek a helyzetet, és a lényeg az, hogy a férjeddel egy állásponton vagytok. Anyóssal a kapcsolatot kicsit lehet szüneteltetni pár hónapig, talán majd gondolkodni kezd a "mégis kinek a gyereke?" kérdésen...
2014. jan. 15. 17:15
 28/57 anonim ***** válasza:
91%
23. Szomorú. :( Ilyet itt még soha nem írtam, akármilyen vita is volt a szülő és a nagymama között, mert én nagyon nagymamás vagyok, de most azt kell mondjam, a legjobb, ha nem viszitek hozzá egy darabig az unokát és ha el is viszitek, nem hagyjátok vele felügyelet nélkül.
2014. jan. 15. 17:19
 29/57 anonim ***** válasza:
82%
mind a ketten beszéljetek vele szerintem is mert ez nem játék, de ezt már sokan elmondták előttem én inkább azért írok hogy legyen ellenpélda is anyósokra, hogy ne általánosítsunk :) lányomnak fehérje diétáznia kellett... pár év után én lassan elkezdtem adni neki kicsit többet mint az előírt, kíváncsiságból mi lesz a következménye... semmi nem volt... fél év alatt lassan átálltunk a rendes kajára és az ég világon semmilyen tünetet nem produkált... (kértem volna más városban anyagcsere vizsgálatot, de nem engedték mondván csak oda vihetem ahova először vittem ! )szóltam anyóséknak is, hogy nyugodtan adjanak neki amit ők esznek ne főzzenek neki külön, mert semmi baja nincs tőle... ennek ellenére még hónapokig külön főztek neki, amíg vissza nem vittem kontrollra úgy, hogy nem mondtam meg a dokinak hogy nem tartjuk már a diétát mert kíváncsi voltam az eredményére, tökéletes vér és vizeletképet kaptunk... persze a papírra ráírták h szuper , mert diéta mellett tökéletes minden :) elköltöztünk mennünk kellett másik orvoshoz, akinek elmondtam már hogy mi a helyzet, kértem volna más orvostól is vizsgálatot csak nem engedték, de ugye az alapbetegségének még mindig ez van beírva ... nagyon rendes volt mert felküldte Pestre (Szegedre jártunk addig) a vérét és kért vizsgálatot, ahol persze kiderítették hogy semmi baja a lányomnak... de már nem is tudom miért írtam ezt le mert a lényeg itt az, hogy anyósék amíg az orvos nem igazolta addig diétáztatták :))) tehát van ellenpélda is :)
2014. jan. 15. 17:21
 30/57 anonim ***** válasza:
88%
Én is lisztérzékeny vagyok. A fél életemet szenvedéssel töltöttem, amíg végre nem diagnosztizáltak. Még most sem vagyok teljesen jól, és ki tudja, mikor leszek. Ha valaki, én nagyon jól tudom, hogy ez milyen egy komoly állapot. Egy kis hiba, és a diétának máris annyi, szinte majdhogynem a nulláról kell kezdened, mert bezavar a szervezetedben. Én tuti ordítottam volna a helyedben, és egy ideig nem is vinném oda. Tanulja meg, mi a rend. Ha inkább hisz a szomszédasszonynak, mint neked, vagy a józan, világi paraszt eszének a drága mama, akkor tanuljon belőle.
2014. jan. 15. 17:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!