Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek egy ilyen anyóssal?

Mit tegyek egy ilyen anyóssal?

Figyelt kérdés
Makacs, nem lehet megváltoztatni már a gondolkodását, lusta, öntörvényű, nem segítőkész, parancsolgató, idegesítő.
2013. dec. 9. 19:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem,hogy mi bajod van.Amikor még ott laktatok nála,akkor természetes volt,hogy elpakoltok magatok után,ez nem szívesség,hanem a minimum.Most külön éltek,ő eljött megnézni,hogy milyen lett a festés.Ő vendég nálatok,nem veletek él,hogy meg kelljen fognia egy porrongyot.Ha hazamentek havonta egyszer,akkor ti is vihettek hozzá ebédet.Mi mindig ezt csináljuk,mikor meglátogatjuk a nagyszülőket.Megfőzök,aztán bepakoljuk a gyerekeket és úgy megyünk át anyósomékhoz,szüleimhez.Nem akarok üres kézzel menni és másnak sem szeretnék sem anyagi sem fizikai terhet,azért,hogy minket vendégül lásson.A többi hétvégén mi hívjuk meg őket,mert a házunk tágasabb,de a gyerekek szeretnek a nagyszülőknél lenni,mert ott vannak az udvarban házi állatok.

Senki gondolkodását nem kell és nem is lehet megváltoztatni.A tiédet sem sajnos.Téged elfogadtak olyannak,amilyen vagy,senki nem akar kifúrni a családból,akkor neked is el kellene fogadnod anyósodat és nem elvárni tőle számodra kényelmes dolgokat.

2013. dec. 10. 12:10
 12/21 A kérdező kommentje:

Náluk nincsen család!! Csak az anyja van, és kész. De nem is ő nevelte, hanem a nagyszülei.

SOHA!!! nem laktunk nála, hála a Jó Istennek, előbb laknék otthon... Nincsen fürdőszobája, se WC-je, wc hátul van, ahova mindig sáros disznóólon keresztül juthatunk el.

Most házasodtunk, fiatalok vagyunk, gyerekünk nincs.

Nálunk az a természetes (szüleimnél), ha hazamegyünk, akkor ők látnak vendégül, ha ők jönnek, akkor én főzök. A lakásban nem most volt felújítás, már több éve, eljött hozzánk (60km-re), eljöttek szüleim is, mindenki tudta, hogy azért jöttek, hogy segítsenek, mivel mi festettünk a párommal, tök üres volt a lakás, nem volt más nézni való... és miközben mi, a párommal és a szüleimmel takarítottunk, nem volt képes megemelni a kezét. Párom már rászólt, hogy na ne csak ott álljon...

2013. dec. 10. 12:34
 13/21 A kérdező kommentje:
teszem hozzá mi 4en vagyunk testvérek, édesanyám ha ott vagyunk egész nap süt-főz, persze segítek neki, karácsonykor, szilveszterkor mindig meghívjuk a párom anyukáját, 5 éve mindig nálunk van ilyenkor, ő még az 5 év alatt egyszer nem hívta meg őket magához...
2013. dec. 10. 12:39
 14/21 Malőr. válasza:
27%
Szerintem fogadd el így a dolgokat. Találd meg abban az örömöt, hogy havonta csak 1x kell látnod. Nem a te anyukád nem neked kell szeretni. Próbálj meg nem alkalmat adni neki arra, hogy parancsolgasson vagy idegesítsen. Ha parancsolgatna próbáld elhárítani. Nem olyan rossz a helyzet (talán), hogy teljesen elrontsa a napjaidat. Nekem pl 30 méterre!!! lakik az anyósom, aki rosszindulatú, támadó, és kapzsi is. Hidd el cserélnék veled. Tudom ez nem vigasztal, de hátha egy kicsit másképp fogod látni a helyzeted.
2013. dec. 10. 12:46
 15/21 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom mit háborogsz,a 11-esnek igaza van.Az ott lakást abból lehetett leszűrni,hogy párod ott lakott és ott aludtatok.Szerintem is természetes,hogy akkor rendet is tesztek.Ha ennyire nem bírjátok őt sem te sem a párod,akkor miért kell a segítsége? Miért mentek haza havonta az általad annyira undorítónak tartott körülmények közé és várod el,hogy etessen?Szállj magadba!
2013. dec. 10. 13:50
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem szállok magamba, mert tudom, hogy igazam van. Nektek fogalmatok sincs az egész helyzetről.

A párom ott lakott, mivel otthon lakott, mint a legtöbb ember gyerekként, és van az úgy, ha 2 fiatal együtt jár, hogy egymásnál alszanak.

A rendet tevés más tészta!!! Más, hogy elpakolunk magunk után, és más az, hogy úgy érkezünk haza, hogy az ő cuccait szórja szana-szét a gyereke szobájában, ott szárítja a ruhákat (holott van másik 3 szoba), hogy télen nem kapcsolja be előre a fűtést, mikor tudja, hogy hazamegyünk.

Nem kell a segítsége, csupán elvárható, ha mi segítünk neki, és az én szüleim is eljönnek segíteni, holott ők dolgoznak is, akkor ő, aki nyugdíjas, viszont eljön, mert egy család vagyunk, és így szokás. Hazamegyünk havonta, mert párom édesanyja.

Hogy mondhatod, hogy elvárom, hogy etessen??? Istenem.. szállj magadba Te.

2013. dec. 10. 14:10
 17/21 anonim ***** válasza:
70%
Igazad van? :))) Ezt ki mondta neked? :) "Nem is főz semmit"- ez azt jelenti,hogy terülj asztalkámmal várjon,ha mész.Ha ilyen a stílusod,tőlem sem kapnál semmit,ez biztos.Elvárható? Semmi nem várható el,csak örülhet az ember,ha segítenek neki.A szüleidben is biztos meg lehet találni azt a bizonyos gerendát,csak bennük nem keresed.Ne erőltesd magadat az anyósodra,nem kell vele találkoznod,nem kell a segítségét kérned és nem kell elvárnod,hogy főzzön neked.Probléma megoldva.
2013. dec. 10. 17:08
 18/21 anonim ***** válasza:
72%
Nincs fürdője, nincs wc-je, csak egy sáros udvar.-hova is kellene tíz vendéget meghívnia?????
2013. dec. 10. 18:30
 19/21 anonim ***** válasza:
70%
29 évesen nehezen :) De van egy 1 éves fiam,akit arra fogok nevelni,hogy az ilyen nőket,mint te messziről kerülje el,csak értelmes teremtményekre szabad időt pazarolni :))Részvétem az anyósodnak.
2013. dec. 11. 09:51
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem lehet ilyennek tenni semmit... az ilyen anyóst jó messzire el kell kerülni!:)))
2013. dec. 12. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!