Párom szulei azért néznek le, mert egyetemista vagyok! Nem tudom hogyan kéne nekik visszavágni, hogy ne sertodjenek meg, de végre leszálljanak rólam?
A diplomások itt egy-két hozzászólásban felbukkanó szidása nagyon emlékeztet a néhány évvel ezelőtti pirézes felmérés eredményére... :D
Kérdező: gondolom a gyógyszerészetin tanultok legalább egy félév pszichológiát is. A kognitív disszonanciánál keresgélj és meglesz a válasz.
"És mégis lehet több eszük van mint neked kérdező a 8 általánossal.Az a baj veletek,hogy ekkora az arcotok mint neked de közben még le is nézitek a másikat.Gondolom a párod szülei is észrevették milyen nagy az arcod.
Én is azon a véleményen vagyok amin a párod szülei és semmirekellőnek tarom az egyetemistákat.Amúgy ugye tudod,hogy attól még lehetsz te is földönfutó attól,hogy egyetemre jársz?Dolgoznak ám több diplomások is 3 műszakban!Ennyi!
És most nyomd erősen a piros kezet légyszíves!"
Ezen a válaszom besírtam az első oldalon.
Tipikus példája annak, hogy hogyan próbáljuk meggyőzni magunkat mások kárán, hogy a zsebünkben levő 8 általános is elég az élethez. Szánalmas. :D
Na csak ennyit szerettem volna írni.
Én nem értem itt egyes emberek miért ítélkeznek a kérdező felett?
Ha neki és a párjának jó így, akkor miért írjátok le?Ennyiből hogy vontok le egy teljes jellemrajzot, hogy a kérdező személyiségével van a baj?
Oké, hogy 30 ezer Ft nem elég egy hónapra,de az se normális ahogy a párja szülei állnak a dolgokhoz, idézem:
"gyerek kellene nekunk".
Persze, akkor meg az lenne a baj, hogy "na otthon mereszti a se**ét,amíg a másik dolgozik"
Egyszerűen nem értem, hogy az miért normálisabb személyiségű ember, aki azt vallja, hogy "ne tanulj,inkább szülj"....valahol igen ez a szokás.
Egyébként nagyon sokan kevesebből élnek meg havonta, mint 190 ezer.
Mennyivel jobb, elfogadhatóbb az, amikor a nő nem dolgozik, mert eltartja a férje, s még semmi értelmeset sem csinál egész nap? Nem is rég volt itt egy kérdés erről. A nő elteázgatott, elszaunázgatott egész nap.
Arra meg mit mondanak sokan? "Ha nekik így jó,tegyék.Aki megszólja csak irigykedik biztos"
Az első oldalon beszólt neked vki.
Hát sajnos ez a nem diplomások véleménye a diplomásokról. Miért? Mert irigyek.
A másik pedig, hogy saját tapasztalat a párod szüleinek az értékrendje más! Sohasem fogják elismerni a tudásodat és a te családod értékrendját! És ez szomorú!
Nem fognak leszállni rólad, max. ha elég sokat keresel majd, de mivel a diplomád nem biztos, hogy a saját szüleid segítsége, protekció nélkül biztos megélhetést hoz, így ha majd diploma ellenére sem keresel eleget még frusztráltabb leszel és még jobban beszólogatnak majd.
A megoldás egy új társ lenne, aki hasonló értékrenddel rendelkezik. Én nem választottam új társat, állandó vita volt mindenen, egy értelmiséginek sajátos szókincse, szófordulatai és viselkedése van, ami egy 8 ált. végzett embernek nincsen. Sohasem tudsz az ő szájízük szerint beszélni és cselekedni. Nálunk csak a párom halála vetett véget az egésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!