Ahol egyetemista (k) van (nak) a családban hogyan finanszírozzátok?
Én saját magam álltam az egyetemet. Eleinte éjszaka melóztam, meg seftelgettem, aztán amikor már lehetett akkor tanítottam, kutatásokban vettem részt meg jött az ösztöndíj is.
Anyámék tudták volna fizetni de nem fizették, és nem is volt baj, Előbb utóbb meg kell tanulni ellátni magad.
Főként fotoakusztikával kapcsolatos kutatásokban.
Utolsó:
Szak függő...
Nálunk elég sok mindenben lehetett kutatni.(Élelémiszertudományi kar)
A szüleim fizették, emellett dolgoztam, szoc. tám., és ösztöndíj volt a bevételem, váltpzó összegekben.
Amikor annyi volt, akkor semmit nem fizettek a szüleim, amikor pedig kevesebb, akkor igen, ebben az időben a ruházkodást, szállás, bérleteket, ételt kellett egyedül megoldanom. a szórakozásra akkor jutott, ha megkerestem rá...
Kivel mennyit adunk? ezt nem értem.
Koli 14000-17000
bérlet: 3800
ezek fixek voltak,
kaja :kb 20-ból kijöttem
a többire nem emlékszem már pontosan, egy ideje nem vagyok már sulis
Az étel is csak kb
(volt olyan félév, hogy 42000 et kaptam a suliól/ államtól, emellé kerestem diákmelón, akkor havi 60ból szépen kijöttem, nme kellett sokat dolgoznom, így a suli is jobban ment)
Nálunk mind a két fiunk tanul. Havi 100 ezerrel többel nem tudjuk őket sajnos támogatni. Ebből 50 az albérlet és rezsi. 50 marad a megélhetésre, a hiányzót diákmunkából állják. Illetve az anyósom ad 25 ezret (szerencsére csak két unoka van) ami a vonat és buszbérletekre elég. Mindketten orvosin vannak így nem mindig tudnak diákmunkát vállalni, de ha tudnak mennek.
(Ezért is kampányolok fiatal ismerősöknél a nagyobb korkülönbségre, köztük 1,5 év van)
8as vagyok
Koliba nem vették fel őket, szociális ösztöndíjat nem kapnak. Tanulmányit minimálisat.
én magamnak fizettem a főiskolás éveimet
és nagyon jó volt, soha akkora önállóságom nem volt mint akkoriban a melót is összetudtam egyeztetni a tanulással mert csak hétvégén volt, és jó kijöttem belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!