Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ahol egyetemista (k) van...

Ahol egyetemista (k) van (nak) a családban hogyan finanszírozzátok?

Figyelt kérdés
Ha másik városban kell tanulnia akkor mennyit adtok fejenként. Ha diákmunkán vannak akkor azt mire költik. Albérlet vagy csak saját magukra elég? Ami eszetekbe jut.
2013. máj. 3. 16:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

Én saját magam álltam az egyetemet. Eleinte éjszaka melóztam, meg seftelgettem, aztán amikor már lehetett akkor tanítottam, kutatásokban vettem részt meg jött az ösztöndíj is.

Anyámék tudták volna fizetni de nem fizették, és nem is volt baj, Előbb utóbb meg kell tanulni ellátni magad.

2013. máj. 3. 17:09
 2/14 anonim válasza:
17%
ha szabad kérdezem milyen kutatásokban? :)
2013. máj. 3. 17:11
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Én is önellátó egyetemista vagyok. Hétvégente vagy suli előtt/után (attól függ mikor van időm) diákmunka. Akkor szociális támogatást is kérvényeztem, Bursa ösztöndíjat is és kapok tanulányit is. Szépen beosztom ezeket minden hónapra, hogy pontosan tudjam kijövök-e.
2013. máj. 3. 17:16
 4/14 anonim ***** válasza:

Főként fotoakusztikával kapcsolatos kutatásokban.

2013. máj. 3. 17:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Én szeptemberben kezdem és diákhiteles leszek.
2013. máj. 3. 17:20
 6/14 anonim ***** válasza:
40%
Itthon lakok, bejárós vagyok, kb. 20 km-re van innen a fősuli, ami kocsival 15 perc, busszal max. 30. Általában kocsival megyek, de buszbérletem is van. A tandíj félévente 200 ezer, a buszbérletek (helyi+helyközi) kb. 8 ezerbe kerülnek, a benzin költség is nőtt valamennyivel, de nem sokkal, mert eddig is sokat kocsikáztam át ebbe a városba. Dolgozni nem tudnék, minden nap 8-5-ig, vagy 8-7-ig vagyok suliba, plusz 3 tárgyból járok külön tanárhoz. Kajára kell még pénz, mert általában veszek magamnak reggelit, vagy délben elmegyünk gyorsétterembe, stb. Emellett kapok zsebpénzt, ezt magamra költhetem, ruhákra, sminkre, stb. Szóval a tandíj meg a közlekedés jött be új költségnek, kajára eddig is kaptam pénzt, meg zsebpénzem is volt.
2013. máj. 3. 17:21
 7/14 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Szak függő...

Nálunk elég sok mindenben lehetett kutatni.(Élelémiszertudományi kar)

A szüleim fizették, emellett dolgoztam, szoc. tám., és ösztöndíj volt a bevételem, váltpzó összegekben.

Amikor annyi volt, akkor semmit nem fizettek a szüleim, amikor pedig kevesebb, akkor igen, ebben az időben a ruházkodást, szállás, bérleteket, ételt kellett egyedül megoldanom. a szórakozásra akkor jutott, ha megkerestem rá...

Kivel mennyit adunk? ezt nem értem.

Koli 14000-17000

bérlet: 3800

ezek fixek voltak,

kaja :kb 20-ból kijöttem

a többire nem emlékszem már pontosan, egy ideje nem vagyok már sulis

Az étel is csak kb

(volt olyan félév, hogy 42000 et kaptam a suliól/ államtól, emellé kerestem diákmelón, akkor havi 60ból szépen kijöttem, nme kellett sokat dolgoznom, így a suli is jobban ment)

2013. máj. 3. 17:22
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk mind a két fiunk tanul. Havi 100 ezerrel többel nem tudjuk őket sajnos támogatni. Ebből 50 az albérlet és rezsi. 50 marad a megélhetésre, a hiányzót diákmunkából állják. Illetve az anyósom ad 25 ezret (szerencsére csak két unoka van) ami a vonat és buszbérletekre elég. Mindketten orvosin vannak így nem mindig tudnak diákmunkát vállalni, de ha tudnak mennek.

(Ezért is kampányolok fiatal ismerősöknél a nagyobb korkülönbségre, köztük 1,5 év van)

2013. máj. 3. 17:26
 9/14 anonim ***** válasza:

8as vagyok

Koliba nem vették fel őket, szociális ösztöndíjat nem kapnak. Tanulmányit minimálisat.

2013. máj. 3. 17:30
 10/14 anonim ***** válasza:

én magamnak fizettem a főiskolás éveimet

és nagyon jó volt, soha akkora önállóságom nem volt mint akkoriban a melót is összetudtam egyeztetni a tanulással mert csak hétvégén volt, és jó kijöttem belőle.

2013. máj. 3. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!