Szülők, Ti engednétek az egyetemista fiatoknak, hogy olyan lánnyal járjon, aki nem tanul 1 évig?
Sziasztok, 19 éves lány vagyok, kihagytam egy évet érettségi után és most dolgozom, meg nagyon szeretnék bekerülni az egyik művészeti egyetemre, szóval fejlesztem magam. Felvettek az egyetemre, de nem tetszett és ott hagytam, mert a szülők kényszerítettek bele. Van egy mérnökhallgató barátom, 2 hónapja járunk. Bemutatott a szüleinek, akik odavoltak értem egészen addig, amíg nem mondtam, hogy most nem tanulok. Ekkor nagyon furcsán néztek rám. És nekem ez rosszul esett, mert ötösre érettségiztem, mindig jótanuló voltam, nem vagyok gyökér attól, mert most átgondolom, hogy mi lenne a legjobb döntés, meg eleve, ha nem tanulnék tovább, akkor sem lennék attól rosszabb ember, nem? De én szeretnék tanulni, ha felvesznek, akkor megkeresem a tandíjam árát, ha nem, akkor felvesznek nem művészetire, a pontjaim meglesznek így is. Kicsit megalázóan éreztem magam, mikor összevissza kérdezgettek, hogy miért nem tanulok és lesújtóan néztek rám utána.
Arra lennék kíváncsi, hogy többi szülő is így tenne, ahogy Ők? Vagy Ti megértenétek a helyzetet?
Semmi jelentősége nincs. Ha rendes lány vagy aki egyébként igyekszik az életben akkor engem nem zavarna.
Sok sikert hogy elérd a célod. :-)
Kérdező, én nem hiszem, hogy bármi beleszólásom lenen abba, hogy az egyetemista fiam kivel jár. Akivel boldog, az nekem is megfelel:)
(a te hozzáállásod meg inkább tetszik, teljesen fölösleges, hogy egy ember évekig nyüglődjön egy neki nem tetsző felsőoktatási intézményben, pláne az adófizetők pénzéből, pusztán a szülei "elképzelései" miatt. De még azzal sincs gondom, ha valaki maga választott egy képzést, majd oda kerülve rájön, hogy mégse neki való a dolog. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy elsőre megtalálja a számára elfogadható iskolát/munkahelyet, ettől még nem lesz rossz ember senki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!