Párom szulei azért néznek le, mert egyetemista vagyok! Nem tudom hogyan kéne nekik visszavágni, hogy ne sertodjenek meg, de végre leszálljanak rólam?
A kérdező, egy kisebbségi komplexussal küzdő újabb diplomás!
A lényeg, hogy jól keressél majd, hogy meg tudjad majd fizetni a mesterembereket, akiket most így lenézel!!
Kérdező!Nem bántásképp írom, de kicsit ellentmondásba keveredtél.Ezt írtad:
"az egyetem kapui mindeki számára nyitva állnak, te is élhettél volna a lehetoséggel vagy akár még most sem késo"
Utána meg írod, hogy a párod nem támogatták a szülei a továbbtanulásban, s munka mellett nem bírta volna az egyetemet.
Látod, mégse olyan egyszerű ez a továbbtanulás.Ha valakit nem segít a család, úgy elég nehéz.Szóval nincs annyira lehetősége mindenkinek, ahogy írtad te is.
Mindegy, nem is ez a lényeg,nem akartalak bántani, csak egy észrevétel volt.
A kérdésedre visszatérve:Itt valóban az lehet a probléma, hogy a párod szülei nem nézik jó szemmel azt, hogy te nem dolgozol, s a fiuk tart el. Oké, hogy a te szüleid is segítenek sok mindenben, ezt kellene nekik elmondani.
Egyébként 2 dolog van, ami érdekel, hogy tudjak több tanácsot adni:
1.Mennyit keres a párod?(már csak azért, hogy mennyire éltek szűkösen?
2.Titeket támogatnak az ő szülei?
Pesten éltek egyébként? Csak az albérlet miatt kérdezem,hogy mennyire jön ki rezsivel.
Egyébként, ha nem támogatnak titeket, akkor viszont nem szólhatnak bele, hogy te dolgozol-e vagy nem,tanulsz-e vagy nem.
Nem az ő kenyerüket eszed, nem az ő rezsijüket fogyasztod.
Jaj, de nem szeretem én sem, ha valaki ennyire rám akarja erőltetni, hogy nekem mi a jó.
Nálam is van ilyen a családban egyébként, s sose felelek meg nekik. Én meg nem fogok senki parancsára élni.
Te nézed le a szüleit vedd észre!
Talán nem futotta a szülőknek, hogy a fiuknak fizessék a tandíjat, te örülj, neked tudják! A helyedben mennék levelezőre vagy hazaköltöznék és nem arra verném a nyálam, hogy "én egyetemre járok és a pasim meg a szüleim tartanak el, mert nagylányosat játszom és nem lakom otthon"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!