Párom szulei azért néznek le, mert egyetemista vagyok! Nem tudom hogyan kéne nekik visszavágni, hogy ne sertodjenek meg, de végre leszálljanak rólam?
Én ilyenkor mindig azt mondtam az anyósomnak, hogy "igen". Pl.
"-Édes kislányom, igazán lehetnél egy kicsit szerényebb!"
"Igen."
"Túl nagyok az igényeid!"
"Igen."
"A te koroban már gyereket kéne szülni!"
"Igen."
Egy idő után felfogta, hogy lesz@rom azt, amit mond. Ugyanakkor így fenntartod a beszélgetést, nem kell magyarázkodni, és még annak az illúzióját is kelted, hogy igaza van.
14.15-ös
Aki semmire sem tartja az egyetemistákat, az verjen magának sátrat, ne lakjon házban amit építészek terveztek, ne üljön autóba amit gépészek terveztek, ne járjon orvoshoz, és egyáltalán akadjon le mindenről amihez köze van egyetemet végzett embereknek. Többek között nem kell gyógyszert sem szedni, mert tudod, azt a gyógyszerészek készítették, és jéééé az egyetemen tanulták...
Akkor valószínűleg ez az anyósod baja, a fia dolgozik és eltart téged, te pedig "csak" tanulsz.
Próbálhatnál valami diákmunkát keresni, hogy anyósodék lássák, hogy nem csak eltartatod magad a fiúkkal.
Kérdező szerintem ezen nem nagyon tudsz változtatni, felnőtt emberek, szerintem ilyenek maradnak. Én a helyedben ezekre a megjegyzésekre nagyon semlegesen válaszolnék. Például rendben, de mindenki máshogy gondolkozik. Kb ennyit és egy idő után úgyis megunják, mert nem veszed magadra.
8as elég érdekes a hozzállásod. Ha például beteg vagy mit csinálsz? Gondolom egy semmirekellő egyetemet végző embertől nem várod el hogy meggyógyítson. Nem kell lenézni senkit az iskolázottsága miatt. Nem tudom miért érzed hogy joguk van lehurrogni a kérdezőt. Semmi olyat nem írt amiből az látszana, hogy nagyra van magával. Inkább a te írásodban látszik ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!