Ki hogy éli meg, ha az anyós-após nem egyformán szereti a gyerekit, ezáltal az unokákat is? Kivételezésekre, igazságtalanságokra gondolok.
Kedves kérdező!
Ha anyós-após nem egyformán szereti a gyerekeit és ezáltal az unokákat sem az nem jó dolog de sajnos minden családban vannak hasonló esetek ki hogy látja be és látja meg.
Biztosan, hogy nem kellemes dolog. De sajna nem lehet megszabni egy "koros" embernek, hogy szeresd egyformán a gyerekeidet és unokáidat. Kivételezés mindig lesz sajnos. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek és unokák egyformán okosak és szépek. Nagyon helyesnek tartom, hogy te egyformán szeretsz és nem kivételezel. De senki se egyforma, minden ember más és más felfogással bír.
válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
Az a helyzet, hogy nekem nincs még gyerekem, de felfogtam, hogy mire gondol a kérdező.
Az én családomban is van ilyen, mint írtam, de felnőtt emberekről van már szó(ők a gyerekek).
Ismerem őket, hogy milyenek. S tudod eléggé undorítói egy ilyen szülői viselkedés.
Hogy hogy kezeljük? Anyukám nem ismerte el hosszú évekig a kivételezést. Most, hogy már 73 éves és egy olyan dolgot tett, amit már nem lehetett magyarázni, elismerte, hogy igen, a szíve hozzájuk húz, mert "inkább olyanok, mint ő". Mi pedig apukánkra hasonlítunk a másik tesómmal.
Kedves kérdező, nem tehetsz mást szerintem, mint hogy kompenzálod ezt a megkülönböztetést, hogy a gyerek érezze, van, akinek ő a legfontosabb és egyformán fontos, ha több gyerek van. Nekem sokat segített, hogy nagypapám nagyon erősen éreztette a szeretetét, és nem csak a kis szerencsétlen voltam, aki mindent elront, és barna a szeme. Nem vicc, ez is baj, volt, hogy nem kék a szemem, mint a tesóimnak, meg anyukámnak...
Sok sikert Neked, mert ez nem olyan dolog, amin könnyen túlteszi magát az ember.
A barátnőm mondta, hogy az anyós de főleg az após a 3 fiú unokát szeretgeti, ösztönzi igazán mindenre, tanulás, stb., a 4. szerencsétlen lány unoka mintha nem is lenne, nem tartanak neki kiselőadást arról, hogy mi legyen, ha nagy lesz, alig kérdezgetik az iskoláról arról hogy mit szeret mit nem szeret, úgy látják, hogy egyértelmű, hogy anyuka lesz, ahhoz meg nem kell ész (szerintük).
Nem falusi családról van szó, ahol a hagyományos szerep fontos. A család vallásos, nem írom le milyen vallást képviselnek, mert még az adott vallás képviselői is pirulnának ezen.
A barátnőm elfogadja
Teljesen egyetértek 12/12-es. Egy anya egyformán szeressen hisz mindkét gyermekét úgyan úgy hordta a szíve alatt! És ha az egyik unokáját meglátogatja akkor látogassa a másikat is. Ha két gyermeked van és csak az egyiknek adsz csokit akkor a másiknak az fáj és rosszul esik.
Ha nem tudsz adni a másiknak ne adj egyiknek sem. De el lehet felezni azt a "csokit".
Ezt jól leírtam, remélem értitek :)
Ezt csak az tudja, aki átél ilyet. Én bevallom, nagyon bosszant, és igenis irigy vagyok! Mindig is próbáltam a saját gyerekeim között arányosságra törekedni , és dühit a helyzet, sem anyáméknál, sem anyóséknál nincs így.
Persze, lehet azt mondani, hogy nagyobb szüksége van x.y dologra, de amikor 20x-ra látod, hogy amíg neki a jézuska kisbiciklit hoz, addig az én gyerkőcömnek zoknit meg pijamát, bizony ilyenkor vérzik a szívem! Szar ügy, és felnőtt fejjel is nehéz feldolgozni , hátha még belegondolok abba, hogy mit érezhet az a csöpp gyerek. És akkor még nem került szóba, "de ügyes a lacika ezt meg azt tudja" közben a tied is tudja, csak a tiedet nem látogatják heti 5x, csak havi 2x. Igenis rossz érzés és a férjemmel fokozottan figyelünk arra, hogy ilyen megkülönböztetés ne forduljon nálunk elő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!