Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg én reagálom túl?

Tényleg én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hát nem is tudom hol kezdjem. A lényeg anyósékon van. Az egész talán ott kezdődött amikor a meg nem született gyermekemet annyival letudták, hogy mit vagyunk úgy oda az még csak egy sejt volt. De az elpusztult kutyáját egy hétig siratta. Aztán az esküvő. Miért ez lesz a virág, miért így fogom hordani a nevem, miért nem lesz abroncsos szoknyám. Esküvő megvolt, kimentünk egy tóhoz fényképezkedni, mire hazaértünk már majdnem megebédeltek nélkülünk! Férjem mamája megkezdte a tortát. Aztán megtudtuk, hogy lesz babánk. Minek nekünk az a gyerek, már nekem van egy az előző házasságomból. Miért ez lesz a neve, ez nem szép. Megszületett a baba. Anyósom miért nem jöhetett be értünk a kórházba, miért nem lehetett itt két hétig nálunk mint a másik unokánál. Aztán 3 hetes volt a baba, elmentünk hozzájuk, megszoptatom, felöltöztetem, bele teszem a babakocsiba hogy na akkor anyósom kiviszi az udvarra tologatni. Épp el nem lök a kocsi mellől, hogy menjek már innen. Bemegyek apósommal, férjemmel beszélgetni. Kiléptem a konyhába inni, erre hallom szegény fiam torka szakadtából ordít. Kimegyek, behozom, férjem kérdezi mióta sír, hát amióta kimentek. Aztán babám még hányt is egyet. Azóta kell neki a cumi, addig tök jól elvolt anélkül, Nem bírtunk kicsi fiammal, védőnő ahogy fogalmazott, elromlott a baba. Azóta nagyon vigyázni kell rá, nehogy valami "sokk" érje megint. Éjszaka rengetegszer felsír, nem alszik nyugodtan. Ez után az eset után pár nappal felhívják férjemet, és kijelentik, hogy rossz anya vagyok és ha a baba meghal nem állunk meg előttük. Kiderült, hogy még régebben nyomoztak utánam az első házasságom miatt. És persze elhittek mindent amit falun hallottak. Hiszen ott mindig jobban tudja mit csinálsz mint te magad. Aztán jött a keresztelő. Nagyon örültem, hogy ott lesz megkeresztelve ahol a lányom is. Oda jártam katolikus iskolába, nagyon sokat ismertek, régi tanáraim ott voltak.A templom bejáratnál após már kezdi nyomatni a hülye beszólásait vad idegen embereknek, egy ilyen közösségben. Kértem férjemet állítsa le, mert nekem fontos ez a nap, ne szúrja el. Felesleges volt szólnia. Mindenki leül a helyére, após fel-alá, az oltárra, a pap meg rászól, hogy ha lehet azért a misét ne tartsa meg helyette, após meg még vissza is szólt neki. Anyós számon kérően megkérdezi, voltam-e gyónni, holott még életében nem volt szerintem misén, meg nem is mehetnék mert elváltam és volt templomi esküvőm. Aztán szentbeszéd után megvolt a keresztelő, férjem kivitte a babát mert nem lehetett bírni vele, állandóan mászni akart. Na hát apósom felugrik, hogy akkor már neki sem kell itt maradni. Kint férjem megint kéri, hogy viselkedjen, erre annyi a válasza, hogy le vagyok sz.rva. Az ebéd nem tetszett nekik mert grilleztünk. Keresztszülőknek is tetszett ez az ötlet. Pont falunap volt, hát inkább oda ment le3x, és ivott.. Úgy hogy utána még nálunk is megivott 1-1 sört, sutyiban nálam egyet meg a férjemnél egyet. Aztán vezet úgy, hogy a két másik unoka, sógorom két lánya, ott ül mögötte az autóban. De már azt kérdezi, hogy a mi fiunkat mikor vihetik el nyaralni. Sokszor de sokszor összeveszett velük a férjem, mert még naphosszat sorolhatnám miket műveltek. Kiállt mellettem mindig is velük szemben. Keresztelő után újra kiosztotta őket, na azóta nem beszéltünk. FB-on állandóan anyósom nézegeti ki mit oszt meg, amiket én, azt mindent magára vett, meg mertem osztani egy rendőr viccet ne tudjátok meg mi lett abból is! Mert apósom rendőr volt. Mindig mindenhol én vagyok a hibásnak beállítva. Férjem kijelentette, hogy este átmegy hozzájuk a fiunkkal. Hát menjenek. De én nem fogok menni többet meg a lányom sem, hiszen mi nem tartozunk abba a családba. Lányom szereti őket nagyon, de kiderült, hogy velem és vele kapcsolatban egy orbitális színjáték volt amit műveltek. Tavaly anyósomat lányom áthívta az anyák napi ünnepélyre, és nem értette, hogy miért??? Tényleg én reagálom túl ezt az egészet? Köszönöm ha ír valaki értelmes. Legyen szép napotok!

2013. nov. 7. 08:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Sajnállak Helyedben semmi további kapcsolatot nem ápolnék az anyóssal, tiltsd le facebook-ról, akkor nem látja, miket osztasz meg!
2013. nov. 7. 08:24
 2/12 anonim ***** válasza:
45%
Hát nagyon sajnállak, hogy ilyen idióta anyósod és apósod van. Ilyen húzások után biztosan nem tartanám velük a kapcsolatot, és még ki is osztanám őket előtte. Nem bírnám ki, hogy ne tudják meg a véleményem és felvilágosítanám őket, hogy ebben az esetben nem "mindenki hülye csak ők nem", hanem kicsit nézzenek már körül, és jó mélyen magukba. Tisztelem az időseket, a párom szüleit pedig végképp, de ha valaki ennyire gyökér az már nálam is bicskanyitogató. Ha ennyire nem tetszik nekik semmi amit te/ti csinálsz, akkor nem is kell részt venni az életedben/életetekben és akkor nincs mire háborogni. Ezt is megmondanám nekik.. Aztán vagy normálisabbak lesznek, vagy rontasz a helyzeten, de szerintem az utóbbi esetben jobban járnál, hogy ha nem is néznének felétek inkább. Én is küldeném a férjem a gyerekkel, de hozzánk nem tehetnék be a lábukat az biztos..!
2013. nov. 7. 08:25
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Nem mindennapiak, és hibásak, de te meg annyira belovallod magad, hogy te is átestél a ló túlodalára. Miféle sokk érte a babát, mert anyós kivitte sétálni babakocsival? Olyan meg nincs, hogy elromlik egy gyerek. Olyanokért is őket hibáztatod, amiről nem tehetnek. (bár tényleg tudnak bunkók lenni).

Azt meg, hogy te nem tartozol a családba, hát... Ne csodáld, ha a pici ha nagyobb lesz, ez komoly gondokat okoz neki. Minimalizáld a találkozásokat, de nem zárkózz el tőlük. A gyerek sínyli meg. Alkalomadtán kibírsz velük 1 órát, egyik füleden be, a másikon ki. És ne vedd fel, amiket mondanak.

2013. nov. 7. 08:33
 4/12 anonim ***** válasza:
39%
Azt nem értem hogy mért nem álltál előbb a sarkadra. Határozottság kérdése. Én is hasonló anyóssal/apóssal vagyok megáldva. Igaz én férfi vagyok nem nő. Az első ilyen alkalomnál amikor anyós megakarta mondani mit hogy, meg ki is osztott, közöltem vele hogy itt az ő neve kuss, jogában áll befogni a pofáját, és nem dirigál. Apósom erre nekemjött hogy miaz hogy az ő feleségének nincs igaza, elkaptam a nyakát hogyha mégegy ilyen lesz kibelezem mind2őt. Azóta normálisan viselkednek. Pedig eleinte még rosszabbak voltak mint a tieid.
2013. nov. 7. 09:01
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen ,tudom, hogy néha túlreagálom amiket művelnek. De az elmúlt két évben csak tűrtem, nyeltem tőlük, mert nem akartam balhét, csak már betelt a pohár. Az, hogy kibírok velük egy órát? Nem valószínű, mert én már nem bírom megjátszani magam, hogy minden hű de szép meg hű de jó. nekik ez megy, ezt csinálták egész életükben mindenkivel, még a saját családjukon belül is. Nekünk szidják a nagyobbik fiukat meg a menyüket, nekik meg minket. Férjemék hárman vannak testvérek, de nem is tudom mikor beszéltek egymással utoljára. Sajnos ők ilyenek, ki ha én nem, nekem mindent szabad úgyse lesz következménye, stb. Azt gondolom tényleg az lesz a legjobb megoldás, ha tényleg megszakítok velük minden kapcsolatot. Anyósomat már töröltem FB-ről. Na gondolhatjátok mi lett abból is. Töröltem, mert fiam képe alá a sógornőjével a fiam nevéről írogattak. Anyósom úgy kommentelte, hogy "feltéve ha ez oka", annak hogy különleges nevet választottunk. Igen, mert nekik nem tetszik, mindenki más meg mondta, hogy nagyon is szép és jó név. De igen, a lényeg, hogy apa-fiam mennek, lányom-én maradunk.
2013. nov. 7. 09:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Annyit kihagytam, hogy egy nehéz időszakon vagyunk túl a férjemmel. Volt mikor nagyon sokat veszekedtünk, anyósomék is tudtak róla, és mint utólag kiderült, abban szervezkedett, hogy ha elválunk férjem elviszi a fiunkat, mert a tesójával már le van beszélve, hogy akkor a házat csak a férjemre íratják, így lehet azzal védekezni, hogy neki van hova vinni a fiúnkat nekem meg nincs. itt sem gondoltak bele egy hangyányit sem abban, ha valóban erre kerül a sor, igenis van hova mennem, másodszor esetleg megkérdezték volna, hogy akkor a lányomat van hova vinnem? Igazából ez volt az utolsó csepp. A saját önző érdekeik miatt megpróbálták volna elvenni tőlem a gyerekem akiért az életemet adnám.
2013. nov. 7. 10:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Maradéktalanul elhiszem, amit írtál, annál is inkább, mert ami családunkban is van ilyen öncélúan, minden ok nélkül gonosz, bajkavaró, aki nagyon sok bajt okozott már a népes famíliánkban. Egy idő óta nem tartjuk a kapcsolatot, és ez így jó.
2013. nov. 7. 12:53
 8/12 anonim ***** válasza:
28%

7-es vagyok.

Azt pedig nagyon korrektnek tartom, hogy a férjedet és a kisfiadat nem akadályozod meg, hogy találkozzék velük.

Ez így helyes!

2013. nov. 7. 12:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy dologban én sem értek egyet, hogy a babának biztos nem attól lett a baja, hogy kivitte az anyós sétálni. De ez bizonyára csak részlet kérdés. Minél kevesebbet találkozni, minél távolabb lenni tőlük, mást nem nagyon tudsz tenni szerintem.Kerülni őket ahogy csak lehet!!!a férjedet meg a kisgyereket nem hiszem, hogy eltilthatod tőlük, lehet, hogy nem is akarod.de te tényleg maradj minél messzebb tőlük a lelki nyugalmad érdekében. Még normális emberekkel is nehéz együtt élni, hisz különbözőek vagyunk, nemhogy egy gonosz és-vagy primitív emberekkel....
2013. nov. 7. 13:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem az hogy kivitte sétálni, hanem hagyta torka szakadtából szó szerint ordítani. Férjem sem szívesen, csak azért viszi fiunkat mert joga van a nagyszülőknek az unokájukhoz. Ő sem menne amúgy. Első születésnapján sem jelentkeztek. Kérdeztem férjemet, ha rajtuk múlna mikor jöttek volna az unokájukhoz, azt válaszolta:soha. Akkor ő minek vigye? Ha bennük nincs annyi, hogy a büszkeségüket félretegyék az unokájuk miatt? Na de mindegy is. valóban, ők mennek, mi maradunk. Csak látom előre, hogy megint kezdik majd egy idő után, hogy ez így az úgy nem jó.....Köszönöm mindenkinek a választ! :)
2013. nov. 7. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!