Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egyes szülők miért nem tudják...

Egyes szülők miért nem tudják elfogadni a gyerekük párját?

Figyelt kérdés
Inkább nőknek gond szerintem. Miért nem lehet normálisan viselkedni, barátságosan? Miért kell kritizálni, hibákat keresni, manipulálós játszmákat játszani, háborúzni?

2013. okt. 23. 11:26
 1/10 anonim ***** válasza:
24%
Talán azért, mert tisztában vannak azzal, hogy az illető gyűlöli a gyermekét, és a fazon előtt csak játszák a megértő 'párt'. De amint módjuk és lehetőségük lesz rá, ártani fognak a gyereknek stikában.
2013. okt. 23. 11:30
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Két dolog van.

A "Pár" tényleg problémás valaki, csak a "gyerek" se nem lát, se nem hall a szerelemtöl - ebben az esetben jogos lenne, csak értelmetlen.

A szülö nem tudja elfogadni, hogy a gyereke felnött lett.

2013. okt. 23. 11:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk problémásak. De utálom ezt, hogy anyám így viselkedik. Semmi oka rá, de ellenséges, meg folyton úgy beszél, mintha neki is köze lenne a dologhoz. Kijelenti, hogy a párom hosszú távon se neki, se nekem nem felel meg. Igazából ezzel csak maga alatt vágja a fát. De én nem szeretem ezt, mert ez egy tök felesleges konfliktus, hatalmas feszültséget csinál, mert képtelen elfogadni dolgokat. Ellenséges. És persze akármit mondok neki, azt nem hallja meg, csak túlbeszél.
2013. okt. 23. 11:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Már régebb óta érződik a dolog, de tegnap döntöttem úgy, hogy akkor most megkérdezem, pontosan mit is gondol. Barátnőm is mondta, kérdezzem meg, mert ő is így érzi. Lelkem mélyén én is ezt gondoltam, hogy ezt fogja mondani, mert folyamatosan célozgat burkoltan. Én meg ezt nem szeretem, ezt a néma háborút. Így jobb tisztán tudni a dolgokat, edig csak azért nem mentem bele jobban, mert engem is zavart, illetve "csak nem" "meg kell szoknia" kifogásokat mondtam.
2013. okt. 23. 11:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Tényleg úgy viselkedik mint aki engem birtokolna. Hogy ő mindent jobban tud mindenkinél, és neki nem lehet mondani semmit, mert ő mindenkit túlbeszél. Ezzel nem lehet mit kezdeni.
2013. okt. 23. 11:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Ismerős. Nálunk apukám ilyen. Több éve élünk boldog házasságban a férjemmel, komolyabb problémák nélkül. Az összes családtagom el tudja fogadni, de ő nem.
2013. okt. 23. 11:48
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk nagyszüleimnél volt így. Már a kezdetek óta gyűlölik apámat, mert nem végzett egyetemet. Na erre mit lehet mondani? Ők nekik 8 általánosuk van. De persze senki se jó a gyerekeikhez (ja mert nagynéném és nagybátyám tárait se fogadták el).

Ilyenek. Rosszul nevelték őket.

2013. okt. 23. 12:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Van ahol "csakazértis". Vannak, akiknek semmi nem elég jó...

Van ahol meg jogosan, pl. nekem sem különösebben szívlelték a 2. hosszútávú barátomat, 10 év távlatából már belátom, hogy azért, mert egy naplopó volt...

2013. okt. 23. 12:52
 9/10 harleynagyi ***** válasza:
kedves Kerdezo !! fogad el baratnod tanacsat es ulj le Anyukadal kerdezd meg mi is a baja a baratodal ?! Es magyarazd meg hogy Te akarsz rajonni a hibaira es ha meg is igaza lenne enged hogy Te tanulj a hibaidbol ....Nemtudom hany eves vagy ? Sokszor az Anyak feltik hogy gyerekuk ne esen uggyan abba a hibaba amit Ok mar el kovettek ,,, nekem 4 gyerekem van de mindig hagytam Oket hogy tanuljanak a hibaikbol Termeszetesen elmondtam a vvelemenyem es bizony sok esetben jottek es kozoltek velem "Anya igazad volt miert nem is hallgatam rad " De egyet ne felejts nema gyereknek az Anyja sem erti a szavat ..Beszelj vele es donts a Te erzesed szerint
2013. okt. 23. 15:31
 10/10 anonim ***** válasza:

A leggyakoribb szülői "hiba", hogy már az elején elhatározzák kit nevelnek a gyerekükből, annak milyen élete lesz és milyen párja. Amikor meg eljön az idő (pályaválasztás, párválasztás stb.) ragaszkodnak az elveikhez, álmaikhoz és nem érdekli őket, hogy a gyermekük saját egyéniséggel rendelkezik és a saját útját szeretné járni. Azt hiszik ilyenkor a szülők, hogy azzal tesznek jót, ha tiltják a gyereket, ha ráerőszakolják az általuk jónak vélt dolgokat, pedig pont ezzel lökik le arról az útról amin végig kéne mennie. Mindig az a jó, amit az ember ösztönösen csinál. Egy szülő támogassa a gyerekét, védelmezze, tanítsa, nevelje, de ne döntsön helyette.

Nálatok tipikusan ez van. Anyukád szerint neked se meg neki se lesz jó a párod hosszú távon. Azaz nem fér bele abba a terve, ami anyukád fejében készen áll, neked már csak meg kell valósítanod...

2013. okt. 25. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!