Egyes szülők miért nem tudják elfogadni a gyerekük
párját?
Talán azért, mert tisztában vannak azzal, hogy az illető gyűlöli a gyermekét, és a fazon előtt csak játszák a megértő 'párt'. De amint módjuk és lehetőségük lesz rá, ártani fognak a gyereknek stikában.
2013. okt. 23. 11:30
Két dolog van.
A "Pár" tényleg problémás valaki, csak a "gyerek" se nem lát, se nem hall a szerelemtöl - ebben az esetben jogos lenne, csak értelmetlen.
A szülö nem tudja elfogadni, hogy a gyereke felnött lett.
2013. okt. 23. 11:31
3/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk problémásak. De utálom ezt, hogy anyám így viselkedik. Semmi oka rá, de ellenséges, meg folyton úgy beszél, mintha neki is köze lenne a dologhoz. Kijelenti, hogy a párom hosszú távon se neki, se nekem nem felel meg. Igazából ezzel csak maga alatt vágja a fát. De én nem szeretem ezt, mert ez egy tök felesleges konfliktus, hatalmas feszültséget csinál, mert képtelen elfogadni dolgokat. Ellenséges. És persze akármit mondok neki, azt nem hallja meg, csak túlbeszél.
4/10 A kérdező kommentje:
Már régebb óta érződik a dolog, de tegnap döntöttem úgy, hogy akkor most megkérdezem, pontosan mit is gondol. Barátnőm is mondta, kérdezzem meg, mert ő is így érzi. Lelkem mélyén én is ezt gondoltam, hogy ezt fogja mondani, mert folyamatosan célozgat burkoltan. Én meg ezt nem szeretem, ezt a néma háborút. Így jobb tisztán tudni a dolgokat, edig csak azért nem mentem bele jobban, mert engem is zavart, illetve "csak nem" "meg kell szoknia" kifogásokat mondtam.
5/10 A kérdező kommentje:
Tényleg úgy viselkedik mint aki engem birtokolna. Hogy ő mindent jobban tud mindenkinél, és neki nem lehet mondani semmit, mert ő mindenkit túlbeszél. Ezzel nem lehet mit kezdeni.
Ismerős. Nálunk apukám ilyen. Több éve élünk boldog házasságban a férjemmel, komolyabb problémák nélkül. Az összes családtagom el tudja fogadni, de ő nem.
2013. okt. 23. 11:48
Nálunk nagyszüleimnél volt így. Már a kezdetek óta gyűlölik apámat, mert nem végzett egyetemet. Na erre mit lehet mondani? Ők nekik 8 általánosuk van. De persze senki se jó a gyerekeikhez (ja mert nagynéném és nagybátyám tárait se fogadták el).
Ilyenek. Rosszul nevelték őket.
2013. okt. 23. 12:06
Van ahol "csakazértis". Vannak, akiknek semmi nem elég jó...
Van ahol meg jogosan, pl. nekem sem különösebben szívlelték a 2. hosszútávú barátomat, 10 év távlatából már belátom, hogy azért, mert egy naplopó volt...
2013. okt. 23. 12:52
kedves Kerdezo !! fogad el baratnod tanacsat es ulj le Anyukadal kerdezd meg mi is a baja a baratodal ?! Es magyarazd meg hogy Te akarsz rajonni a hibaira es ha meg is igaza lenne enged hogy Te tanulj a hibaidbol ....Nemtudom hany eves vagy ? Sokszor az Anyak feltik hogy gyerekuk ne esen uggyan abba a hibaba amit Ok mar el kovettek ,,, nekem 4 gyerekem van de mindig hagytam Oket hogy tanuljanak a hibaikbol Termeszetesen elmondtam a vvelemenyem es bizony sok esetben jottek es kozoltek velem "Anya igazad volt miert nem is hallgatam rad " De egyet ne felejts nema gyereknek az Anyja sem erti a szavat ..Beszelj vele es donts a Te erzesed szerint
2013. okt. 23. 15:31
A leggyakoribb szülői "hiba", hogy már az elején elhatározzák kit nevelnek a gyerekükből, annak milyen élete lesz és milyen párja. Amikor meg eljön az idő (pályaválasztás, párválasztás stb.) ragaszkodnak az elveikhez, álmaikhoz és nem érdekli őket, hogy a gyermekük saját egyéniséggel rendelkezik és a saját útját szeretné járni. Azt hiszik ilyenkor a szülők, hogy azzal tesznek jót, ha tiltják a gyereket, ha ráerőszakolják az általuk jónak vélt dolgokat, pedig pont ezzel lökik le arról az útról amin végig kéne mennie. Mindig az a jó, amit az ember ösztönösen csinál. Egy szülő támogassa a gyerekét, védelmezze, tanítsa, nevelje, de ne döntsön helyette.
Nálatok tipikusan ez van. Anyukád szerint neked se meg neki se lesz jó a párod hosszú távon. Azaz nem fér bele abba a terve, ami anyukád fejében készen áll, neked már csak meg kell valósítanod...
2013. okt. 25. 10:50
Kapcsolódó kérdések: