Hogyan lehet elfogadni, ha autizmussal diagnosztizálják a gyermeket? Kérlek érintett szülők írjatok!
Ebből egy szót sem lehet érteni.
Ki autista? És miért a terhesség részben van a kérdés?
Én sem értem a kérdést.
Hogy jutottatok el a Vadaskertbe?
Oda már csak úgy lehet bekerülni, ha valaki tovább irányít (Nevelési Tanácsadó pl.), akkor mégis volt már gyanú rá eddig is.
Mennyi idős a gyermeked?
A 2 és fél éves kisfiamnál még csak gyanú van.
Járunk a BHRG-be TSMT-re, a korai fejlesztőbe pedig május elejére kaptunk időpontot.
Nagyon nehéz, de én már elfogadtam, hogyha ki is mondják a diagnózist, mi akkor is őt kaptuk Istentől, szeretetre méltó kisember.
Amúgy nekünk is van egy másik gyermekünk is (ő még csak 10 hónapos, de neki is kell a TSMT, mert születése óta le sem lehet tenni, állandóan sír, ő inkább hiperaktív lesz), és lehet, hogy pocakban a következő.
Lehet, hogy ő sem lesz "könnyű eset".
Ritka, hogy egy családnak több autista gyermeke legyen egymás után, akiket én ismerek, ott egypetéjű ikerfiúk mindketten autisták, nem is vállaltak több gyermeket.
Szia!
Elárulom Neked, hogy sajnos mostanában mindenkire kimondják az autista diagnózist. Pedig nem biztos, hogy az.
# 4: Ez nem teljesen így van. Arról van inkább szó, hogy korábban nem diagnosztizálták a magasan funkcionáló autikat, Aspergereseket.
Persze tény, hogy nagyon sok helyen nem igazán értenek az autizmushoz, de az igazán kompetens szakemberek (Vadaskert ill. Debrecen) csak kellő kivizsgálás és számtalan teszt elvégzése után adnak diagnózist. 3 éves korig leginkább csak gyanút, vagy nem meghatározott pervazív zavart mondanak ki, amit később (4-5 éves korban) pontosítanak. Az viszont nem baj, hogy a magasan funkcionáló autik is kapnak diagnózist, mert ugyanaz a másfajta agyberendezkedés, szociális kompetenciák hiánya rájuk is jellemző, csak ők képesek tudatosan kompenzálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!