Hogyan lehet elfogadni, ha autizmussal diagnosztizálják a gyermeket? Kérlek érintett szülők írjatok!
Én vagyok, aki nem értette hogy jutottatok el a Vadaskertbe.
Az első hely lett volna, ahova mentünk volna mi is, de "zárt ajtókat találtunk".
Minket leráztak telefonon, azt mondták sok olyan gyermeket is odavisznek, akiknél más probléma derül ki, hatalmas a várólista, ezért szülői kérésre már nem vizsgálnak meg egy gyermeket sem, csak ha több szakember egybehangzóan állítja, hogy gond lehet.
Akkor megint futok egy kört hátha összejön.
Nálunk is majdnem 100%, hogy ez a baj, de lehet, hogy a korai fejlesztő is kimondja, vagy onnan kapunk továbbküldő véleményt is, az már csak 1 hónap, az az egy hónap már nem számít, a fejlesztést pedig így is, úgyis elkezdtük...
Előző vagyok.
Mi mindenképp orvosi vizsgálatot szerettünk volna, és a kórházi benn fekvéses több szakemberest.
Állítólag volt már olyan, akinek a Vadaskertben is kimondták a diagnózist már 3 éves kor előtt!
Mivel ez ugye spektrum, nem mindegy, hogy hol helyezkedik el a gyerek a spektrumon. Vannak egyértelmű esetek.
Egyébként javaslom, vigyél a gyerekorvostól beutalót, amin egyértelműen szerepel az "autizmus" valamelyik kódja (pl. gyermekkori autizmus, vagy atípusos autizmus, vagy bármi más). Egyébként a szülőcsoportban most is van olyan szülő, aki a napokban kapott időpontot kivizsgálásra, saját kezdeményezésre, beutaló nélkül. Szóval csak verd az asztalt, hogy bejussatok kivizsgálásra. :)
Mondjuk szerintem kicsiket nem fektetnek be, mert a Kuckó a legkisebbek diagnosztikai csoportja, és én ott nem nagyon láttam 4-5 évesnél fiatalabb gyerkőcöt, de lehetséges, hogy néha van kisebbeknek is csoport... ezt sajnos nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!