Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet elfogadni, ha...

Hogyan lehet elfogadni, ha autizmussal diagnosztizálják a gyermeket? Kérlek érintett szülők írjatok!

Figyelt kérdés
Nálunk nagyon friss még a diagnózis, eddig minden szakember azt mondta ez a gyermek nem autista, de még is az a szülői megérzés ami mindig meg volt, végül a vadaskert ki mondta, hogy ez a kislány autizmus sprektumzavarral él. van már két egészséges kislányom és 3 hónap múlva születik a kisfiam, annyira félek rettegek mi lesz milyen élete lesz, és a kisfiam egészséges lesz?!

2013. márc. 25. 13:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én vagyok, aki nem értette hogy jutottatok el a Vadaskertbe.

Az első hely lett volna, ahova mentünk volna mi is, de "zárt ajtókat találtunk".

Minket leráztak telefonon, azt mondták sok olyan gyermeket is odavisznek, akiknél más probléma derül ki, hatalmas a várólista, ezért szülői kérésre már nem vizsgálnak meg egy gyermeket sem, csak ha több szakember egybehangzóan állítja, hogy gond lehet.

Akkor megint futok egy kört hátha összejön.

Nálunk is majdnem 100%, hogy ez a baj, de lehet, hogy a korai fejlesztő is kimondja, vagy onnan kapunk továbbküldő véleményt is, az már csak 1 hónap, az az egy hónap már nem számít, a fejlesztést pedig így is, úgyis elkezdtük...

2013. márc. 28. 15:32
 12/14 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Mi mindenképp orvosi vizsgálatot szerettünk volna, és a kórházi benn fekvéses több szakemberest.

Állítólag volt már olyan, akinek a Vadaskertben is kimondták a diagnózist már 3 éves kor előtt!

2013. márc. 28. 15:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Mivel ez ugye spektrum, nem mindegy, hogy hol helyezkedik el a gyerek a spektrumon. Vannak egyértelmű esetek.

Egyébként javaslom, vigyél a gyerekorvostól beutalót, amin egyértelműen szerepel az "autizmus" valamelyik kódja (pl. gyermekkori autizmus, vagy atípusos autizmus, vagy bármi más). Egyébként a szülőcsoportban most is van olyan szülő, aki a napokban kapott időpontot kivizsgálásra, saját kezdeményezésre, beutaló nélkül. Szóval csak verd az asztalt, hogy bejussatok kivizsgálásra. :)

Mondjuk szerintem kicsiket nem fektetnek be, mert a Kuckó a legkisebbek diagnosztikai csoportja, és én ott nem nagyon láttam 4-5 évesnél fiatalabb gyerkőcöt, de lehetséges, hogy néha van kisebbeknek is csoport... ezt sajnos nem tudom.

2013. márc. 28. 15:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es sajnos nálunk fel állította a diagnózist a Prekop Csilla első vizsgálat megfigyelés alatt ami 4 órán át tartott, de hívott be orvost is, és mást is, mikor a véleményét diagnózist fel állította az orvos is figyelte a gyermekemet és rábólintott a diagnózisra. Igaz a papírra azt írták rá, hogy nem meghatározott pervazív átható fejlődési zavar, de az epikrizis részben bent áll, hogy a szülők, a pedagógusok a tesztjeik megfigyeléseik alapján autizmus sprektumzavarral élő kislány.
2013. márc. 28. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!