Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósodtól te nem félsz?

Anyósodtól te nem félsz?

Figyelt kérdés

nem bánt, fizikailag... úgy nem.

de állandóan gúnyolódik, pofátlankodik velem mikor együtt vagyunk.

Elvárja, hogy mézes-mázosan beszéljek vele, közben ő hadd bunkózzon már.

Mindig görcsben van a gyomrom, ha egy légtérben vagyok vele. De elvárja anyós, hogy találkozzunk, sőt együtt kell társasozni, mert ő még mindig szereti (én is), de rettegek tőle, hogy megint mivel fog megalázni mások előtt, milyen fejeket vág, forgatja a szemeit, és nem értem miért.

Mindig leültem vele megbeszélni korábban dolgokat, de csak: "nem értem, nem érdekel, te csak problémás ember vagy" válaszokat kaptam.

Általában csendben ülök ebédnél is, ha összejövünk, és próbálok a fallal összeolvadni, hogy ne vegyen észre, de mindig kérdez tőlem valamit olyat, hogy a válaszomba CSAK AZÉRT IS beleköt.

Párom azonban sosem véd meg, szerinte nem rá tartozik az anyja problémája, és hagyjam ki ebből (nem mintha eddig beleakartam volna ebbe vonni, de jól esne egy kis támogatás, hogy anyós ne alázzon meg)....

2013. nov. 9. 19:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%
Te nem tudod őt megalázni?
2013. nov. 9. 19:07
 2/16 anonim ***** válasza:
79%
A párodnak kell kiállni érted! Ilyenkor ő hol van?
2013. nov. 9. 19:11
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

1. Kulturáltan vágj neki vissza.Ne süllyedj le az ő szintjére,de ne hagyd magad!Mond valamit,válaszolj,nem kell félned tőle!

2. A párodnak igenis meg kéne védenie.

2013. nov. 9. 19:12
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Szép kis férjed van mit mondjak!Ha hagyod magad tovább,alázni nem lesz vége soha.Miért nem állsz ki magadért?Függsz az anyósodtól?Én nem hagynám magam.Bár nekem nincs anyósom,meghalt sajnos de nem voltam vele rosszban mikor még élt akkor sem.Na a mostohaanyósom na azt hagyjuk...nem is beszéltem vele másfél éve.
2013. nov. 9. 19:12
 5/16 anonim ***** válasza:
87%

Én az enyémtől nem féltem akkor sem, amikor élt. Soha. Kevés volt hozzám, minden tekintetben. A holtaktól pedig nem félek, azok már nem árthatnak.

Neked úgy tűnik, nagyon meg kéne tanulnod megvédeni magadat és egyszer nagyon alaposan helyretenni anyóspajtást, és meghúzni a saját határaidat.

Nem kell tőle görcsölni, ő is csak egy ember, és ahogy elnézem, mégcsak nem is a legjobbak közül való, sőt. Amikor aljaskodik, add neki vissza, amikor szemétkedik, állj fel és hagyd ott. És meg lehet neki mondani, hogy ha csak bántani képes, akkor kívül van az ajtókilincs, és ne csapja be az ajtót. Illetve: nem kell "fogadni". Soha nem érsz rá, amikor jön, dolgod van, majd máskor. Telefont letenni, lerázni egy percen belül akármilyen ürüggyel. Legrosszabb esetben nem engeded be, nem tartasz vele kapscolatot, csak köszönés-szinten.

Csak azt lehet megalázni, aki hagyja magát. Csak azt lehet terrorizálni, aki hagyja magát. Ezt soha ne feledd el! A férjednek tényleg nem dolga beleszólni az anyád és a te kapcsolatodba, de ezt akkor is tartsa, amikor anyóst helyrerakod, és az elkezd a "kisfiának" rólad panaszkodni.

Társasozás helyett szokj át a puzzle-ra vagy keress olyan embereket, akikkel ÖRÖM együtt lenni és játszani, nem pedig félelem és megalázottság-érzés.

2013. nov. 9. 19:13
 6/16 anonim ***** válasza:

Amikor először megláttam majd besz@rtam nagyon brutálisan néz ki, nagydarab de erő is van benne, a barátnőm mesélte is, de nagyon kedves asszon,. segítőkész, soha nem bunkózott velem és elfogadta azt hogy a lányával járok, sőt el is várta hogy járjunk mert a lánya eddigi kapcsolataiból én vagyok az egyetlen akivel nagyon kijön és megkedvelt hogy végre egy rendes, normális de tekintélyes ember jár a lányával.

De az apósom az hagyjuk.

A párom szülei elváltak ugyan de apósomhoz is időnként kell menni, ő nem nagyon kedvel engem, de nem mer sértegetni meg bunkózni. Jó szoktunk beszélgetni de nem nagyon mer, igaz ő elég kis darab emberke még anyósomnál is jóval vékonyabb és alacsonyabb és múltkor a barátnőm röhögve mondta el hogy apósom fél tőlem és ez így van. Volt amikor az utcán megláttam és fejére húzta a kapucnit a pulcsijával eltakarta a fél arcát és úgy ment tovább. Szóval ez így kicsit érdekes dolog. De anyósommal sincsenek gondok, a két sógornőmmel és a sógorommal is jól kijövök.

2013. nov. 9. 19:17
 7/16 anonim ***** válasza:

Ebben a csaladban teged nem becsulnek, nem tisztelnek.

Ha ezt hagyod, h folytassak, hamarosan az osszes onbizalmad el fogod vesziteni es elhiszed majd, h te nem vagy (eleg) jo.

Ha en lennek ilyen szituacioban, en azonnal lepnek!

Mondjuk engem nem szoktak megalazni, hatarozott fellepesem van, es nem is hagyom magam.

A parodrol inkabb nem mondok semmit, ez nekem nagyon durva, h engeded, h ez a no ilyen szinten terrorizaljon lelkileg.

Sajnalom.

2013. nov. 9. 19:48
 8/16 anonim ***** válasza:
48%
Elég erős nő vagyok, nem nagyon lehet félelemben tartani. Nem is volt még olyan ember, aki képes lett volna erre. Nyers a stílusom, így ha valaki elkezd velem gúnyolódni, esetleg komolyabban vitázni, abból nem szoktak jól kijönni. Kultúrált hangnemben képes vagyok mindenkit kiosztani úgy, hogy végül meghátráljanak, és csendben maradjanak. Legyen az férfi, nő, fiatalabb, idősebb. Mindenkin megtalálom a fogást, és ami a szívemen, az a számon. Ha engem próbál valaki megbántani, az nem megy, mert rólam minden lepereg, én viszont meg tudom forgani a kést a másikban akár egy kósza mondattal is. Egyelőre csak jó "anyósokat" fogtam ki, az összes pasim anyja rendes volt és értelmes, nem olyan elmeroggyant, mint amiket itt szoktak emlegetni. De biztos, hogy rövid úton leszerelném a mamát, ha keresztbe akarna nekem tenni. Ha kell, akkor a párommal együtt dobnám őket.
2013. nov. 9. 19:48
 9/16 anonim ***** válasza:

az már elég durva szintű szemétkedés lehet, ha félsz is tőle, és kellemetlen vele egy légtérben lenni.

ha kérdez, akkor max igen/nem válaszokat adj, ha mocskolódni próbál, akkor csak annyit mondj, hogy ez a stílus és szöveg inkább őt minősíti de nem téged. ha nem adja meg a tiszteletet, akkor neked sem muszáj.

2013. nov. 9. 20:37
 10/16 anonim ***** válasza:
22%
Véleményem megegyezik a hármaséval. Ne hagyd magad, de ne süllyedj le az ő szintjére. Volt még egy jó hozzászólás, miszerint akkor ne tarts vele kapcsolatot. Különösen, ha önbizalomhiányosabb, bizonyos szempontból gyöngébb ember vagy, aki nem tud kellőképpen kiállni magáért adott helyzetben - de miért is pazarolnád az energiádat ilyesmire?
2013. nov. 9. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!